Wkino

Hvordan fjerne sprittusj fra en glatt overflate

Heldigvis er permanent blekk ikke alltid permanent når det kommer til glatte overflater. Dersom overflaten er ikke for porøs, en av disse metoder skulle vise seg nyttig i å fjerne de fleste, om ikke alle, av de faste markør flekker.

Trinn

Hvordan fjerne sprittusj fra en glatt overflate. Få tak i en vanlig tørr slette markør.
Hvordan fjerne sprittusj fra en glatt overflate. Få tak i en vanlig tørr slette markør.
 1. 1
  Sjekk overflaten før du fortsetter. De foreslåtte metoder bør bare brukes på ikke-porøse overflater, da det ellers er en fare for å gjøre flekken enda verre. Teste ut metoden eller produktet du velger på et utvalg der eventuelle skader vil ikke være merkbar. Gjør denne testen før du bruker på en vegg eller annen eksponert område av møbler, gjenstander, gulv, etc.
  • Ikke prøv å bruke de foreslåtte metodene på porøse overflater, inkludert uferdige eller lett ferdig tre, stoff, upolert stein, papir, gips vegger, lær, uferdige keramikk, grov maling, etc. Hver av disse flatene vil trolig ha absorbert flekken allerede og du vil bare være å gjøre ting Messier.
  • Det anbefales at du starter med den minst invasive løsemiddel / renere først. Noen av oppløsningsmidlene / kjemikalier under vil ødelegge visse overflater. Andre kan også la blekket til å gå dypere inn i overflaten, noe som gjør det vanskeligere å fjerne senere. Alt som omhandler tørt pulver, tannkrem, eller slipende rengjøringsmidler kan føre til permanent ripe opp overflaten. Noen løsemidler oppført vil "smelte" plastdeler.

Tørr slette markør metode

 1. 1
  Få tak i en vanlig tørr slette markør.
 2. 2
  Test tørr slette markør på et lite synlig område av overflaten du vil renses for å se om det tørker ut rent. Vent et minutt eller så før testing, slik at blekket har tid til å tørke.
 3. 3
  Skyll av med en klut dyppet i kokende såpevann.
 4. 4
  Tegn over hele tørket permanent markør flekken med tørr slette markør. Gi det 5 eller så sekunder for markøren å tørke helt, ellers vil smøre.
 5. 5
  Tørk begge merkene bort med en lofri klut eller mikrofiber. Bruk aldri tørkepapir.
 6. 6
  Hvis merket har blitt tørket på i flere dager, gjenta trinn 3 og 4 mer enn én gang og kanskje med mer press for å tørke det bort.

Whiteboard markør metode

 1. 1
  Bruk en whiteboard markør for å fjerne permanent penn på glatte overflater. Det er veldig enkelt og raskt. Men bare gjøre dette hvis du er bra om kaste markør, som den markør som brukes vil bli bortskjemt (én gangs bruk).

Mr ren magi viskelær ® svamp metoden

Hvis du har tilgang til dette produktet der du bor, kan det være en rask løsning for glatte flater som plast.

 1. 1
  Kjøp en mr. Ren magi Eraser svamp. Hvis din lokale butikker ikke har det, se for online selgere som kan sende til hvor du bor.
 2. 2
  Følge pakken instruksjoner. Det bør ta mindre enn 10 sekunder å fikse. Ikke bruk enten elementet alene ellers vil det ikke fungere, kombinere begge deler.

Blyantviskelær metode

Denne metoden fungerer bare på svært glatte overflater.

 1. 1
  Finn en normal blyant viskelær. Sørg for at viskelæret er ren (ingen blyant rubbings / farge på den).
 2. 2
  Prøv å slette overflaten for å være sikker på at viskelæret ikke vil skade overflaten.
 3. 3
  Slett permanent markør området.
 4. 4
  Merk at denne metoden ikke kan få permanent markør helt av. Det har en tendens til bare å virke på virkelig glatte flater - vegger, upolert tre, trykkpapir og slikt, vil vanligvis ikke fungere.

Isopropanol metode

 1. 1
  Få litt rensevæske (~ 70% isopropanol) og en tørkerull.
 2. 2
  Enten søler litt rensevæske på overflaten eller DAB litt papir håndkle i alkohol. Deretter begynner å gni over permanent markør området inntil det kommer ut (det kan ta noen reapplications) eller det vil ikke komme ut noe mer. (Hvis overflaten er ikke en flis eller en hard overflate, vil du ønsker å muligens male vegger eller flater.)

Tannkrem metoden

 1. 1
  Gni en liten porsjon tannkrem på veggen. La det tørke. Når tørket, ta en tannbørste og gni merket av. Det skal fungere.
  • Tannkrem med natron i det fungerer godt. Bare gni det over med en gammel tannbørste og tørk av tannkrem av. Det etterlater en fin ren overflate og lukter godt også.

Etterbarberingsvann metode

Aftershave kan fungere godt, takket være dens alkoholinnhold.

 1. 1
  Spray litt aftershave på overflaten. La den stå i rundt ett minutt, tørk rent. Det kan ta et par programmer.

Hår eller body spray metoden

 1. 1
  Få litt spray - det kan være noen form for spray. Hårspray eller body spray vil fungere, så vil alt som slipper ut en gass når du sprayer det.
 2. 2
  Spray det over mark. Deretter vaske av spray og mark med en klut. Forhåpentligvis er det nå helt ren.

Solkrem

 1. 1
  Enkelt sagt litt solkrem på at permanent penn og tørke det bort. Et lite kjøkken renere vil fjerne solkrem og du er tilbake i business!

Neglelakkfjerner

 1. 1
  Bruk neglelakkfjerner og en bomullspinne. Den aceton i neglelakk remover vil ta av ingrediensene i markøren.

Kaffe!

 1. 1
  Bruk vanlig gammel kaffe (helst med ingenting lagt til - Ingen fløte eller sukker). Syren i kaffe vil ta av ingrediensene i markøren.

Tips

 • For umalt tre, strø litt natron over området og deretter tørke det av med et papirhåndkle dyppet i isopropyl alkohol.
 • Andre generelle husholdningsartikler som kan fungere er:
  • Skummende hånd såpe og body splash kan fungere.
  • Prøv å bruke en fille med et snev av bensin (bensin) - det fungerer fantastisk, selv om det ikke er det sunneste alternativet.
  • Tea tree olje kan fungere på noen overflater.
  • Prøv vanlig rensemiddel som bakterie-ex - ikke kremet håndkrem typer. Bare sprute den på, la det sitte i noen sekunder, og tørk det av.
  • Deodorant kan fungere veldig bra. Prøv sprøyting noen deodorant på den glatte overflaten og tørk den med et papirhåndkle.
 • Noen spesifikke kommersielle produkter som kan fungere er:
  • 409 og andre kjøkken rengjøringsmidler, men bare for visse overflater (for eksempel videospill patron flater).
  • Dow skrubbing bobler fungerer også, men avhengig av overflaten, kan det skade overflaten hvis venstre for lang.
  • Spray-on bug frastøtende med en 20% DEET eller mer konsentrasjon. Det løser opp lett og sørg for å rengjøre overflaten med såpe etterpå.
  • Tabbe Off. Tabbe fjerner Off markør fra plastleker: Rød markør løsner lett, trenger blå markøren noen flere søknader. Sort tusj vil holde seg på svært lys. Prøv natron og en gammel tannbørste når det er så lett som det blir med Tabbe Off.
  • Hoppes Number 9 pistol rensemiddel er også en stor væske til slike oppgaver. Det kan finnes i enhver butikk som selger rengjøring kits for våpen. (Wal-mart, jernvareforretninger, osv.).
  • En nyttig alternativ er Lysol (R) desinfiserende spray. Spray en liberal mengde på markøren, tillate å sette i noen sekunder og tørk rent. Gjenta om nødvendig for å fjerne eventuelle gjenværende merkene. Også prøve å fjerne overflødig markør med stålull med Lysol men ikke gni for hardt, eller du vil lage riper i overflaten.
  • Whiteboard-spray vil ofte gjøre susen.
  • Bruk forgasseren renere, men vær forsiktig, dette er giftig. Du kan kjøpe det på noen automatisk forsyning butikken, bare spray det på den markerte flaten og det vil tørke av ren. Vokt dere om - det vil "spise" noen overflater.
  • Ved hjelp av rubbing compound kan fjerne merkene. Dette er en bil polering produkt som brukes til å gni små riper ut av en emalje billedflaten.
  • Når alt annet svikter buy MEK (metyletylketon) på Home Depot - det vil ta av permanent markør.

Advarsler

 • Ikke la den tørre slette markør på overflaten i en lengre periode, ellers som kan sette flekker også!
 • Ta ekstrem forsiktighet før du prøver noen av de ovennevnte tipsene for dataskjermen om skjermen er en flatskjerm plasma type. Bruk av visse kjemiske produkter kan forårsake mer skade. Når du rengjør, må du ikke trykke ned enten med en klut, fingeren, tørr slette markør, eller noe annet, da dette kan føre til skader på skjermen så godt som mulig skade deg selv. Det kan være bedre å søke profesjonell hjelp eller rett og slett bytte ut skjermen i stedet for å prøve å rense den. Disse tipsene kan fungere bedre for ikke-flatskjermer.