Wkino

Hvordan du rengjør katt når han ikke kan gjøre det selv

Det finnes en rekke grunner til at din katt kan plutselig være ute av stand til å rense seg selv: økende vekt, ortopediske problemer, leddgikt, og som et sekundært problem til en annen sykdom. Når katten din slutter å rense seg selv, klumper og Maths områder utvikle rundt kattens bak, utvikler lukt, og - om lov til å vedvare lenge nok - rå spots utvikle på huden. For å hindre slike ubehag og helseproblemer, får du et nytt ansvar i renhold katten selv. Her ser du hvordan.

Trinn

Hvordan du rengjør katt når han ikke kan gjøre det selv. Barbere katten din hvis det er en svart eller grå katt.
Hvordan du rengjør katt når han ikke kan gjøre det selv. Barbere katten din hvis det er en svart eller grå katt.
 1. 1
  Barbere katten din hvis det er en svart eller grå katt. Hvis problemet er alvorlig, vil det være lettere for deg å først barbere kattens bakenden. Det gjør rengjøringen mye raskere og enklere på ham også.
 2. 2
  Bruk sløv tippet saks nøye. Hvis katten din er svært høy stressede eller vanskelig å håndtere, kunne han ikke tolerere støy av clippers og du må kanskje ty til saks, som er tregere og mer risikabelt å bruke. Bruk sløv tippet saks for å redusere sjansen for skader hvis katten din sliter.
 3. 3
  Bade området som skal klippes. En innledende bad kan gjøre det enklere å trimme bakenden manuelt og for å lette irritasjon i huden hans. Under disse omstendigheter, hvis du kan, kort senk kattens bakenden i ren, grunt, lunkent vann for å løsne opp klumper og Maths områder, og for å eliminere de verste av lukt og flekker. Hvis katten din ikke vil tolerere dette, prøv å bruke en soppy våt vaske tøy på sin bakre etterfulgt av tørking ham med tørkepapir for å fjerne så mye skitt som mulig. I alle fall hvis etter den innledende rengjøring kan du se at katten hud er skabbete, rød, eller oser, ta ham med til veterinæren likevel for medisiner for å redusere betennelse og infeksjon. Mens du er der, spør veterinæren om råd om klipping kattens bak.
 4. 4
  Hold trimming regelmessig. Når katten sin første "butt-bad", må du kanskje kort rengjøre og arbeide med trimming kattens bak hver dag eller to for en liten stund, avhengig av hvor alvorlig problemet er og hvor godt katten din tåler denne prosessen.
 5. 5
  Rengjør katten din daglig. Når han endelig ryddet opp, må du rense ham med baby wipes gang hver dag eller så for vedlikehold. Regelmessig gre eller børste bidrar til å opprettholde denne "makeover".

Tips

 • Økt oppmerksomhet vil hjelpe berolige katten din gjennom dette veldig personlig makeover, slik at du fortsatt er venner av tiden han begynner å rense seg selv igjen. Pass på at du gir katten din nok oppmerksomhet og hengivenhet, spesielt hvis katten din er overvektig. Noen katter spiser av følelsesmessige årsaker, akkurat som mennesker gjør!
 • Generelt katter vil gå ned i vekt på en hermetisert kosthold bedre enn de vil på tørr mat. Bare husk å gjøre noen diett endringer gradvis. (Se advarsler for mer informasjon)
 • Når jeg prøver å vaske en katt eller våt ned bakenden, er det best å sette katten i et grunt vask med et håndkle i det. Katten vil klamre seg til håndkle (hvis den har klør) og vil føle seg mer sikker (og ikke klø deg). Hvis katten ikke har klør, kan du forsiktig vikle katten inn i et håndkle før tisse bakenden for å holde den fra å klatre opp på skulderen og over ryggen. Bare gjøre dette hvis du ikke finner noen til å hjelpe deg.
 • Hvis out-of-form katt blir mer fysisk form og smidig, vil han være bedre i stand til å rense seg selv. Prøv å øke kattens aktivitetsnivå ved å spille med ham oftere.
 • Når katten er en kattunge, bade det nå og da for å få det brukt til dette. Det gjør livet lettere når de blir eldre.
 • Hvis overvektig katt mister vekt, vil han være i bedre stand til å rense seg selv. Din veterinær kan hjelpe deg å velge en spesiell diett for katten din.

Advarsler

 • Mate en katt en strengt hermetikk diett vil øke sine sjanser for tannproblemer senere. Men når en katt fyller 11 + det er bedre å starte fôring mykere mat som semi-fuktig og hermetikk.
 • Som mennesker, noen katter er naturlig fett. Så ta med katten til veterinær for å sørge for at det virkelig må være på en diett.
 • Dersom holde katten din ren er en pågående sak, og du må gå ut av byen, enten bord katten din på veterinæren eller være forberedt på å ta med katten-sitter en virkelig fin gave (for service utover plikt) når du kommer tilbake!
 • Hvis du har andre katter, kan de ikke liker diett mat; snike dem godbiter når du kan, men ikke la den feite katten se deg!

Ting du trenger

 • Våtservietter til baby
 • Pet clippers
 • Cat kam
 • Håndklær
 • Medisinering, om nødvendig