Wkino

Hvordan finne ville spiselige planter

Ville spiselige planter er overalt hvor du snur. Ikke bare er det gratis mat, men å spise ville planter er et stort skritt mot villmarken selvforsyning. Enten du planlegger på å overleve på gratis greener eller du bare ønsker å være forberedt neste gang du går camping, her er hvordan du kommer i gang.

Trinn

Hvordan finne ville spiselige planter. Vet hvor den beste maten er, avhengig av hvor du bor.
Hvordan finne ville spiselige planter. Vet hvor den beste maten er, avhengig av hvor du bor.
 1. 1
  Vet hvor den beste maten er, avhengig av hvor du bor. Husk at hvis du bor i et fuktig område, vil flertallet av vill mat være i solen - om rydding eller "edge". I en tørr region, for eksempel Southwest, vil det meste av vill maten være i nærheten av vann.
 2. 2
  Plukke opp en lokal plante guidebok. Get guider til de mest vanlige spiselige planter i ditt område, vanligvis referert til som "ugress". Lær de 20 eller 25 og prøver å huske dem - de kan komme til nytte senere.
 3. 3
  Starte med nummer én habitat for ville spiselige planter - Plenen. Ethvert sted som er fjernet regelmessig er lastet med ugress som løvetann, chickweed, plantain, vill løk, fioler, tre sorrel, henbit, kløver, dead-nesle og sår tistel - som alle er 100% spiselig.
  • Begynn med gress. Alt gress er spiselig. Noe under 6 "er lett å tygge og fordøye Smaken varierer fra intenst søt til mild til bitter -. Alle som har smakt et skudd av wheatgrass vet akkurat hvor søt gress kan være Grass som er over seks." Kan enten tygges for juice og spytte ut, eller kjøre gjennom en manuell wheatgrass juicer for en sunn skudd.
 4. 4
  Besøk andre områder som er jevnlig ryddet. Prøv veikanter (note advarsel nedenfor), felt, parker og så videre. De vil også ha tonnevis av spiselige planter. Chickweed kan plukkes i bøttevis. Her er hva du skal se etter:
  • Løvetann (Taraxacum officinale): De unge utfolder greener i sentrum er stor rå. Hele anlegget kan steames. Blomsten er den beste delen. Plukk den av stammen, og med fingrene knipe av den grønne undersiden av blomsten, så det er ingen hvit saft (saft er veldig bitter). Du sitter igjen med en søt, meaty, fylling vill mat som kan finnes i utrolig overflod.
  • Chickweed (Stellaria media): Hele planten kan spises rå. Den har en søt, gresskledd smak. Hvis du ønsker å unngå stengler, og spiser det meste den nye veksten, nappe av topper og spise dem.
  • Wood Sorrel (Oxalis spp.): Hele planten er stor rå - den har en fin syre smak, forfriskende. Blomster av den kosmopolitiske ugress er gul, men mange varianter vokser i naturen med rosa blomster. Dette er en plante svært vanlig ikke bare i plener og ryddet områder, men også dypt i ørkenen. Det bør ikke brukes i en hvilken som helst mengde som den inneholder relativt høye nivåer av giftig oksalsyre.
  • Henbit (Lamium amplexicaule): En annen plante helt spiselig rå. Det er en Lamium, en veldig mild mint. Som chickweed, den har en søt, gresskledd smak - nappe av toppen for å unngå stilkene. Dette anlegget vil danne store tepper på steder, veldig tidlig på året, med en understory av chickweed under den.
  • Dead-nesle (Lamium purpureum): En annen Lamium, akkurat som henbit. Det er spist på samme måte - og vil også danne store tepper som dekker bakken, særlig om våren.
  • (Plantago lanceolata): Unge blader i sentrum er god rå - har en svak salte smaken. Det er både en vanlig og en engelsk plantain, som er svært like.
  • Sow tistel (Sonchus spp.): De unge bladene er anstendig - behandle det som løvetann, og prøve å unngå den bitre latex saft. Sow tistel har gode gule blomster er veldig like løvetann, men enda bedre, som er utarbeidet på samme måte og spises rå. I motsetning til løvetann, har sår tistel oppreist stengel og en mer stikkende utseende tistel-lignende utseende.
  • Wild løk (Allium spp.): Svært vanlige i områder som klippes. En svært mild løk som er utmerket rå. Harvest bunter av det og bruke det akkurat som vårløk.
  • Karse (Cardamine spp.): Dette er en av de mange ville planter i sennep familien vanlig i byene. Når unge, bladene er gode rå, med en mild sennep smak. Som de blir eldre de fulle planter kan steames, akkurat som du ville lage sennep greener hjemme.
 5. 5
  Bær: se etter bær på prydbusker, slik som denne silverberry. Ebbing er silverberry er ofte plantet i byer som busker og hekker - men det vil flykte inn i en hvilken som helst forstyrret habitat og danne kratt. Stilkene, blader og bær er alle spettet med sølv. De røde bærene er utmerket når fullt moden.
 6. 6
  Se etter bær på trær. Selv i den døde av vinter, slik som på denne laurelcherry. Som de fleste ville kirsebær, disse har en lang modning prosessen og er ikke helt moden før frukten begynner å mykne og skrumpe.
 7. 7
  Sjekk ut dekorative trær. Disse er plantet for sine prangende blomster - disse blomstene kan føre til frukt, for eksempel kirsebær eller crabapples eller plommer. De er kanskje små, men kan være svært velsmakende.
 8. 8
  Se etter nøtter under trær. Valnøtter og hickory nøtter kan bli knust åpen med en stein og spiselig kjøtt plukket ut. Ferske nøtter er våt og fylling og lett å fordøye, med mye smak. Eikenøtter er rikelig under eiketrær - hvis eik har round-flikete blader, vil eikenøtter trenger minimal eller ingen behandling. Noen hvite eik eikenøtter vil ikke ha noen tannin i det hele tatt. Og husk at du blir vant til det og slutte å legge merke til det etter de første - det er hvordan duene spiser så mange eikenøtter.
 9. 9
  Finn lag trær. Sjekk veikanter (note advarsel nedenfor), skogbryn, og ved siden av vannet for lag trær. Frukt trenger solen for å modnes - det er ikke mye frukt i dype skoger. The 'kanter' i ethvert miljø er de mest produktive - trærne er befruktet og holde en fuktighet og fuktighet fra skogen bak dem, men har tilgang til full sol på kanten av en lysning eller vannvei. Dette er hvor du vil finne frukt som persimmons, vill epler, morbær, høst oliven, hackberries, og så videre. Nedenfor er persimmons.
 10. 10
  Se etter planter som vokser i våte områder. Søk vannområder for tegn på cattail, bulrush og brønnkarse. Cattail trenger vanligvis et område med stillestående vann for å trives, selv om det vil vokse i streamsides. Cattail kan være i meningsløs overflod i innsjøer og bukter. Skuddene er fantastisk rå, og pollen på forsommeren smaker som kake mel. Du kan samle hele poser med det. Pollen er så næringsrik den er betraktet som en "supermat".
 11. 11
  Bite på trygge blomster. Smak kronbladene av planter du vet er nonpoisonous. Blomster er ofte svært mild til søte og fulle av antioksidanter. Noen gode blomstrer er daylilies, asalea, fioler og linnea. Flame azalea har så mye nektar blomster smak som Orange Crush.
  • Basen av blomster kan være sterk for å bitter - det er bedre å bryte av kronblader og ikke spise det grønne materialet.
 12. 12
  Sjekk ut tornete busker for mat. Rose, bjørnebær, bringebær, og Greenbriar er gode eksempler. Rose har spiselige hofter (det felles weedy kratt-forming multiflora rose er best - det hippe er liten og syrlig), bjørnebær / bringebær har bær, og Greenbriar skudd og tentakler, samt bær som er ganske smakløst, men fortsatt spiselig. Nedenfor er en multiflora rose.
 13. 13
  Lær dine vinstokker, slik at du kan skille drue. Ville druer finnes i hele USA og er en av de beste vill matvarer. Det er en variasjon som du vil se overalt i hele Sør kalt "muscadine" - druene er tykk hud og svært store, med en smak som tyggegummi. Ville druer har både spiselige blader og tentakler samt frukt - bladene kan bli gjennomsyret av eple cider eddik og brukes til å lage dolmas. Muscadine blader er tøffere og dra nytte av en ukelang glasskrukke gjære. Vinranker også gjøre svært solide kurver.
 14. 14
  Finn løvfellende blader. Prøv løvfellende blader av trær som lind, Sassafras, Boxelder, Sourwood - alle er gode rå. Bøk blader er også svært spiselig når unge, for de første 2 til 4 uker. Du kan trekke hele salater av trærne. Lind bladene er så store at de kan brukes som tortillas.
 15. 15
  Plukk den nye veksten av bartrær om våren. De unge grønne skudd på tuppen av grenene er stor rå - en hyggelig syre smak. De mannlige pollen kjegler på bartrær er også spiselig - noen er veldig søt. Og igjen, det er pollen - ekstremt næringsrik. Mange arter av furu har spiselige nøtter i kjeglene på sensommeren til høsten.

Tips

 • Gå sakte med sopp. Sopp er veldig vanskelig å lære, og kompetanse tar år. Stick med det åpenbare, slik som østerssopp, hummer, kantareller, morels, boletes, Puffballs - disse er lette å identifisere og forstå. Men husk sopp kan påvirke folk ulike måter, og mange kan være vanskelig å fordøye, selv etter lang koking, for eksempel østers og hummer sopp.
 • Ignorer sprøytenarkoman om sprøyting. De fleste lysninger jevnlig klippet og ellers ignorert - de er ikke sprøytet. Mens flertallet av matbutikk mat har blitt sprayet tungt thoughout livet sitt, da lov til å sitte og samle bakterier og støv og mugg. De ville planter du plukker er den reneste maten mulig. De eneste områdene hvor du kan bruke forsiktighet vil være i mulched hagen senger der de er bevisst prøver å holde nede ugress. Dette grønnkål vokser på baksiden av en seng av stemorsblomster er et eksempel - men husk at hvis de har bare sprayet, vil anlegget smaker forferdelig. Hvis de hadde sprayet en stund tilbake regnet har vasket det ned i jorden, for å bli lagret i røttene. Ikke spis røttene.
 • Prøv prøvetaking ville planter på tom mage med en ren gane. Hvis du nettopp har hatt en burger og pommes frites, er at løvetann ikke kommer til å smake som mye.

Advarsler

 • Unngå planter som vokser i områder som kan ha potensielt vært utsatt for dumping av giftig avfall.
 • Unngå gulrot familie hvis du er en nybegynner, og du vil ikke ha noen bekymringer om å bli alvorlig forgiftet av ville spiselige planter. Arter som waterhemlock og gift-Hemlock kan drepe deg. Høsting planter som vill gulrot er ikke verdt risikoen for forvirrende det med en dødelig slektning, med mindre du virkelig vet hva du gjør.
 • Ikke prøv å spise vill erter. Selv om noen kan se veldig mye som hage erter - de fleste er giftige.
 • Spesielt hvis du bor i et urbant eller område med mye trafikk, unngå planter som vokser rett ved siden av veikanter, eller noe med en klebrig gråsort rester. Dette kan være størknet luftforurensning!