Wkino

Hvordan dele en hosta

Økende hostas kan være svært tilfredsstillende til en gartner, som de er hardføre, trives i skyggen, og trenger litt oppstyr. Når disse staudene bli ganske store, kan de over-fylle sin hage plass. Heldigvis hostas er også svært enkelt å dele, perfekt for å dele med venner, familie, selv for plante salg! Slik gjør du:

Trinn

Hvordan dele en hosta. Velg riktig tid av året.
Hvordan dele en hosta. Velg riktig tid av året.
 1. 1
  Velg riktig tid av året. Mens mange gartnere velge fjær for tid til å bevege seg og skille planter, kan det ha en negativ virkning på planter, spesielt i varmere klimaer. Det er å foretrekke å dele hostas på sensommeren og tidlig høst, omtrent fire uker før første frost. Hostas er ganske tøffe planter, skjønt, og kan deles når som helst i løpet av vekstsesongen hvis du nøye plante, vann og mulch de delt klumper. Stamping ned jorda rundt roten ballen slik at anlegget ikke kan lett forskyves vil sikre større suksess.
 2. 2
  Få de riktige verktøyene for jord. Ofte, hvis de klumper er store (si om 25cm/10 inches tvers i bunnen), vil du finne det enklest å bruke en gaffel med flate kniver og en spade eller spade. Hvis jorda er veldig lett og humus-y, og plantene er mindre, vil en lang Bladed kniv, helst med en taggete blad, fungerer bra. En baufil er svært nyttig hvis klumpen er svært store. Noen folk liker å ha en hageslange hendig, eller en stor bøtte med rent vann.
 3. 3
  Klipp eller grave rundt Hosta plante, som starter 10cm / 4 inches fra bunnen av en liten plante, til 35cm/18 inches for en stor klump. Når du har klippet en sirkel rundt klump, skyv spade under klump og løft den opp av bakken, eller lirke klumpe seg fra bakken med gaffel.
 4. 4
  Hvis du er ny på å dele hostas eller andre stauder, vaske skitten av klump kan være svært nyttig å se de enkelte planter og deres rotstokker (fra der røttene vokser). Også vaske anlegget hvis du er usikker på hvordan de enkelte plantene vokser og du ikke ønsker å skjære en i halvparten (spesielt hvis Hosta er en saktevoksende dyr en). Ikke bekymre deg for å skade røttene med vann, fordi hostas 'røtter er tøff.
 5. 5
  Hvis det er mulig, spesielt hvis hosta er ikke en stor klump, skille de enkelte anlegg for hånd, ved å forsiktig tvinge tomlene mellom plantens stengler, og lettelser stilkene fra hverandre. For å fjerne en stilk fra kronen, bruk en frem og tilbake trekke bevegelse og ikke en side-messig bevegelse (hold kjernen anlegget i den ene hånden, og ta tak i stammen i den andre, roter stilk-holder frem og tilbake), arbeid stammen fram og tilbake til rhizom løsner eller pauser fra kronen. Rhizom vil bryte på det aktuelle punktet. Selv om du mister noen av anlegget stammer, vil du fortsatt ha nok av jordstengler å produsere en sunn ny klump.
 6. 6
  Hvis klumpen er veldig stort, kan det bare være enklere å bruke en taggete kjøkkenkniv, å skjære gjennom klump. Du kan klippe klump i forskjellige størrelser, for eksempel rett og slett i to, i tredjedeler, eller kvartaler.
 7. 7
  Start med å spre røttene, slik at du bestemmer hvor du vil klippe ut. Prøv å holde så mange røtter og blader som mulig, ved å gjøre kutt gjennom kronen, men ikke inn i røttene. Start med å kutte kronen i to, hvis du er veldig forsiktig kan du navigere rundt stilkene, hvis klumpen er virkelig stor, noen ganger er det bare enklere å halvert uten mye bekymring for at du kutte noen stilker i to, fordi klumpe er slikt monster uansett.
 8. 8
  Hvis det er mulig, skal du kutte omtrent halvveis gjennom kronen og deretter se om du kan trekke det fra hverandre for hånd, bruk samme frem og tilbake trekke bevegelse. I dette tilfellet holder hver halvdel i en hånd, og forsiktig rotere halvdelene i motsatte retninger, og deretter rotere frem og tilbake hver gang å anvende en litt mer trykk og samtidig å utøve trykk for å bevege halvdelene fra hverandre. Hvis du ikke kan trekke den fra hverandre da dugde dypere.
 9. 9
  Vasking mellom kutt for å fjerne sand og små steiner kan også forbedre din innsikt i hvordan plantens stengler vokser, og for å se hvor du skal klippe ut eller trekke fra hverandre.
 10. 10
  Du kan også bruke baufil for å skjære gjennom klump, ved å slå klump på siden, men vær forsiktig at sagen ikke blir sittende fast, slik forhindre at ved å tvinge anlegget hverandre, enten med den andre hånden eller kanskje håndtaket av en annen hage verktøy, hvis klumpen er stort og sagen er ganske dypt inn i klumpen.
 11. 11
  Fjern noen eldre, større blader eller kutte bladverket tilbake ved å dividere vil redusere vanntap og bidra til å minimere sjokk.
 12. 12
  Plante delt planter. Tror ikke at et lite stykke ikke kan vokse. Det er utrolig hvor spenstig disse plantene er, og du kan like godt plante de små bitene sammen et større anlegg.
 13. 13
  Ikke la røttene tørker ut for mye. Hvis du ikke kan plante dem med en gang, plassere noen fuktig skitt eller torvmose på røttene og legg dem vekk fra direkte sollys, er dyp skygge godt i varmere strøk.
 14. 14
  Hvis plantenes røtter tørke litt før du får en sjanse til å plante, suge anlegget i en bøtte med vann til 11:58 timer. Ikke la plantene i vannet i mer enn en dag, vil røttene begynne å råtne.
 15. 15
  For stilk divisjoner som følge av å trekke planter fra hverandre, og som har en fin balansert rot distribusjonen, plante disse divisjonene på sitt opprinnelige nivå, slik at de hvite basale deler av stilkene er rett under bakken, og du kan ikke se dem. Dersom du har vasket røttene eller røttene ikke holder mye jord, gjør en god størrelse hull og spre røttene ut i en vifte. Erstatte jord, trykke hardt med hælen av hånden din rundt anlegget, og vanne plantene godt så ingen store luftlommer i jorda eksisterer.
 16. 16
  Hvis du måtte bruke kniv eller baufil til å kutte klumpen, plante disse mindre nå-delt klumper i samme høyde som de vokste, eller bare litt dypere (1/3cm/1 til 1-1/2 in. Dypere) og vann i brønnen.
 17. 17
  Hold nylig delt hostas våt, hold plantene tørker ut for de første to ukene.

Tips

 • Hosta jordstengler er flott å selge på anlegget salg, garasje salg, selv ved veikanten. For ingen penger ut av lommen, kan du samle inn penger til deg selv eller andre.
 • Som en regel, jo større og mer tette klumpen, jo mindre avdelinger som er mulig.
 • Ved å dele i høst anlegget er på vei mot eller har gått hovedsakelig sovende, men er fortsatt i roten utviklingsfasen og dividere på denne tiden gjør minst skade.
 • Ikke forvent å dele disse hostas igjen for de neste årene.
 • Vann minimerer transplantasjon sjokk og oppfordrer nye rot utvikling.
 • Plass hver divisjon om 60cm / en fot fra hverandre - liten leaved hostas ca 40-60cm / 8 tommer til to meter fra hverandre og større-leaved hostas 60-80cm/two til tre meter fra hverandre.
 • Nyplantede hostas trenger en tomme av vann i uken.
 • Legg til en 5cm / 2 tommers lag av mulch rundt hver plante.
 • Husk å vann transplantasjoner godt hvis divisjon fant sted i sommer.
 • På raskt voksende Hosta, tre eller fire år gamle planter produserer de største og beste divisjoner.

Advarsler

 • Tregere vokser planter eller gamle modne klumper som er åtte eller flere år gammel, produserer de mest tette klumper, og er de vanskeligste å dele. Disse store klumper krever en spade og følgelig mer ødeleggelse av kroner og røtter av de enkelte planter samt en lengre periode for å komme seg etter transplantasjon sjokk.