Wkino

Hvordan å grave opp trerøtter

Kutte ned et relativt lite tre er enkel, men grave opp stubben og røtter kan være back-breaking arbeid. Her er en enkel metode jeg ansatt da jeg fant det nødvendig å fjerne et felt på ca tjue små eiketrær (alle under 30 meter høy). Det er fortsatt tidkrevende, men siden du kan sitte komfortabelt på en plen stol 90 prosent av tiden, kan du ikke kalle det back-bryte arbeid.

Oversikt: I stedet for å grave ut rootball for hånd eller bruke sterke kjemikalier for å drepe rotsystemet, bruke en hageslange for å avsløre rootball og de viktigste røtter. Når flertallet av de viktigste røttene er utsatt, kan stubben trekkes ut ganske enkelt. Selvfølgelig, jo mer skitt du fjerner, jo lettere vil det være å trekke ut stubben. Her er den late manns måte å fjerne mange at smuss.

Trinn

Hvordan å grave opp trerøtter. Grav et hull ca tre meter i omkrets, to meter dyp og ca ti meter unna fra trestubbe, helst nedoverbakke fra stubben (siden vannet renner lettere nedoverbakke enn oppoverbakke).
Hvordan å grave opp trerøtter. Grav et hull ca tre meter i omkrets, to meter dyp og ca ti meter unna fra trestubbe, helst nedoverbakke fra stubben (siden vannet renner lettere nedoverbakke enn oppoverbakke).
 1. 1
  Grav et hull ca tre meter i omkrets, to meter dyp og ca ti meter unna fra trestubbe, helst nedoverbakke fra stubben (siden vannet renner lettere nedoverbakke enn oppoverbakke).
 2. 2
  Opprett en ti-tommers bred bane som fører direkte fra stubben til hullet ved å fjerne torv eller annet underlag vegetasjon og utsette smuss hele linjen av banen. Dette vil være en kanal som gjør det mulig for strømmen av slam ned i hullet fra rundt stubben.
 3. 3
  Sett munnstykket på hageslangen til innstillingen som er det sterkeste konsentrert strøm tilgjengelig, og bruke den til å "grade" gjørma kanal, slik at gjørma renner nedoverbakke fra stubben.
 4. 4
  Når hullet er fylt med slam, grave ut grumset og la vannet renne til et nivå under den dybde i slammet kanal. Du vil finne at hver gang du fjerner gjørme fra hullet hullet vil vokse videre, så vær sikker på at du hoper gjørma noen få meter fra hullet.
 5. 5
  Dirigere vannstrømmen langs omkretsen av stubben, snu den eksponerte skitt inn mudder og å styre slammet slik at det strømmer gjennom slammet kanal og inn i hullet.
 6. 6
  Hver gang hullet er fylt med gjørme, grave ut gjørma og la resten av vannet til å bosette seg i noen minutter. Hvis du har en hjelper, kan en av dere gjøre mud fjerning mens den andre styrer "Mud Cannon" (hageslange).
 7. 7
  Fortsett denne til du har utsatt et tilstrekkelig område av rootball at du kan få den til å bevege seg eller vibrere.
 8. 8
  På dette punktet kan du enten: (A) fortsetter å utsette flere og mer rot grener ved hjelp av slangen, eller (B) bruke en øks å koble rootball fra røttene som ligger under klasse, eller (C) trekker hele stubben ut, røtter og det hele tatt, ved hjelp av en strøm wench.