Wkino

Hvordan endre en lås sylinder

Flyttbare kjernen låse sylindere eller "Utskiftbare kjerner" brukes først og fremst i kommersiell hardware, og har fordelen av å være lett byttet for en erstatning når du taster må endres. Den nøyaktige prosessen kan variere mellom produsenter, men de fleste er endret med en spesiell nøkkel. Denne artikkelen vil vise deg hvordan du bruker nøkkelen, fra start til slutt, med bilder underveis.

Trinn

Hvordan endre en lås sylinder. Skaffe eller finne "core key".
Hvordan endre en lås sylinder. Skaffe eller finne "core key".
 1. 1
  Skaffe eller finne "core key". En kjerne er et slags hovednøkkel, men i stedet for å låse dører og låser, gjør det tilbaketrekking av kjernen eller sylinder fra låsehus selv. Kjerne nøkler ikke vil låse opp noe av seg selv, men vil gjøre det mulig å låse opp en enhet uten behov for en nøkkel. En enkel skrutrekker er alt som vanligvis er nødvendig for å åpne en lås som ikke har en kjerne. Det bør være åpenbart at kjernen Tastene må sikres lik hovednøkler.
 2. 2
  Sett kjernen nøkkelen inn i kjernen som du ville gjort med hvilken som helst annen tast. Dette er den "låste" stilling.
 3. 3
  Vri om nøkkelen. Det vil bare slå ca 10 grader. Ikke forsøk å tvinge nøkkelen videre. Dette frigjør kjernen fra låshuset.
 4. 4
  Trekk slått nøkkelen langsomt fra låsen. Kjernen vil trekke seg ut av huset som nøkkelen trekkes posisjon. Dersom nøkkelen vris tilbake til låst posisjon før uttak, vil bare nøkkelen fjernes.
 5. 5
  Plasser kjernen med nøkkelen fortsatt satt inn, ved siden av den nye kjernen. Kjernene vil mest sannsynlig ser svært like og holder nøkkelen i en vil bidra til å differensiere mellom de to.
 6. 6
  Inspisere kjerner. Mange ganger de vil se identiske, andre ganger vil de ikke. Det er disse tider at det rettes spesiell oppmerksomhet. Forskjellen mest sannsynlig vil være at "link" mellom kjernen og bolten blir fortsatt festet til den gamle kjerne. Koblingen er en del som overfører den roterende bevegelse av kjernen til den døde bolt eller låsemekanisme (det vanligvis består av et stykke flat metall-og eller pinner som festes til baksiden av kjernen). Hvis dette er tilfelle, bare å fjerne den fra den gamle kjernen og sett på den nye kjernen. Hvis kjernene ser det samme, vil koblingen enten være i låshuset eller det falt av en tid etter at kjernen var fjernet. Kontroller at koblingen er faktisk fortsatt i låsen. Sørg for at koblingen vil stille opp med kjernen ved å visualisere kjernen samkjøre med koblingen. Dytte eller justere koblingen som nødvendig med en skrutrekker eller nål-nese tang.
 7. 7
  Fjern kjernen nøkkelen fra den gamle kjernen ved å holde kjernen i den ene hånden og vri nøkkelen tilbake til låst posisjon med den andre hånden.
 8. 8
  Sett kjernen nøkkelen i den nye kjernen og slå til "låst" posisjon.
 9. 9
  Bringe kjernen med den nøkkel som er satt til låshuset. Rett og helt inn i låsen boliger. En kjerne som ikke kan helt inn viser at det er forskyvning av koblingen mellom låsen og kjerne. Juster det å tillate parring mellom disse komponentene og prøv igjen.
 10. 10
  Slå kjernen nøkkelen tilbake til låst posisjon. Kjernen er nå festet i låshuset.
 11. 11
  Trekk kjernen tasten og kontrollere riktig drift av lås og tilhørende nøkkel (er).

Tips

 • Hvis den vanlige tasten (e) er i stand til å slå kjernen, men låsen vil ikke åpne, er linken mest sannsynlig mangler låsen og må være plassert og reinstallert.
 • Som nevnt i innledningen, er dette ikke den eneste måten å endre en lås sylinder. Hvis du vet om en annen måte å gjøre det, må du gjerne redigere denne artikkelen og dele kompetanse.