Wkino

Hvordan lage en hengelås mellomlegg

Har du mistet nøkkelen til en hengelås? Du kan ringe en låsesmed eller kutte sjakkel, men du kan være i stand til raskt og enkelt åpne den med et mellomlegg, et tynt stykke metall som du skyver inn i låsemekanismen. Du kan kjøpe shims for alt fra 5€ -20, eller du kan lage dem med metall du har liggende rundt i huset. Her er hvordan du oppretter og bruker et mellomlegg laget av en aluminium kan.

Trinn

Hvordan lage en hengelås mellomlegg. Tøm kan helt og skyll det ut med varmt vann.
Hvordan lage en hengelås mellomlegg. Tøm kan helt og skyll det ut med varmt vann.
 1. 1
  Finn en god can. Du kan bruke nesten alle aluminium brus eller øl kan. Det eneste kravet er at sidene av den kan være glatt (uten rygger) siden du skal bruke metall fra sidene for å gjøre avstandsstykke.
 2. 2
  Tøm kan helt og skyll det ut med varmt vann.
 3. 3
  Bruk saks, tinn klipp, eller en kniv til å skjære av toppen og bunnen av boksen. Skjær rett ved grensen ved et punkt der hvor sidene smalne øverst og nederst. Det kan være lurt å bruke en kniv eller barberblad for å lage en liten forrett kutt i taper, slik at du enkelt kan få tinn klipp eller saks i. Prøv å gjøre kuttelinjen så rett som mulig, men ikke bry deg om det for mye, så vil du trimme dem senere.
  • Å maksimere metall du har å jobbe med, prøv å unngå å kutte for mye inn i den flate delen av kan si side. I stedet feile på siden av taper.
  • Ta deg god tid når du skjærer mellomlegg. De rettere og jevnere din kutt, jo bedre shims vil fungere. Du vil også være i stand til å gjøre flere shims per kan hvis du er forsiktig med kutt.
 4. 4
  Skjær en rett vertikal linje nedover siden av kan. Prøv å gjøre kutt så rett som mulig - mange bokser har en "søm" som du kan bruke som en guide. Du ønsker å være i stand til å flate ut stykke metall til et rektangel.
 5. 5
  Rydde opp. Nå som den kan er lettere å jobbe med, trim topp og bunn for å bli kvitt de skarpe kantene. Hvis metallet har fortsatt noen limrester på det, skrubb og skyll den av med varmt såpevann, og skyll av skjærende verktøy, så vel.
 6. 6
  Kutt metall rektangelet i to med en linje som går den lange veien av rektangelet. Dele metall i to lange strimler.
 7. 7
  Skjær strimler i firkanter. Du bør være i stand til å gjøre fire eller fem firkanter, hver om 1,5-2 inches (3,8-5cm) på hver side. Pass på at kantene er jevne og rett.
 8. 8
  Bruk en markør for å dele rutene i to. Du bør ha to like store rektangler.
 9. 9
  Skjær en m-formet design på halvparten av plassen. Som mål å skape poenget med mellomlegg ved å kutte ut to pukler litt inn fra hver side av metall (se bilde). Prøv å gjøre kuttene så glatt som mulig, og prøve å få avrundede pukler, i motsetning til spisse trekanter.
 10. 10
  Brett uklippet del i to. Flippen skal bringe det ned like over pukler av "M". Dette vil være av håndtaket.
 11. 11
  Brett utenfor klaffene av M opp over brikken du bare brettet ned. Bøy klaffene tilbake og bort fra deg, over håndtaket stykke.
 12. 12
  Bruk tang til å krympe håndtaket.
 13. 13
  Forme mellomlegg. Tar sikte på å runde mellomlegg slik at formen passer låsen sjakkel. Du kan gjøre dette ved å bøye mellomlegg rundt sjakkel selv, eller du kan forme den rundt en penn eller blyant (så lenge penn eller blyant har ikke rygger). Din mellomlegg er nå ferdig.
 14. 14
  Bruk mellomlegg på en hengelås. Noen mer avanserte låser vil kreve at du bruker 2-1 mellomlegg på hver side av bøylen.
  • Ved hjelp av et mellomlegg tar litt praksis. Det er lett å bøye dem eller rive dem i det lille mellomrommet mellom bøylen og låsemekanisme, og det kan være vanskelig å få dem på plass. Heldigvis kan du gjøre mange shims ut av en kan, og når du først får taket på det, vil prosessen bli mye enklere. Bare ikke prøv å tvinge noe, fordi hvis du får en bit av mellomlegg fast i låsen, vil det gjøre jobben enda vanskeligere.
  • Når du har kjørt mellomlegg i sjakkel bolig, ta fanene du har opprettet og dra på dem fra side til side. Selv om mellomlegg seg ikke beveger seg, er denne bevegelse avgjørende for å åpne låsen.
  • Noen låser krever at du setter inn et mellomlegg på begge sider av bøylen (begge hull der bøylen går inn i låsen). Hvis du ikke kan synes å få låsen åpen med ett mellomlegg, prøv to.
  • Når du hører et klikk lik som når du trekker en ulåst sjakkel ut av huset sitt, vil låsen kunne bli åpnet.

Tips

 • Disse shims, som alle shims (selv de som produseres kommersielt) vil etterhvert bli oppbrukt. Hvis du er veldig forsiktig for ikke å bøye, rive, eller på annen måte skade shims vil du sannsynligvis kunne få 4-5 benytter seg av hver enkelt.
 • Hva kan fungere enda bedre enn en kan er en metall kleshenger som er flatet med en hammer. Gjør det bare flate nok slik at den kan passe inn i låsen og bare flate halv tomme (2,5 cm) av spissen. Først trekkes nedover låsen og sette inn mellomlegg på den høyre side av sjakkelen på innsiden. Skyv låsen opp mens jiggling mellomlegg og trykk ned igjen på låsen. Gjenta trekke låsen ned og opp med press på mellomlegg til låsen spretter opp.
 • Bruk aldri en bøyd eller revet mellomlegg i en lås, spissen kan knipse av og hindre deg fra å kunne mellomlegg det igjen.
 • Mellomlegg kan også gjøres med en rekke andre husholdningsartikler, inkludert metalldeler på 3,5 "disketter og skrap biter av metall.
 • Kommersielle mellomlegg kommer i flere forskjellige størrelser, og alle spesialiserte for slusene i forskjellige størrelser. Du kan bare justere din kutt hvis du finner ut at du trenger en større eller mindre mellomlegg enn den produsert med disse instruksjonene.
 • Ikke alle hengelåser kan åpnes med shims, særlig de med en dobbel-ball låsemekanisme. De fleste eldre låser, og mange av de billigere nyere låser kan åpnes, men så gir den en prøve før du ty til å kutte en lås eller ringe en låsesmed.
 • Disse shims også fungerer godt på combo låser hvis tuppen av mellomlegg er avrundet i stedet for å være pointier.
 • Dette kan ikke fungere på alle låser.

Advarsler

 • Vær veldig forsiktig når du skjærer mellomlegg og når du håndterer dem til å åpne en lås som kantene av aluminium kan være knivskarp, slik at du enkelt kan klippe selv. Sørg også for å utvise forsiktighet når du bruker skjærende verktøy.
 • Ikke bruk disse shims å åpne låser som ikke tilhører deg, med mindre du har eksplisitt tillatelse fra eieren til å gjøre det.
 • Bærer shims i offentligheten kan være ulovlig fordi i noen områder de anses våpen.
 • I noen jurisdiksjoner, er besittelse av shims ulovlig, selv om det ikke er ulovlig hensikt. Pass på å kjenne til lover i ditt område før bygging eller bære shims.

Ting du trenger

 • En lås for å åpne
 • En jevn ensidig aluminium kan
 • Tinn klipp eller saks, tinn klipp er de enkleste verktøy å kutte aluminium med, men du kan også bruke saks eller en kniv. Hvis du bruker en av de sistnevnte verktøy imidlertid bruke noen som du har råd til å ødelegge, fordi kutte metall kan kjedelig dem betydelig.
 • Nebbtang