Wkino

Hvordan forebygge og rengjøre mold på plast dusjforheng

Bli kvitt din dusjforheng fra ekkel mugg og jordslag er enkelt, forutsatt at du har tilgang til en vaskemaskin. Prøv denne løsningen og dusjforheng vil være squeaky ren med liten innsats.

Trinn

Hvordan forebygge og rengjøre mold på plast dusjforheng. Ta dusjforheng av stangen.
Hvordan forebygge og rengjøre mold på plast dusjforheng. Ta dusjforheng av stangen.
 1. 1
  Ta dusjforheng av stangen. Dette gjøres enkelt ved å unhooking festene.
 2. 2
  Sett dusjforheng i vaskemaskinen med et par håndklær som trenger vask og tilsett vanlig vaskemiddel.
 3. 3
  Bruk varmt vann og vanlig syklus for å vaske håndklær og dusjforheng.
 4. 4
  Ikke bruk tøymykner. Disse bør ikke brukes på håndklær allikevel siden de påvirker absorberingsevne.
 5. 5
  Rist eller dryppe tørke dusjforheng.
 6. 6
  Rehang din glitrende rent dusjforheng.
 7. 7
  Etter du dusjer la dusjforheng åpen (ikke bunched opp) slik at den kan tørke uten å akkumulere mold eller mugg.
  • Det er best å komprimere dusjforheng litt ved å åpne begge ender, og også flytte ringene midtveis mot hver ende mot midten. Dette distribuerer milde bøyer over dusjforheng heller enn å fange vann ved crumpling eller brette den over på seg selv. Ikke bare vil gardinen fortsatt være fullt eksponert for luft, men luft vil være fri til å sakte sirkulere rundt det fra sidene og overhead til raskere tørke hele interiøret i dusjen. Dette fungerer enda bedre hvis du lar bad døren åpen litt etter en dusj.

Tips

 • du kan også prøve luft-it-out dusj krok. det holder seg til sideveggen og du drapere gardin over, så det slipper luft inn og bunnen av gardin ikke får mugne.
  • Hvis du ønsker å legge til litt blekemiddel i vask, kan du gjøre det, men sørg for at de andre tingene du putter inn med dusjforheng kan ta blekemiddel.
 • Hvit eddik kan brukes som et alternativ til blekemiddel. Det vil drepe mold og vil være lettere på de med kjemisk overfølsomhet.
 • Være litt mer enn heavy-duty søppelsekker, kan grunnleggende dusj-gardin liners kjøpes på nettet for mindre enn to dollar hver. (Kjøp dem flere om gangen, eller med andre elementer for å spare på frakt.) Du kan bare bruke dem, helst med S-formet metall kroker i stedet for snap-lukkede metallringer for enkel endring og eventuelt med en dekorativ ytre gardin som vil bo relativt tørr og mold-fri, og kaste dem bort hver måned eller så når de begynner å bli muggent. Dette er veldig praktisk og bruker en ubetydelig mengde ressurser. Sannsynligvis så mye som noen plastflasker, og mindre enn oppvarming av vann der du ikke-veldig-effektivt vaske en stor floppy gardin som har en tendens til å krølle og "beskytte" seg selv fra såpevann mye som den har beskyttet gulvet.
 • Du kan også vaske plast dusjforheng alene, uten håndklær hvis du ønsker. Det bør ikke smelte eller deformere på normale vaskemaskin innstillinger.
 • Hvis du setter dusjforheng i vask en gang i måneden vil du unngå den ekle mugne oppbygging.
 • Du kan sette din dusjforheng i tørketrommelen så lenge du er veldig forsiktig med å la den i mer enn et minutt eller to.