Wkino

Hvordan du rengjør comforters

Holde soverommet sunn, ren og frisk er alltid av aller største betydning. De fleste forbinder dette med rengjøring av laken, putevar, støvtørking din seng ramme og skap, og støvsuging gulvet. Dundyner, skjønt, er en av de største samlere av støv og rusk på soverommet og må være like godt vedlikeholdt. Ved regelmessig rengjøring dyne, vil det ikke bare holde deg sunnere, men vil legge til lang levetid på dyne og resten av soverommet tilbehør. Mye av detaljene for å rense dyne avhenge av hva stoffet dyne er laget av, så lese etiketten og følg disse enkle trinnene.

Trinn

Hvordan du rengjør comforters. Finn ut om din dyne må rengjøres.
Hvordan du rengjør comforters. Finn ut om din dyne må rengjøres.
 1. 1
  Finn ut om din dyne må rengjøres. Det er noen konkurrerende teorier om dette. Noen hevder at en dundyne bør bare vaskes hvert 5. år, og bare støvsuges regelmessig, deres synspunkt er at regelmessig vask kan ødelegge ned og stoffet. På den annen side, andre eksperter mener at det er kroppen oljer, ikke vanlig vask, som ødelegger dundyner, så hyppigere rengjøring er nødvendig. Den gjennomsnittlige anbefales rengjøring kommer ut på omtrent en gang hvert 3. år. Hvorvidt du velger å vaske dyne regelmessig, er det lærdom å alltid være ekstremt forsiktig når du gjør.
 2. 2
  Sy opp noen hull og spot behandle eventuelle flekker. Før du fortsetter å faktisk vaske dyne, sørg for at den er har ingen løse tråder eller rifter. Forhåpentligvis vil disse tårene ikke være for stor og kan lett utbedres med en rask nål og tråd. Selv om dette gir mye tid til prosessen med å vaske dyne, vil det hindre disse små hull fra å bli store. Hvis det er flekker på dyne din, ganske enkelt bruke en lys vaskemiddel til området. Bruk aldri blekemiddel eller farge-behandling løsning. Bakepulver og vann, eller bare kullsyreholdig vann, fungerer også bra.
 3. 3
  Still vaskemaskinen til sin mest delikate omgivelser på varme. Tilsett vaskemiddel, og la den fylle opp. Gi maskinen et par minutter å riste seg litt rundt før du legger dynen inn i maskinen. For å holde dynen er å fylle jevnt fordelt, prøve å plassere et par av rene hvite tennissko i maskinen (og senere tørketrommel).
 4. 4
  Flytt dyne til tørketrommelen, sammen med røde roser, og snu den til sitt laveste innstilling. En ren tennis eller baseball vil også bidra til å holde nede eller annen fylling i sjakk. Tilbake til tørketrommelen hver en halv time eller så å trekke dynen ut og lo det. Du ønsker ikke å deformere innsiden av dyne, som til slutt gir den sin varme, så sørg for å gjøre dette gjennom hele prosessen.
 5. 5
  Avslutt tørkeprosessen ved å henge din dyne. Du ønsker ikke å ende opp med å brenne noen del av dyne slik fullføre jobben ved å henge den enten i huset eller ute på en klessnor. Hele tørking prosessen kan ta rundt tre timer eller mer, så vær tålmodig og fluff din dyne så mye som mulig.