Wkino

Hvordan bygge en PVC hoophouse

Bygg en billig "ring house" drivhus for å forlenge vekstsesongen - i noen tilfeller hele veien gjennom vinteren!

Trinn

Hvordan bygge en PVC hoophouse. Velg en passende størrelse oppdateringen av relativt flatt terreng for drivhus.
Hvordan bygge en PVC hoophouse. Velg en passende størrelse oppdateringen av relativt flatt terreng for drivhus.
 1. 1
  Velg en passende størrelse oppdateringen av relativt flatt terreng for drivhus. Pass på at det ikke er noen trær, bygninger eller andre gjenstander som vil kaste en skygge på drivhuset for en betydelig del av dagen.
 2. 2
  Ved hjelp av et målebånd, legge ut et rektangel 16 fot med 40 fot på bakken for å definere bunnen av drivhuset ditt. Du vil sannsynligvis ha den 40 fots dimensjon å kjøre så nær øst-vest som du kan, slik at plantene får størst mulig eksponering for solen. Mål avstanden mellom motsatte hjørner for å sørge for at du har firkantede hjørner. Hvis hjørnene er firkantet, vil de diagonale målingene være lik (43 meter i dette tilfelle). Skyv eller hamre en 3 fot stykke armeringsjern i bakken i hvert hjørne, og etterlater omtrent en fot som stikker ut fra bakken.
 3. 3
  Legg ut planting senger inni dette rektangelet, og etterlater en gangvei ned midten av 40 fots dimensjon. Det kan være lurt å vurdere å lage opphøyde senger fra planker eller betongblokker. I alle fall bør du utføre noen dyrking, tilling, tillegg av jord endringer, etc. på denne tiden.
 4. 4
  Velg ett av 16 fot slutter å være "front" av drivhus, hvor døren skal ligge. Med hjelp av en venn, bøy en 20 fots lengde på PVC rør inn en bue, og skyv endene over "front" par armeringsjern stakes. Vær forsiktig så du ikke la gå helt begge ender er skjøvet helt ned innsatsen, det er svært elastiske ting og kunne skade noen.
 5. 5
  Gjenta forrige trinn med "back" par staver og en annen del av PVC.
 6. 6
  Sett parene av 3 foten armeringsstål biter inn i bakken på motsatte sider av drivhuset hver 5 meter ned hver langsiden av rektangelet din fra "front" paret, og (igjen ved hjelp av en venn) skyver en annen lengde av PVC over hele to nye innsatser. Gjenta denne prosessen til du kommer til "tilbake" av drivhuset.
 7. 7
  Lag tre 40 fot biter av PVC ved å lime sammen parene av 20 fots rør ved bruk av PVC sparkelmasse.
 8. 8
  Senter et 40 fots rør ned på undersiden av den serie av buer for å danne en "ryggrad" for drivhus, ved hjelp av rustfri ståltråd for å lage en "x" rundt hvert krysningspunkt. Sørg for at du finner endene av kabelen på undersiden av ryggraden og så det er ingen skarpe spisser som stikker opp som kan rive plast ark. Du skal nå ha noe som ligner på skjelettet av en strandet hval.
 9. 9
  Duct tape en 40 fots rør langs langsiden av plast ark, deretter rulle den opp i et par svinger av arket (som du gjør en bokrull) og duct tape den på plass.
 10. 10
  Gjenta det forrige trinnet med den tredje 40 fots stykke PVC langs den motsatte kanten av plast ark, rull den opp, og duct tape den forsvarlig.
 11. 11
  Lå den sammenstillingen mot en av de lange sider av skjelettet din, og ved hjelp av en venn eller to, gå ene side av plastplaten med PVC festet over toppen av buene for å danne "skall" av drivhus.
 12. 12
  Når du har huden strukket over skjelettet, sørg for at den er sentrert, så det er en lik mengde av overflødig materiale liggende på hver side av drivhuset.
 13. 13
  Pile sand, torv eller løs jord over klaff av overskytende materiale (og den vedlagte PVC-rør) langs hele lengden av en side av drivhuset. Brette plast ark inn i hjørnet der ribbeina av klimagassen møte bakken, og være forsiktig med å tillate rynker å danne i arket mellom ribbeina.
 14. 14
  Når den ene siden av arket er grundig vektet ned, gå til den andre siden av drivhuset, trekke plast ark ned stramt, og begrave det overskytende materialet det på samme måte, og pass på å holde arket som tettsittende og rynkefri som mulig.
 15. 15
  Plant et trykk-behandlet 4x4 vertikalt omtrent 2 meter til hver sin side av ryggraden av drivhuset i hver ende for å danne søyler. Toppen av den 4x4 skal ligge litt over det punktet der de krysser foran og bak ribbeina av drivhuset, så grave hullene tilsvarende.
 16. 16
  Fest foran og bak søyler til deres tilstøtende ribben med kanal klemmer eller rørleggere stropping og treskruer.
 17. 17
  Trekk plast ark rundt endene av drivhus og fest den til stenderverket ved å pakke en 1x2 i overkant plast på hver side, dra det stramt, og knytter den til stenderverket med treskruer drevet gjennom plasten og 1x2 og inn 4x4. Du ønsker kanskje bore pilothull slik at du ikke splitte 1x2 eller bryte skruene.
 18. 18
  Gjenta forrige trinn på forsiden og baksiden av drivhuset. Bruke samme teknikk for å feste den overskytende plast hengende over endene av ryggraden, ved å skru en annen 1x2 mellom toppene av stolpene.
 19. 19
  Det er opp til deg om du ønsker å sette dører på begge ender av drivhus, eller en dør på den ene enden og et vindu på den andre. I alle fall montere passende størrelse rektangler av 1x2-tallet, forsterke hjørnene av døren med trekanter av 1/4 "kryssfiner. Pakk rammer i plast, og fest dem til stenderverket ved hjelp av standard dørhengslene. Fest en glidende bolt låsen til motsatt side av hengslene.
 20. 20
  Forsegle eventuelle hull eller rifter i plast huden ved hjelp av duct tape og biter av plast ark.
 21. 21
  Legg dine utvalgte planter, og nyt!

Tips

 • Du kan skalere størrelsen ned hvis du ønsker et mindre drivhus; bare justere lengden og antall rør og størrelsen på plast tilsvarende.
 • Åpne døren og / eller vinduet for å lufte ut overskuddsvarme som kan bygges opp i varmere vær, og være sikker på at plantene får nok vann.

Advarsler

 • Vær forsiktig så du ikke turen og spidde deg selv på armeringsjern stykker før de er dekket!

Ting du trenger

 • 16 stykker av en "eller 1,5" x 20 fot sch 80 PVC-rør (som er den grå kanal typen som finnes i den elektriske avdelingen, som er mer rigid, UV-bestandig og billigere enn sch40 brukes for underjordiske avløp som bryter ned i sollys)
 • 32 stykker av 3/8 "armeringsstål tre meter lang (Hvis du har en baufil eller andre former for skjæring armeringsjern, kan du spare penger ved å kjøpe lenger 10ft stykker)
 • 1x2 trelast
 • 4x4 trykkimpregnert trelast
 • Rustfritt stål wire
 • UV-bestandig plast ark minst X x Y føtter
 • duct tape (den universelle ingrediens!)
 • kanal klemmer per 1 "eller 1,5" rør brukt eller plast rørleggere stropping w / tre skruer