Wkino

Hvordan fortelle om en skilpadde er mann eller kvinne

Enten du velger å avle din skilpadde eller ikke, kan bestemme kjønnet på kjæledyret ditt være vanskelig hvis du ikke vet hva du skal se etter. I denne artikkelen vil du lære noen enkle måter å finne ut kjønnet på skilpadden din.

Trinn

Hvordan fortelle om en skilpadde er mann eller kvinne. Vær forberedt på å kombinere tegn til å nå en konklusjon.
Hvordan fortelle om en skilpadde er mann eller kvinne. Vær forberedt på å kombinere tegn til å nå en konklusjon.
 1. 1
  Vær forberedt på å kombinere tegn til å nå en konklusjon. Turtles fra ulike arter kan ha spesifikke ledetråder til deres kjønn, og det er viktig å vite om disse mulighetene. Den beste tilnærmingen til kjønnsbestemmelse en er å bruke en kombinasjon av følgende foreslåtte tiltak for å komme opp med den mest sannsynlige kjønn for skilpadden. Husk at noen metoder er mindre pålitelige enn andre i å bestemme kjønn på skilpadde din. Likevel, hvis alle tegn peker i en retning, så er det mer sannsynlig at du har funnet ut kjønnet nøyaktig. Men hvis skiltene er blandet, kan det være lurt å ta skilpadden til en å være sikker.
  • Vent til skilpadden er en voksen fordi det er ekstremt vanskelig å sex en baby skilpadde. Vær oppmerksom på at du kanskje må vente i årevis som de vokser, og at skilpadder anses å være yngel før etter 5 år.
 2. 2
  Hold din skilpadde med forsiktighet når man skal avgjøre sin kjønn. Bla over skilpadden din kan skade ham (eller henne!). Vær nøye med å holde med en mild grep og for å slå ham eller henne med omsorg og en gradvis bevegelse.
 3. 3
  Se på skilpadde hale. Skilpadder har et hull eller ventiler som kalles "cloaca" som ligger på halen sin. Male skilpadde har cloaca befinner seg lengst bort fra kroppen, omtrent halvparten til to tredjedeler av avstanden fra skallet og mer mot til spissen av halen. Kvinnelige skilpadde har cloaca nærmere kroppen, nesten under overlappingen av skallet.
  • Undersøk tykkelsen og lengden av halen. Mann skilpadder har ofte fetere og lengre haler enn kvinnelige.
 4. 4
  Se nederst eller underbelly av skilpadde er skallet. Hvis plastron (nederst shell) er konveks, går ut, er det sannsynligvis en kvinne. Ved sin nedre skall er konkav (avrundet), eller går i mot innsiden av kroppen, så den skilpadde er mest sannsynlig en mannlig. Begrunnelsen for dette er at den kvinnelige konvekse plastron gir mer rom for egg, mens den mannlige konkave plastron passer bedre over den kvinnelige er når parring.
 5. 5
  Se på skilpadden foran eller forgrunnen klør. De fleste mannlige skilpadder har svært lange foran klør. Hannene bruker disse klørne i frieri. Merk at ryggen klør er vanligvis den samme for begge kjønn og at klo størrelse holder ikke for alle arter av skilpadder.
  • Men hvis en mann er en "late bloomer" eller har blitt holdt i uheldige forhold kan de klør ikke være merkbart lenger.
 6. 6
  Sjekk skilpadden størrelse. Hvis du har mer enn én skilpadde, kan du sammenligne størrelser. I de fleste arter, er den kvinnelige skilpadde større. Men forskjellen er vanligvis svært liten, og du må huske på at det er størrelse variasjoner innenfor et kjønn også, så bare bruker dette tegnet sammen med mange andre.
 7. 7
  Se etter arter konkrete ledetråder. Avhengig av skilpadden din, kan det være andre ledetråder. For eksempel:
  • Red-eared Slider: Hannens foran klør er lengre enn på den kvinnelige.
  • European boksen turtle: 90 prosent av tiden, mannlige boksen skilpadder har røde eller oransje iris, mens hunnen har brun eller gul seg. Dessuten har hunn en tendens til å ha en høyere-kuppelformet, rundere øvre skall, mens hannen har en nedre skall med flere av en oval eller avlang utseende.
  • Les for sol skilpadder.
 8. 8
  Avle, holde atskilt, eller bare fortsette å elske din kjønn avklart skilpadde. Etter å avgjøre om din skilpadde er mann eller kvinne, kan du bestemme om avl derfra. Men med mindre du har en sjelden art av akvatiske skilpadde, er avl ikke anbefales. Du vil rett og slett ha mer skilpadder å se etter, og det er en stor oppgave for folk flest.

Tips

 • Det kan hjelpe å se på et diagram av ventilen på en skilpadde hale i et bilde. En flott bok for å gjøre dette er Turtles og Tortoises-A Complete eierhåndbok av Bartlett og Bartlett.
 • Hannen har et organ, fallos, eller penis (avhengig av hvilken biolog du leser ethvert uttrykk er korrekt). Orgelet kan være "mørk - grå, lilla eller svart - med et utvidet hode og en skarp ryggraden på spissen sin", og det er stor sammenlignet med skilpadden størrelse. Det kan ses på anledningen når soling eller drikker når fremre halvdel av skilpadde er under vann. Nå vet du, og dette er ganske uomtvistelig bevis på din skilpadde kjønn!

Advarsler

 • Ikke flip over skilpadden din for å fastslå kjønn. Dette er farlig for dyrets helse.
 • Det er noen varianter av havskilpadder (spesifikt, Kemp Ridley, men det kan være andre) som ikke har noen ytre tegn på hvilket kjønn de er. Snakke med en veterinær som spesialiserer seg på marine dyr å oppdage hvilket kjønn din havskilpadde er.
 • Vask hendene hver eneste gang du håndterer en skilpadde. Noen skilpadder bære salmonella, og mens det ikke vil skade skilpadde, kan det skade deg. Ikke legg uvaskede hender i nærheten av munnen eller nesen før du har vasket dem med varmt vann og såpe. Sørg for at barn gjør det etter å ha håndtert skilpadder også.

Ting du trenger

 • Målebånd (valgfritt)
 • Dyrlege eller oppdretter råd (valgfritt)