Wkino

Hvordan bruke en sirkelsag

Denne type håndholdt elektrisk sag er et grunnleggende verktøy i en snekker, byggmester, eller hjemme renovator verktøykasse. Den ene på bildet er en 160mm (6 1/2inch) blad størrelse. Jo større de er 235mm blad størrelse. Her er noen grunnleggende tips og instruksjoner om riktig bruk av sirkelsager.

Trinn

Hvordan bruke en sirkelsag. Forstå ulike typer og størrelser av sirkelsager og deres formål.
Hvordan bruke en sirkelsag. Forstå ulike typer og størrelser av sirkelsager og deres formål.
 1. 1
  Forstå ulike typer og størrelser av sirkelsager og deres formål. Her noen eksempler:
  • 5 tommers trim sager, vanligvis med en fintannet blad og ofte med bladet plassert på venstre side av motoren, for enkel visning av bladet banen. Disse er tilgjengelige i 120V, AC-modeller, og oppladbart batteri modeller i ulike DC spenninger.
  • 6 1/2 tommers sager, som vist i illustrasjonen ovenfor, brukes til kapping nominell tømmer for bygging, samt ripping trelast, og kutte kryssfiner eller komposittmateriale.
  • 7 1/4 tommers sager, ofte kaller skilsaws, fra navnet på en stor sirkelsag produsent, Skil. Dette er ryggraden i byggebransjen, brukt til å skjære tømmer opp til 2 1/4 tommers tykke. De brukes for å kutte framing trelast til lengden, og ripping trelast. De har også en rekke valgfrie blader som kan brukes for å kutte komposittmaterialer, betong, jern og ikke-jernholdig metall lag med laken, rør, rør, og til og med kulde-valset stål bar lager.
  • 8 og 10 tommers sager, som brukes til kapping større tømmer eller tømmer, opptil 4 inches tykke. Disse er tyngre, mer tungvint verktøy som brukes for det meste i industrielt arbeid.
  • Worm-drive sager har en girkasse med en orm-gear drive, og finnes i 7 1/4 tommers modeller som er mest brukt for ripping tømmer eller kutte kryssfiner terrassebord eller vindsperre. De har vanligvis bladet på den venstre side av maskinen, for å gjøre ser bladet banen lettere ved kutting parallelt med kanten av et bredt ark av plywood.
 2. 2
  Se på funksjonene på sagen du planlegger å bruke. Følgende er grunnleggende funksjoner i noen av disse funksjonene.
  • Bunnplaten kan tiltes for å gjøre vinklet kutt. De fleste sager justere fra 90 grader til litt mindre enn 45 grader, noe som gjør det mulig å kutte faset ender i styrer for Corning vedlegg, hip-tak rafter kutt, og selv mitraer. De fleste sagene er utstyrt med en thumbscrew eller spaken for å løsne bolten som holder sagbladet på riktig vinkel for kuttet du gjør, som ligger på forsiden av sagen. Noen er også utstyrt med en skala som angir den bladvinkelen, fra '0 '(90 grader, eller firkantede til platens overflate) til 45 grader.
  • Bladet kan stilles til dybden som kreves for enkelte kutt, fra mindre enn 1/8 tomme til full dybde bladet er i stand til å trenge inn. Spaken eller vingeskrue som låser bunnplate i ønsket høyde er vanligvis plassert på baksiden av motoren på venstre side.
  • Mange sirkelsager er utstyrt med en ripping gjerde, for å lede bladet som du gjør en rip kutt langs kanten av et styre, og gir deg en rettere, parallelt kuttet.
  • Støv ejektor. Noen nyere sagene er utstyrt med en støv ejector å blåse sagflis bort fra operatørens ansikt og fra mark der snittet blir gjort.
  • Laser sporing lys. Noen nyere sagene er utstyrt med en laser som projiserer en lys, rød linje nedover stien av bladet reise. Disse kan også kjøpes for å ettermontere på eldre enheter som ikke er fabrikken utstyrt med dem.
  • Bladdekselet. Dette bør betraktes som en viktig sikkerhetsfunksjon på noen sag, og har to deler, den faste vakt over toppen av bladet, og den flytende vakt, som ruller ut av veien som sagen skyves inn i arbeidsstykket. Noen har et håndtak slik at bladvernet kan manuelt løftes for saging eller enklere visning av kuttemerket.
 3. 3
  Lære de grunnleggende typer og bruk for sirkelsagblad. De varierer i bladet sammensetning, antall tenner (skjærende biter eller overflater), mengden av settet (bredden av sagsnittet fjernet av bladet), og bladet kvalitet.
  • En av disse sirkelsager vil trolig ha en vanlig HSS (high speed stål) sagblad i det når det er kjøpt nytt.
  • TCT (tungsten karbid tippet) blader er mye mer holdbare, spesielt i tøffe hardtre. Også kryssfiner og sammensatte styrene er hardt på bladene slik TCT knivene er nødvendig på dem.
   • Blad med færre tenner (si 28) og med mindre rake til ansiktet til tenner, er derfor utviklet for å rive langs lengden av tømmer, med fibrene. De vanligvis gi en rask grov. De er billige å kjøpe og billig å skjerpe, siden de har færre tenner.
   • Blad med flere tenner (si 40) er utformet for kapp typen arbeid. De gir mye penere kutt i de fleste tilfeller.
  • Slipeskivene er laget av karborundum eller annet slipende materiale bundet sammen i en harpiks eller annet syntetisk bindemiddel, og blir brukt for skjæring av betong eller metall. De har en tendens til å slites bort ganske raskt, men for små prosjekter, de er billig og gjøre raske kutt.
  • Diamond rim blad. Disse bladene er laget av metaller med spesiell legering industrielle diamanter innebygd i felgen (rundt den ytre diameter av bladet), og er for å skjære hardt betong, sement-komposittmaterialer, eller mur produkter som blokk eller tegl.
  • Spesielle varmebehandlet legering kniver. Disse bladene har herdet karbonstål tenner, som er veldig fine (små, og tett linjeavstand) for å skjære metall som galvanisert taktekking metall eller aluminium, kobber eller messing rør.
  • Dado blad. Disse er blader som faktisk kan justeres for å skjære forskjellige kerfs bredde (bredden av materialet fjernet i bladet bane). Disse bladene gjør det mye raskere og enklere for skjæring dados og rabbetts, som brukes for å bli med trelast.
  • Trim og panel blad. Disse bladene har fine tenner for å lage glatte, presise kutt på ferdige materialer som listverk og panel.
 4. 4
  Støtte materialet du skal sage slik at bladet ikke vil reagere med noe under snittet som det er gjort. For eksempel ikke legge et bord på et gulv eller betongplate for å kutte. Sagkrakker eller et sagbord normalt brukes for dette formål.
 5. 5
  Marker trelast du skal klippe til lengden, ved hjelp av et målebånd, skalert regel, eller pinne regelen, og deretter bruke en firkantet (enten en stål kvadrat, tri-torget, eller vinkel kvadrat) til å merke stien av bladet reise for lengden på kuttet ditt.
 6. 6
  Still sagen for riktig dybde på kuttet. Har ikke mye mer av bladet viser enn du egentlig trenger for jobben du gjør. Så for å kutte 40mm tykk tømmer, sette bladet til ca 45mm eller 50mm. Dette bidrar til å redusere tilbakeslag.
 7. 7
  Hold sagen vakt i glatt kjører tilstand. Det bør våren tilbake på plass så snart du løfter sage av arbeidet. Det skal gli opp jevnt som du skyver på arbeidet. Sørg for at det er i nedre posisjon før du setter sagen ned på benken.
 8. 8
  Ser ned mot høyre side av bladet, og stille det opp til blyant mark når du begynner din kuttet.
 9. 9
  Ser på forsiden av sagen til de to guide hakk. Den høyre man er en guide for å kutte med kniven satt i normal stilling, og den andre er for når basen vinklet 45 grader. Linje hakket opp til streken.
 10. 10
  Start skjæringen, etter en rask sjekk til fronten av bladet. (Bilde 1) Hold øye med guide (bilde 2) hele tiden. Dette setter deg i en naturlig posisjon ser frem langs streken, og ut av veien for noe sagflis.
 11. 11
  Hold et øye med sagen base som du er i snittet. Sørg for at du holder bunnen av sirkelsag flatt på tømmer blir kuttet.
 12. 12
  Skyv sage i materialet med nok kraft til å holde bladet skjæring, men unngå å skyve så hardt motorturtallet synes å redusere, eller binding oppstår på bladet. En skarp kniv skal passere gjennom noen, men de hardeste materialer med minimal innsats.
 13. 13
  Pass på at den nedre bladbeskyttelsen returnerer til sin posisjon når du går ut av kuttet. Selv et blad vakt i god stand vil ved behov binde hvis et stykke vrakgods fra cut sitter fast i mekanismen sin.

Tips

 • Ikke avvis HSS sagblad, men som så mange gjør, kan det komme godt med. Det er en god standby. Du kan alltid skjerpe det selv, i motsetning til TCT som må sendes bort.
 • Hold verktøy og arbeidsområde rent.
 • Bruk bare riktig størrelse skjøteledninger med sirkelsag. De fleste krever en 15 amp ledningen, slik at en ledning 100 meter i lengde skal være 12 gauge, og jordet verktøy må brukes med jordet (3 leder) skjøteledninger. Unnlate å bruke riktig type og mål på ledningen kan forkorte levetiden til sagen motor.
 • HSS-blad vil være mye tynnere enn en TCT en. Hvis du har sagen satt opp i en benk og ripper tynne stykker av et bredt bord eller ark, betyr tynnere blad mindre avfall.

Advarsler

 • Vær oppmerksom på plasseringen av strømledninger når du bruker en sag, holde dem bak banen av kuttet til enhver tid.
 • Ikke bruk farlige elektroverktøy når det er ingen andre der med deg. De trenger ikke å være der ved siden av deg, bare et sted i området. Du ønsker å være sikker på at, i tilfelle at du skader deg selv, det er noen der som kan ringe 911 for deg.
 • Vær oppmerksom på hvor avskåret stykker av trelast vil falle, for å unngå skader.
 • De fleste sagene i denne kategorien er laget for høyrehendte bruk. Det vil si, når du sager i normal posisjon, er bladet vakt mellom ansiktet og sagbladet. Hvis du er en venstre hander være klar over at noen chips av sagflis, etc. flyr ut på din side. Ikke glem sikkerhetsutstyr. De gjør sager for lefties.
 • Vernebriller er OK, men en heldekkende visir er bedre.
 • Når du plasserer tre før skjæring, sørg for at det overskytende tre (mindre brikke) er fri til å falle en gang kuttet. Hvis du kutter mellom to punkter av press, er veden sannsynlig å presse bladet en gang kuttet, og mer sannsynlig å få et kast.
 • En sirkelsag vil nesten alltid sparke rett tilbake. Se kroppen din posisjon. Hold litt til siden, og aldri holde en hånd bak bladet.

Ting du trenger

 • Så benker eller andre midler for å støtte materialet du skjærer.
 • Riktig størrelse skjøteledninger.
 • Måling og merking verktøy. (Målebånd, blyant, combo firkant)
 • Grunnleggende sikkerhetsutstyr. (Vernebriller, støvmaske, hørselvern)