Wkino

Hvordan å rense luften ved hjelp av planter


Mens en luftrenser kan gjøre noe av arbeidet med å gjøre luften rundt deg hjemme eller jobbe litt friskere og renere, kan plantene gjøre en mye bedre jobb med å filtrere luften enn en maskin, pluss at de gjør det mer stille og uten å bruke opp energi fra kraftverket. Og de er behagelige å se på og gir oss en følelse av naturen nær oss hver dag. Hvorfor ikke gi dem en sjanse og se om du kan føle fordelene?

Trinn

Hvordan å rense luften ved hjelp av planter. Forstå viktigheten av å rense inneluften med plante filtre.
Hvordan å rense luften ved hjelp av planter. Forstå viktigheten av å rense inneluften med plante filtre.
 1. 1
  Forstå viktigheten av å rense inneluften med plante filtre. Inneluft er noen av de verste luften vi puster på en daglig basis fordi det er inne at alt bygger opp fra off-gassing av kjemikalier i mange av våre produkter. Vi er utsatt for en rekke innendørs luftforurensning daglig, inkludert, røyk, giftstoffer, kjemikalier off-gassing, plantevernmidler, vaskemiddel røyk, mugg, små fibre, bakterier etc. Mens rengjøring tar vare på noe av det (forutsatt at vi tar vare hva vi rengjør med), kan det ikke ta vare på mange av luftforurensning. Men i en NASA-studien fant man at "potteplanter kan rense og revitalisere luft i våre hjem og kontorer, beskytte oss fra de negative effektene av slike vanlige giftstoffer som ammoniakk, formaldehyd og benzen."
 2. 2
  Forstå hvordan planter hjelpe oss. Planter fungere som filtre, fordi de absorberer giftstoffer gjennom bladene, spesielt de med de største bladene. Teorien er at hvis plantene ikke absorberende først, vår nese og lunger ta på seg mindre av en byrde. Det betyr redusert forekomst av astma, allergier, reaksjoner på mugg og andre partikler, og immun-undertrykt sykdommer.
 3. 3
  Bestem deg for hvor du har plass til å plassere plantene. Det må være et sted som du kan få tilgang til enkelt og hvor du kan ha den odde vannsøl uten at det blir for ødeleggende. Pulter, gulv, vinduskarmer og spesielle anlegget står er alle gode steder som ofte valgt.
 4. 4
  Tenk på hvilke rom kunne gjøre med å ha planter rense luften. Vanligvis soverommene er et utmerket sted for planter som de omdanne karbondioksid til oksygen. Tenk rom som er tungt lastet med elektrisk utstyr, som for eksempel studier og TV-rom og områder som har høy ryke potensial, for eksempel og kunst workshops, kan etc. Alle kontorer dra nytte tillegg av planter.
 5. 5
  Velg plantene dine i henhold til sine fordeler. Bruk større blader varianter der det er mulig. Noen av de beste plantene er ansett å være en "topp 10". De er:
  1. Areca palm
  2. Reed palm
  3. Dverg dato palm
  4. Boston bregne
  5. Janet Craig dracaena - bryter ned benzen, karbonmonoksid og trikloretylen
  6. Engelsk eføy - bryter ned benzen og trikloreten
  7. Australian sverd bregne
  8. Fred Lily - bryter ned benzen og trikloreten
  9. Gummi plant - god for filtrering av en rekke Nasties, slik som formaldehyd, benzen og ammoniakk.
  10. Weeping fig
 6. 6
  Vurdere noen andre flotte planter også:
  • Snake planter - Disse plantene er fantastiske dyrkere og veldig spenstig. De er gode på å fjerne de fleste giftstoffer, og de er glade for å vokse der andre planter kan visne og dø (for eksempel en varm vinduskarmen, for eksempel). De er også bra bad og mørke verdensrommet planter.
  • Christmas kaktus - her er en plante som gjør det bra i rom som er formørket i kveld, slik som DVD og spill soner.
  • Edderkopp plante - stor for å fjerne formaldehyd, karbonmonoksid
  • Bambus palm - en annen god formaldehyd remover, samt karbonmonoksid
  • Gerbera tusenfryd - fjerner trikloretylen
 7. 7
  Holde plantene i god form og sørg for at du har nok. NASA studie antydet at det er en 6 tommers anlegg for hver 100 kvadratmeter med innvendig plass. Og naturligvis, plantene som fungerer best er de i topp helse selv, så hold dem godt vannet og gjødslet.

Tips

 • Denne artikkelen viser bare noen av de plantene som fungerer godt innendørs, og også kun noen av de store innendørs luftforurensning. Det er i utgangspunktet en god ting å holde plantene innendørs for helsen din. Som en ekstra bonus, planter bidra til å redusere for mye fuktighet i luften.

Advarsler

 • Unngå å ha giftige planter innendørs. Disse inkluderer søtvier, snikende charlie, revebjelle, oleander, sago anlegg, privet, rhododendron, paraply plante, rippel eføy, Sweet Pea, Vinca, og spider mamma. Disse plantene kan forårsake allergiske reaksjoner ved hudkontakt og er giftige ved inntak, så bør ikke være i nærheten babyer, barn eller kjæledyr.
 • Unngå planter som svi, har klistremerker og torner som vil skade deg - og spesielt med barn.

Ting du trenger

 • Planter av valg
 • God potting mix og gjødsel
 • Egnede plantasjeeiere, tallerkener osv.
 • Vannkanne
 • Plant stativ (ekstrautstyr)
 • Beskjæringssaks å holde plantene friske ved å kutte bort døde deler