Wkino

Hvordan å vokse chili peppers innendørs

Container gartnere som ønsker å krydre ting opp og ivrige fans av chilipepper bør både vurdere dyrke sine egne chili peppers. Selv om du ikke har plass til å plante paprika utendørs, kan mange varianter dyrkes i potter innendørs. Faktisk kan nybegynnere også ha en enklere tid å vokse Chili Peppers innendørs enn utendørs, da vokser de paprika innendørs gir bedre kontroll over vann, varme og lys-de tre viktigste ingrediensene som trengs for å produsere en vellykket chili pepper avling.

Trinn

Hvordan å vokse chili peppers innendørs. Velg chili pepper variasjon.
Hvordan å vokse chili peppers innendørs. Velg chili pepper variasjon.

Forberedelse

 1. 1
  Velg chili pepper variasjon. Dverg dekorative paprika fungerer best for innendørs voksende, siden mange av de store varianter kanskje ikke har tilstrekkelig plass til sine røtter for å utvikle seg i innendørs beholdere.
 2. 2
  Opt for en plast gryte over en leire container. Leire som terra cotta kan faktisk trekke fuktighet ut av jordsmonnet, spesielt i de varme, lyse vilkår som kreves for dyrking av chili peppers. Disse paprika trenger mye fuktighet for å vokse, og kan dehydrere i leire potten.
 3. 3
  Velg en pott med en drenering hull. Mens chili peppers trives på store mengder vann, hindrer en drenering hull for mye overflødig vann fra å samle og drukning eller råtner røttene.
 4. 4
  Steriliser potten før bruk. Mange containere, spesielt hvis brukt tidligere, inneholde skjulte bakterier og insekt egg som kan sabotere nytt planteliv. Vask beholderen ut med varmt vann og såpe for å eliminere de fleste trusler.
 5. 5
  Kjøpe potting mix. Hagejord inneholder ofte bakterier som kan skade pepper frø, hindrer spiring eller hindrer vekst. En multi-purpose kompost mix kjøpt fra en lokal hageforretninger bør gjøre triks, men høyere kvalitet jord du bruker, jo bedre sjansene dine er for vellykket vokser plantene dine.
  • Forbedre kvaliteten på jordsmonnet ytterligere ved å blande i noen vermiculite.

Oppmuntrende rask spiring

 1. 1
  Legg en håndfull chili pepper frø i mellom ark med fuktig tørkepapir. Frøene bør være i et flatt, enkelt lag slik at fuktigheten fordeles jevnt.
 2. 2
  Forsegle frø og papirhåndklær i en container. En plastbeholder med et tett lokk eller en stor plastpose som kan lukkes fungerer best.
 3. 3
  Hold frøene i en varm tørkeskap. Både varme og fuktighet er nødvendig for spiring.
 4. 4
  Sjekk frøene etter 2-5 dager. Hvis de har svulmet opp, er de klare til å plante. Noen frø kan ha små spirer skyte gjennom.

Planting

 1. 1
  Fyll potten med potting mix. Hold omtrent 1 tomme (2,5 cm) av tomrom mellom toppen av jordsmonnet og kanten av potten.
 2. 2
  Plante frø i potten. Frøene bør ha en innbyrdes avstand 2 inches (5 cm) fra hverandre.
 3. 3
  Dryss løs kompost over frøene. Du skal bare ha ca 0,2 inches (0,5 cm) av kompost som dekker frøene, akkurat nok gi minimal beskyttelse.
 4. 4
  Spritz frøene med vann. Spray frøene med vann så ofte som nødvendig for å holde på fuktigheten i jorda. Vann er viktig å chili peppers, spesielt i de tidlige stadier av planting.
 5. 5
  Overvåk beholder for frøplante vekst. Avhengig av variasjon av chili pepper du valgte, den første spire kan vises over jorda hvor som helst mellom en og seks uker.

Stell og innhøsting

 1. 1
  Hold chili peppers nær et solfylt vindu. Et vindu som vender mot vest eller sør kan gi det beste lyset og den mest varme. Chili Peppers trives på full sol, så plassere plantene dine så nær vinduet som mulig for å maksimere soleksponering.
 2. 2
  Invester i en fluorescerende vokse lys. Hvis du ikke klarer å gi dine chili peppers med nok naturlig lys innendørs, plassere dem under en vokse lys, i stedet. Lysene skal plasseres omtrent seks inches over plantene, og dine paprika trenger lyset skal være på i 14 til 16 timer hver dag for å få nok varme og lys.
 3. 3
  Gi daglig luftsirkulasjon, men holde paprika bort fra trekkfulle områder. Åpne et vindu eller slå en vifte på lav for et par timer hver dag. Ideelt sett bør luften forbli romtemperatur til moderat varm. Stadige varme eller kalde luftstrømmer kan hindre vekst, men så hold paprika vekk fra air condition og oppvarming vents.
 4. 4
  Grundig suge paprika etter spirer vises over jorda. Når overflaten av jorda er så vidt tørr å ta på, gi chili peppers mer vann. Vann anlegget før overflødig vann begynner å renne ut av beholderen nederste hullet.
 5. 5
  Stimulere vekst ved å gi plantene dine en grønnsak gjødsel på månedlig basis. Bruk en balansert 15-15-15 gjødsel som inneholder nitrogen, fosfor og kalium.
  • De tre tall på en sekk med gjødsel refererer til prosentandelen av nitrogen, fosfor og kalium som gjødsel inneholder. En 15-15-15 gjødsel har like deler av alle tre elementene, noe som betyr at bladverket, rotsystem, blomster og frukt av din pepper plante alle får en lik dose av mat. Nitrogen forbedrer løvverk, forbedrer kalium blomstring og samlet styrke av en plante, og fosfor forbedrer røtter og frukt.
 6. 6
  Høste din paprika en av gangen. Legg merke til standard størrelse og farge-rød, oransje, gul eller grønn-for variasjonen av chili pepper du valgte å plante. Når dine paprika nå disse spesifikasjonene, til bruk saks eller saks klipp stilken rett over pepper. Chili pepper planter kan ta 90 dager etter spiring å gi paprika som er klare for innhøsting.

Tips

 • Du kan også plante chili pepper frø direkte i jord uten spirende dem først. Frøene vil ta mer tid til å spire på denne måten, men noe som betyr at du må vente en lengre tid før Peppers er klar til å høste.
 • Vær oppmerksom på at riktig størrelse potten kan variere basert på den spesifikke utvalg av chili pepper du planter. I de fleste tilfeller, en 7 - til 10-bør tomme potten være i orden, men noen større varianter kan ha et enda større beholder for å tillate effektiv rotutvikling.
 • Hvis du starter fra frø ikke appellerer til deg, bare kjøpe chili pepper frøplanter fra en barnehage eller hagen forsyning butikken og transplantere dem inn i containere store nok til å holde en moden versjon av anlegget.
 • Invester i et oppvarmet propagator hvis du ønsker å sikre riktig spiring. Mens den fuktige papir-håndkle metoden beskrevet ovenfor fungerer i de fleste tilfeller har en oppvarmet propagator en enda høyere sjanse for suksess.

Ting du trenger

 • Chili pepper frø
 • Plastikk potten
 • Potting mix
 • Papirhåndklær
 • Sprayflaske
 • Vannkanne
 • Fluorescerende vokse lys
 • Vifte
 • Gjødsel