Wkino

Hvordan å tørke opp morsmelk forsyning

Enten du velger å amme for en måned eller ett år, vil du etter hvert ønsker å stoppe. Noen kvinner kan ha sin morsmelk forsyning tørker opp naturlig, men de fleste gjør ikke det. Les videre for å lære noen triks for å hjelpe fremskynde denne prosessen.

Trinn

Hvordan å tørke opp morsmelk forsyning. Avvenne gradvis, når det er mulig.
Hvordan å tørke opp morsmelk forsyning. Avvenne gradvis, når det er mulig.

Lege anbefalte råd

 1. 1
  Avvenne gradvis, når det er mulig. Begynne å erstatte ett eller to feedings om dagen, og jobb deg å fullstendig stoppe. Dette er den sikreste, og mest smertefri måte som kroppen din vil sakte slutter å produsere melk.
  • Bryster som ikke er avvent gradvis, men plutselig kan bli smertefullt, oppblåste, og selv sette mødre i betydelig risiko for å utvikle mastitt.
  • Hvis du har blitt pumpet og ønsker å stoppe, her er en typisk tidsplan som vil avvenne deg av pumpen sakte men sikkert:
   • Dag 1: pumpe i 5 minutter hver 4-5 timer
   • Dag 2: pumpe hver 6. time i 3-5 minutter
   • Dag 3-7: pumpe akkurat lenge nok til å lindre ubehag
 2. 2
  Ta en smertestillende som inneholder ibuprofen eller paracetamol. Dette bør redusere ubehag og noen hevelse.
 3. 3
  Unngå brystvorte stimulering, da dette vil utløse melkeproduksjonen. Bruk en støttende, men ikke altfor stram BH. Opt for klær som er løs og mindre sannsynlighet for å vise melk flekker; vurdere iført ammeinnlegg å absorbere lekker melk.
  • Ta en varm dusj, selv om det nødvendigvis innebærer noen stimulering, kan bidra til å avlaste trykket i brystet og berolige ubehag. Unngå direkte stimulering fra vannet når det er mulig.
 4. 4
  Unngå å pumpe melken din som det signaliserer til kroppen din som den trenger for å produsere mer. Hvis du begynner å bli forspist, håndpumpe akkurat nok til å redusere ubehag.
 5. 5
  Drikk mye vann. Hvis du blir dehydrert, vil du faktisk begynne å produsere mer melk, og ubehag vil øke.
 6. 6
  I alvorlige tilfeller, snakk med legen din om østrogen-injeksjoner. Østrogen-injeksjoner har falt i unåde, selv om de en gang ble brukt til å fremme østrogen undertrykkelse. Noen former for østrogen-injeksjoner inneholder kjente kreftfremkallende stoffer.
  • Hvis du har konsekvent problemer med amming undertrykkelse, spør legen din om du tar medisiner som bromokriptin (Parlodel). Leger vanligvis anbefaler ikke å ta Parlodel grunn av økt sannsynlighet for høyt blodtrykk, hjerneslag og hjerteinfarkt.
 7. 7
  Forbered følelsesmessig. Hormonnivået vil endres drastisk som melkeproduksjonen bremser, noe som vil utløse humørsvingninger. Mange kvinner føler seg skyldig, utilstrekkelig og trist. Komme gjennom disse følelsene kan være den vanskeligste delen av hele prosessen, men å ha et godt støtteapparat vil hjelpe.

Ubekreftede hjem rettsmidler

 1. 1
  Drikk salvie te. Sage inneholder et naturlig østrogen som er kjent for å tørke opp melk forsyning. Du kan finne salvie i en av to former:
  • Som en te: kjøpe salvie te hos din lokale spesialitet helse butikken, og brygge det sammen med litt melk og honning.
  • Som et skjær: kjøpe en vismann skjær, som er blandet med litt alkohol, på en helsekostbutikk. Dette tinktur er kjent for å være litt mer effektiv enn salvie te på å tørke opp melk forsyning.
 2. 2
  Påfør kalde kompresser eller kål til brystene. Kål blader fungerer også fint som de er kule, og det er en komponent til dem som naturlig tørker opp melken din. Bruke dem til hele brystet og erstatte dem når de vil.
 3. 3
  Ta vitamin B6. Vitamin B6 er kjent for å stoppe kroppens produksjon av plasma prolactin, som er hva som forårsaker mødre å produsere morsmelk. Flere studier, men fant ingen statistisk relevante data som tyder på at vitamin B6 faktisk hjulpet kvinner undertrykke amming.

Tips

 • For de første par nettene kan du lekke betydelig. Prøv å rulle opp et håndkle og feste det over brystene ved hjelp av en montert skjorte. Dette vil suge opp melken uten å lage et rot. Den ekstra polstring kan også hjelpe deg å finne en komfortabel sovestilling.

Advarsler

 • Ikke bruk varme på engorged brystene. Dette vil øke smerten og kan utløse melkeproduksjonen.
 • Ikke binde brystene dine.