Wkino

Hvordan bytte baby formel

Riktig teknikk for å bytte morsmelkerstatning vil variere avhengig av om du endrer formelen for medisinske eller fortrinnsrett grunner. Følg trinnene nedenfor for å lære hvordan du skifter babyens formel trygt.

Trinn

Hvordan bytte baby formel. Ta kontakt med en barnelege om bekymringsfulle symptomer før skiftende formler.
Hvordan bytte baby formel. Ta kontakt med en barnelege om bekymringsfulle symptomer før skiftende formler.

Finn ut om du bør endre baby formel for en medisinsk grunn

Hvis du er bekymret for at babyens formel forårsaker et medisinsk problem, for eksempel en allergisk reaksjon, forstoppelse, gass og konstant fussiness, eller andre symptomer, diskutere saken med barnets barnelege før du bytter formler. I noen tilfeller kan symptomene indikerer en allergi eller et annet problem som bør vurderes av helsepersonell.

 1. 1
  Ta kontakt med en barnelege om bekymringsfulle symptomer før skiftende formler. Hvis babyen får elveblest, utslett, rødhet, eller kaster opp kraftig etter å ha drukket formelen, bør du oppsøke helsepersonell umiddelbart. Disse symptomene kan tyde på en ekte allergi mot melk eller soya protein.
 2. 2
  Spør helsepersonell for en anbefalt formel for din baby. Hvis legen mistenker et medisinsk behov for å unngå laktose eller kumelk proteiner, kan han eller hun foreslår en soya eller annen hypoallergenic formel merkevare.
  • Hvis legen ikke mistenker en ekte medisinsk problem, men kan han eller hun fortsatt kunne anbefale et merke eller formulering som kan forbedre andre helseproblemer, som for eksempel fussiness, gass, jernmangel eller dårlig vektøkning.
 3. 3
  Ikke slå til eller bort fra en soya eller spesialitet formel uten råd fra helsepersonell. De fleste babyer bør forbli på kumelk formler med mindre det er en religiøs eller helse grunn til å velge soya-basert formel.
  • Hvis babyen var tidlig eller hadde et alvorlig helseproblem og ble foreskrevet medisinsk formel eller en høy-kalori formel, ikke slå babyen til standard formel uten legens anbefaling.

Velg en ny morsmelkerstatning

Hvis du endrer ditt barns formel på grunn av pris, preferanser, eller å ta mindre symptomer potensielt forårsaket av en tidligere formel, velger formelen nøye. De fleste spedbarn bør forbli på sin opprinnelige formelen med mindre en endring blir nødvendig, men fordi morsmelkerstatning er sterkt regulert, de alle må gi tilstrekkelig og komplett ernæring for spedbarn (og er dermed utskiftbare).

 1. 1
  Bo med en formel som har samme base protein kilde. Hvis babyen er allerede på kumelk, laktose-baserte morsmelkerstatning, bo i den gruppen av formler når du velger en ny formel med mindre det er en medisinsk indikasjon for å bytte til soya.
  • Hvis barnet ditt gjør det bra på en hypoallergenic formel eller protein-isolat formel, sjekk med helsepersonell før du bytter til soya eller laktose formel. Ellers velger du bare et annet merke hypoallergenic formel.
 2. 2
  Les formelen etiketter. Hvis babyen ble tidligere drikker en formel med jern, DHA, eller andre tilsetningsstoffer, bør du vurdere å velge en annen formel med disse egenskapene med mindre du mistenker at formelen er tilsetningsstoffer som kan forårsake problemer.

Slå baby formel gradvis

Noen babyer vil drikke en helt ny formel uten protest og ingen gastrointestinale problemer. Hvis barnet ditt viser ingen aversjon mot en flaske av den nye morsmelkerstatning, gjør direkte bryteren. Hvis barnet ditt har en følsom fordøyelseskanalen eller viser tydelig avsmak for den nye formelen, gjøre overgangen gradvis over noen dager. Bruk en vanlig formel scoop å måle nøyaktig proporsjonene forklart nedenfor for å unngå å gjøre formelen over-eller under-konsentrert, kan som feilaktig blandet formel også føre til ubehag eller helseproblemer for spedbarn.

 1. 1
  Begynn med 3/4 gamle formelen og 1/4 nye formelen på dag 1. Har bare 25% av den nye formelen blandet med gamle vil maskere en endring i smak for barnet ditt.
 2. 2
  Opp blandingen til 1/2 gammel og 1/2 nye formelen på dag 2. Hvis barnet viser noen negativ reaksjon på den nye formelen - slik som oppkast, diaré eller utslett - bytte tilbake til den gamle formelen og vurdere å konsultere en barnelege om symptomene.
 3. 3
  Bland en flaske med 1/4 gammel og 3/4 nye formelen på dag tre. Hvis barnet fortsetter å tolerere godt i blandingen, vil den nye formelen sannsynlig være en akseptabel mat alternativet.
 4. 4
  Bytt til 100% ny formel på dag 4. Forutsatt at barnet har ikke hatt noen reaksjoner under overgangen, bør den nye formelen være smaken av melk babyen din begynner å forvente og foretrekker.

Tips

 • Se etter kuponger på produsentens hjemmeside, i avisen, eller foreldre magasiner for å få en rabatt på babyens merke stedet for å bytte utelukkende for pris bekymringer. Noen formel selskaper vil også sende gratis formel prøver av den typen babyen din bruker for å holde deg fra å bytte, så ta fordel av giveaways!
 • Prøv å unngå hyppige skifter i formel med mindre det er medisinsk nødvendig.

Advarsler

 • Hvis barnet ditt har blitt diagnostisert med en stoffskiftesykdom, melkeprotein allergi, eller unnlatelse av å trives, alltid konsultere barnelege før du endrer morsmelkerstatninger.