Wkino

Hvordan å stoppe barnets datamaskin avhengighet

Mens datamaskinen er et utrolig nyttig verktøy, og kan hjelpe deg å få mye gjort, kaste bort tid på det synes å være alt for lett. Mange av barna har problemer med å bruke for mye tid på datamaskinen, til forferdelse for noen foreldre. Computer avhengighet, spesielt til slike funksjoner som spill eller direktemeldinger, har blitt beskrevet som like kraftig som en narkotikaavhengighet, og mens barnet ikke kan være til det punktet, kunne deres overdreven databruk føre til mer alvorlige problemer på veien. Legg merke til at trinnene involverer programvare (for eksempel keyloggers eller nettloggen sjekking) kan meget lett bli omgått.

Trinn

Hvordan å stoppe barnets datamaskin avhengighet. Snakk med barnet om hans / hennes overdreven databruk.
Hvordan å stoppe barnets datamaskin avhengighet. Snakk med barnet om hans / hennes overdreven databruk.
 1. 1
  Snakk med barnet om hans / hennes overdreven databruk. Finn ut om det er noen spesielle grunner til at han / hun tilbringer så mye tid på datamaskinen - Noen ganger maskinen fungerer som en flukt fra virkeligheten. Hvis barnet står overfor problemer som forårsaker et ønske om å "flykte", prøve og løse dem.
 2. 2
  Flytt datamaskinen til et åpent område hvis det ikke allerede er i ett - Noen ganger tar det ut av barnerommet er tilstrekkelig til å redusere sin bruk av datamaskin, og det gjør det enklere å overvåke deres bruk.
  • (Men noen ganger soverommene kan bare være midlertidig mens rommene blir omorganisert, så dette er ikke alltid slik.)
 3. 3
  Angi et passord for datamaskinen, slik at bare du kan logge deg på den. Barnet ditt vil måtte be om å bli logget på datamaskinen for å kunne bruke den. (Men dette er ikke anbefalt for ungdommer i huset, som vil trenge dette for studier osv. grunner).
 4. 4
  Finn ut hvor ille barnets avhengighet er, og hva barnet ditt er avhengige av - Betyr tilbringe barnet mesteparten av hans / hennes datamaskin tid på å spille spill, chatte på nettet, eller bare surfer på nettet?
 5. 5
  * Hvis han / hun er avhengige av å lære informasjon, så lenge det er lovlig, sikker og grei, så det bør ikke være et problem. Bruke Internett for utdanning, snarere enn chatrooms / spill, er en stor bruk. Programmering nettsteder er en nyttig klasse av området, og gi en ferdighet som er bra å lære, pluss de lærer en ferdighet som vil være fordelaktig. Hvis barnet ditt er avhengige av å lære informasjon, så det er godartet, og nyttig for hans / hennes utdannelse. Ros dem for det. Hvis de må bruke chatterom, bruker pedagogiske de hvor det legges vekt på å lære en ferdighet, ikke sosialt samvær, da disse er mindre forutinntatt mot hvem og mer om på, når og hvorfor (The 5 W - Hvem Hva Hvor Når Hvorfor)
 6. 6
  Noen barn går gjennom faser der de liker chatterom nettsteder, og bestemmer at det ikke lenger er av interesse, og gå videre til mer pedagogisk-relaterte nettsteder, e. G. dataprogrammering, historie, matlaging osv. Disse vil ikke føre til bekymring i de fleste tilfeller.
 7. 7
  Satt en tidsbegrensning på hvor lenge barnet kan bruke på datamaskinen hver dag. I virkeligheten, selv om fristene sjelden arbeid på grunn av stress av moderne liv. Som barn blir eldre, de jobber det ut selv, i de fleste tilfeller.
  • Først fortelle barnet sitt tidsbegrensning og se om han klarer å holde seg til det ytterste selv. Dette vil ikke fungere, realistisk.
  • Hvis han ikke kan kontrollere sin tid på datamaskinen på egen hånd (som, hvis hans avhengighet er alvorlig, vil trolig være tilfelle), begynne å bruke et tidsur. Når tidtakeren går av, har barnet ditt å gå av datamaskinen. Imidlertid kan noen barn selv oppdage at en aktivitet kan bli kjedelig etter en stund; computing er ikke annerledes.
  • Satt en tidsbegrensning på hvor lang tid for deg selv for å være en god rollemodell. Hvis barna ser du følge dine egne regler, så vil de være mer sannsynlig å følge.
 8. 8
  Vær klar over hva barnet ditt gjør på datamaskinen. Sjekk nettleseren historie for å se hvilke nettsteder hun besøker, eller installere en keylogger å overvåke programmene som hun bruker. Se nedenfor for hvorfor ikke bruke keyloggers eller overvåking programvare.
 9. 9
  Keylogger bruk er tvilsom i beste fall, hvis bare på grunn av bekymringer om personvern for andre individer og gjester som bruker datamaskinen, så egentlig, ikke bruk en (siden teknologisk avanserte individer og gjestene kan og noen ganger avinstallere dem. Også de anses et privatliv krenkelse Les Issues For nittitallet:. Personvern og oppfølgingen Issues: Personvern Rettigheter ved Craig Donnellan for mer om dette).
 10. 10
  Kjøpe eller laste ned et program som begrenser bruk av datamaskinen. Foreldre ofte finner det vanskelig å håndheve tidsfrister fordi barna vil sette opp en kamp. Hvis det er nødvendig, kjøpe programvare som vil håndheve tidsfrister eller sperre bruk. Med noen av disse programmene, må foreldre ta uttrykkelig handling for å legge til tid i stedet for å fjerne eller begrense den. Dette bør ikke gjøres med eldre barn. Spesielt barn i alderen 20 + finne dette en ulempe * Merk:. Windows 7 og nyere datasystemer tillate deg å sette tidsbegrensninger for å styre når en bestemt konto kan brukes.
 11. 11
  Det finnes også programmer som lar barnet å "tjene sin tid" på nettsteder at foreldrene bestemmer, for eksempel populære sosiale medier nettsteder. Barnet tjener vanligvis sin tid ved å svare riktig pedagogiske spørsmål (matematikk) som er relevante for deres alder. Når barnet har brukt opp den opptjente tiden de er begrenset fra stedet med mindre de bestemmer seg for å tjene mer tid.
 12. 12
  Bytt tiden at barnet normalt ville bruke på datamaskinen med andre aktiviteter -. Spille brettspill med henne, ta henne til biblioteket, få henne sammen med venner for å spille sport, osv. Avhengighet er vanskelig å bryte, og det er enda vanskeligere når barnet ditt har ingenting å gjøre. Men noen barn er legitimt ensom eller ikke har sosiale ferdigheter, slik at bruk av datamaskinen er en erstatning for en slik sosial kontakt.
 13. 13
  Tildele barnet ekstra husarbeid eller ta bort andre privilegier hvis hun fortsetter å overdrive datamaskinen. Men er det trygt å si at overforbruk av datamaskin kan bare komme til en naturlig slutt når den enkelte bestemmer han får en kjedsomhet faktor å bruke det, som med alle andre aktiviteter.
 14. 14
  • Hvis du har mer enn én datamaskin, kan det hende du må overvåke dem for å være sikker på at barnet ditt er ikke noe hemmelig ved hjelp av dem. Se på din Internetts leserloggen for å se om det er noen nettsteder på det at du aldri har besøkt (og malware kan i mange tilfeller være årsaken, ikke en privatperson. Dette er kapring av PC-er, et eget tema). Du kan også installere en keylogger, som vil ta opp noen aktivitet på datamaskinen. Keyloggers bør imidlertid ikke brukes, rett og slett for personvern og sikkerhetsmessige årsaker.

Tips

 • Hvis barnet ditt avslører at det er underliggende problemer som driver ham til å bruke datamaskinen som en realitet flukt, ikke avvise det som en lek for sympati. Barnet ditt kan stå overfor genuint alvorlige problemer på skolen (f.eks depresjon, mangel på venner, bare går der og nyter kurs, men ikke sosial side), arbeid (hvis han er gammel nok til å holde en jobb), eller hjemme som forårsaker ham emosjonelle nød.
 • Hvis du har en keylogger, kan de bli slått av i tillegg. Hvis du ser gjennom den, se om det er noen store tid hull - det er en advarsel tegn på at barnet ditt er å snu logger av. Imidlertid kan det ofte være på grunn av programfeil, siden noen tastaturloggere installeres av ikke-tekniske eksperter. Også, keyloggers er tilbøyelige til å installere ekstra adware og malware på systemet.
 • Realistisk, keyloggers er ikke nyttig til annet enn å arbeidsgivere og business-relaterte verktøy, i de fleste tilfeller en keylogger er en krenkelse av personvernet. Den grunnleggende leveregel for foreldre - ikke bruk en, og hvis man kommer utstyrt - avinstallere den.
 • Noen Internett-programmer som Google Chrome gi muligheten til å åpne vinduer som ikke vil ta opp historie eller tillate informasjonskapsler. (På Google Chrome denne type vindu kalles et inkognitovindu og kan identifiseres ved den grå tegneserie spion øverst i høyre hjørne)
 • Ta oppmerksom på at Internett kan slettes. Den mest åpenbare metoden er fullstendig tømming av historien. Dette kan imidlertid gjøres for disk-plassbesparende grunner, ikke privatliv, så ikke anta det verste. Noen sletting verktøy gjør det umulig å hente denne filen, kjent som index.dat på Internet explorer.
 • (Husk at han ikke kan ha gjort det for å være slu -. Keyloggers kan noen ganger føre til en datamaskin til å kjøre sakte, og han kan ha ønsket bare å holde det virtuelle minnet fri mens du spiller et spill)
 • Husk at det er svært viktig å fylle barnets tid med andre aktiviteter. Du kan ikke bare forby henne å bruke datamaskinen og deretter ikke gi henne noe annet å gjøre. Noen barn bruker datamaskinen hvis det er ingenting annet å gjøre i dårlig vær - og det er en ganske rimelig forventning om å tenke dette.
 • Husk, er personvern viktig. Den gylne regelen leveregel gjelder her.
 • Noen barn kan ikke ha gode sosiale ferdigheter eller være god til å kommunisere med folk. Dette gjør ikke det en avhengighet, i motsetning til det mange tror.

Advarsler

 • Barnet kan reagere med sinne når du tar skritt for å bryte hennes avhengighet - være forberedt på å håndtere raserianfall.
 • Ikke la barnet erstatte alle hans datamaskin tid ved å se på TV eller spille dataspill - avhengighet til disse typer underholdning kan dannes, også. Imidlertid kan TV avhengighet anses som "godartet".

Merknader

 • Husk, det er mye av godartet ting å lese på Internett.
 • Når folk er ny på internett, vil de uunngåelig gjør feil. Dette er livserfaring. Hvis barnet ditt gjør en feil på nettet, la det passere. Noen ganger barn ikke har de sosiale ferdigheter ved bruk av online chatterom områder og deretter miste interessen for dem. Tillate dem å gjøre sine egne feil.
 • Hvis barnet ønsker å møte en offentlig figur (f.eks lokal kjendis, TV-personlighet, popstjerne, radio-programleder etc.) offline, som er for det meste, veldig trygt, siden offentlige personer kan enkelt verifiseres.

Også har de etterprøvbare e-postadresser som bevise sin identitet - f.eks john@johndoe.com, snarere enn usporbare mynamehere@hotmail.com seg.