Wkino

Hvordan å praktisere kvadratmeter hagearbeid

Kvadratmeter hagearbeid er en enkel, minimal arbeid, lav luke og kjemisk fri måte å dyrke planter i et lite område. Opprinnelig formulert av Mel Bartholemew i 1981 både en bok og PBS TV-serien, har kvadratmeter hagearbeid vært populært siden den gang, for de med små og store hager likt. Selv små i området, kan denne lille hage ernære intensivt dyrket planter, noe som resulterer i en svært produktiv liten hage.

Den kvadratmeter hagen kan også være en utmerket måte å spare vann, det trenger ikke så mye vann på grunn av sin utforming, og dette kan bli hjulpet ved å legge en til det. Og for enkel tilgang, kan kvadratmeter hager bygges og plasseres på bord som gir deg enkel tilgang for dem som synes det er vanskelig å bøye eller huk lavere. Dette nybegynnere opplæringen beskriver det grunnleggende om å utvikle din egen kvadratmeter hage.

Trinn

Hvordan å praktisere kvadratmeter hagearbeid. Velg en layout som er lett tilgjengelig.
Hvordan å praktisere kvadratmeter hagearbeid. Velg en layout som er lett tilgjengelig.
 1. 1
  Velg en layout som er lett tilgjengelig. Gleden av kvadratmeter hagearbeid er det enkel tilgang til de opphøyde hagen senger. Den vanligvis anbefales målingen er 4 meter med 4 meter, 16 sq ft (120cm 120cm x, 1,5 m2) senger, og sørger for enkel tilgang og god voksende plass.
  • Ansikt seng i retning stand til å få mest mulig sollys.
 2. 2
  Velg tre fot gangveier for enkel tilgang. Trasé bør være bred nok til at komfortabel tilgang og evne til å tendens til hagen.
  • Merk at noen kvadratmeter gartnere ikke liker for mange veier fordi du bruker dem komprimerer jorda rundt boksene. Tenk strewing halm eller annet mykt materiale over banene for å redusere virkningen av slitebanen din.
 3. 3
  Bygge eller kjøpe materialer for å bygge boksene. Bruk ikke kjemisk behandlet for å konstruere dine hevet hage bokser. Boksene bør være 6 til 8-inches (15-20cm) høy når bygget, et for høyt, og de risikerer velter med vekten av jord og planter.
  • Åpen bunn trekasse kan brukes, med skillevegger.
  • Alternativt bygge boks form fra scratch. For å gjøre dette, få noen 2x6 eller 2x8 boards og skjær dem til å passe inn i fire kvadratmeter form. Nail sammen og plassere på valgt er av jord. Prøv å bruke rene, kjemisk fri resirkulert tre for å spare penger og gi gammelt treverk et nytt formål.
  • Dersom du plasserer hagen på et bord eller andre hevet overflate, sørg for å legge en kryssfiner base for å holde i jorda.
 4. 4
  Fylle boksene med endret jordarbeiding. Med mindre du er helt kjent med kvaliteten på hagejord og vet det er bra, er det ikke anbefalt å bruke det på egen hånd. Enten forbedre hagejord du har med kompost eller lage en blanding bestående av 1/3 kompost, 1/3 torvmose og 1/3 vermikulitt å lage endret jordarbeiding.
  • Vel råtnet gjødsel er et annet godt tillegg for å forbedre jord.
  • Spørsmålet om jorda er et komplekst tema som fortjener sin egen lang diskusjon. Vurder å lese de forslag til andre kvadratmeter gartnere som har delt sine råd om jord-bruk på nettet eller i relevante hagebøker.
 5. 5
  Konstruere nett av seksten en fot (30cm) segmenter ved hjelp av tre eller plast overlegg som er festet til toppen av styrene eller murstein som brukes til å lage sidene av hagen. Overlegg er lagt over hagen din seng å markere områder for planting. Fest overlegg med skruer eller nagler for festing av overlegg.
  • Andre måter å dele delene i boksen omfatter bare merking med strenger eller skolisser naglet til kantene. Eller sette inn tynne plater for å gjøre divisjoner som sitter i jorda selv.
 6. 6
  Bestemme hvilke planter du ønsker å vokse. Hver annen plante eller avling vil bli satt inn i en annen firkant, høyeste plantene til ryggen og mindre anlegg mot fronten.
 7. 7
  Lag hull i jorda for å plante frø. Bruk fingrene til å lage hullene. Dybden på hvert hull avhenger av den enkelte frø krav, så pass på å sjekke hver pakke for dette før du gjør hullene.
 8. 8
  Plante en annen type plante i hvert segment. Bruk de anbefalte frø spacings når plante frø - følg frø pakke for veiledning. Du kan eventuelt bruke ekstra segmenter (eller ruter) til å plante store planter, de trenger fortsatt plass til å vokse selv om de er i større nærhet enn vanlig. For å holde ugress i å vokse, er tilnærmingen å ha planter rørende uten å konkurrere med hverandre for næringsstoffer.
  • For hvert hull, de fleste planter krever bare 1-2 frø per hull å garantere spiring. Men for små frø slik som gulrot frø, fabrikker ca 4-5 for å sikre spiring. Du kan tenke ut de svakere frøplanter senere ved å kutte dem av med saks, for ikke å forstyrre jord av plantene igjen å vokse.
  • Forvent at mange planter vil kreve en firkant alene, mens andre planter kan passe flere per kvadratmeter. For eksempel kan en kvadratmeter håndtere seksten gulrøtter eller løk, fire grønne blader (salat, spinat, Chard, etc.).
 9. 9
  Vann dine nyplantede frø med solen varmet vann. Denne hagen kan vannes for hånd, med drypp tape eller en soaker slangen. Vær oppmerksom på at hevet hage senger tendens til å ha god drenering, noe som betyr at jorda blir tørrere raskere. Hold hagen sengen godt vannet, selv om vinteren.
  • Å vite om tilstrekkelig vann er nå hagen naturlig, vurdere å plassere en regnmåler ved siden av den og sjekke dette regelmessig.
  • Vurdere å legge mulch for å bidra til å beholde vann. Mulch til en høyde på 2-3 inches (5-7,5 cm), men ikke røre stilkene av planter. Legg mer som det brytes ned.
 10. 10
  Husk å legge litt endret jordarbeiding hver gang du høster deretter plante med en annen avling. Som med en hvilken som helst organisk hagebruk metode, er det også viktig å rotere avlinger rundt kvadratmeter sengen, for å minske muligheten for sykdommen å ta tak eller for ernæringsmessige mangler i jorda.
  • Tegn opp et vekstskifte plan for å hjelpe deg å huske hvilken plante har vært i hvilken divisjon ved hver bestemt dato for planting og høsting.

Tips

 • Hvis plante en rekke kulturer, kan det være lurt å sjekke ut en guide til ledsager planting, for å sikre at du ikke plante planter som ikke liker å vokse sammen for tett nær hverandre.
 • Skadedyrkontroll er mye enklere med denne inneholdt hage - alt du trenger å gjøre er å dekke det lille området involvert med netting, deksler eller bur som må være, snarere enn en enorm område av hagen som er typisk med en tradisjonell vegetabilsk patch. Økologisk grønnsaksproduksjon er ekstremt lett med kvadratmeter hager!
 • Du kan plante en favoritt avling i stedet for et utvalg av avlinger. Dette er viktig hvis du bruker et par små bokser.
 • Leaf salat er en av de enkleste plantene å vokse.
 • En god bok å lese om Square Foot Gardening er den oppdaterte versjonen av Mel Bartholomew bok All New Square Foot Gardening. Se også Mel blogg på: http://www.melbartholomew.com/category/beginners-guide/.

Advarsler

 • Bruk alltid fornuftige forholdsregler ved håndtering av jord, kompost, råtnet gjødsel, etc. for å beskytte luftveiene og for å unngå overføring av bakterier. Bruk hansker, og hvis du er utsatt for infeksjoner, uansett årsak, vurdere iført en maske ved håndtering av jord.

Ting du trenger

 • Layout
 • Box rammer
 • Endret jordarbeiding
 • Rister
 • Plante frø
 • Vann
 • Gangveier, valgfri