Wkino

Hvordan komme voks ut av en krukke stearinlys

Etter en jar stearinlys har brent til slutten av sin nytteverdi, er du fortsatt igjen med glasskrukke. Enten du ønsker å bruke den eller resirkulere den, har som voksen fått til å komme ut en eller annen måte! Her er noen enkle metoder for fjerning av voks, velge den metoden som er enklest for deg.

Trinn

Hvordan komme voks ut av en krukke stearinlys. Sett glasset i fryseren.
Hvordan komme voks ut av en krukke stearinlys. Sett glasset i fryseren.

Fryser metode

Denne metoden er tryggere og enklere enn noen alternativer.

 1. 1
  Sett glasset i fryseren.
 2. 2
  La glasset i fryseren i et par timer før du fjerner den. Du bør være i stand til å banke eller pop mesteparten av voks rett ut av glasset, ingen skraping nødvendig. Eventuelle gjenværende biter av voks bør komme seg lett med en mild skrubb.

Kokende vann metoden

Når du arbeider med varme, glass og voks, alltid ta forholdsregler for å håndtere med forsiktighet og for å unngå overoppheting av glass.

 1. 1
  Hell kokende vann i glasset. Voksen vil smelte og flyte til toppen. La glasset i noen timer, og når man kommer tilbake i vannet, avkjølt og det faste voks vil bli flytende på toppen.
 2. 2
  Sett glasset stearinlys i kokende vann (eller sette den i ovnen på lav temperatur) til den smelter voksen nok for det hele å bli dumpet.
 3. 3
  Bruk grytekluter når du håndterer krukke med smeltet voks, fordi det vil være veldig varmt. Også ta stor forsiktighet for ikke å overopphete glass - dersom jar stearinlys blir for varmt eller berører elektriske kokeplater direkte, risikerer det eksploderer.

Gjør retter metode

 1. 1
  Når du gjør retter, gjør vannet så varmt som du tåler det. Plasser lysestaken / krukke i vannet og la den suge mens du vasker resten av rettene. Vanligvis vil den sprette rett ut med en svak trekk eller et lite løft med en kniv. På denne måten trenger du ikke å bekymre deg varm voks brenne deg.

Tips

 • Soya voks oppløses i såpe og vann - lett renser opp og er mye mer miljøvennlig da parafin. Du kan også bruke smeltet soya voks som en utmerket body lotion.
 • Etter blåser ut lyset etter hver bruk, raskt løsner hver nye drypp på glasset og kast disse brikkene. Dette vil gjøre det lettere når det kommer til vasking når lyset er ferdig.
 • Før du bruker noen metode som involverer vann, må du passe på at glasset ikke har noen etiketter som kan bli ødelagt av å bli nedsenket i vann.
 • Rennende varmt vann over glasset under springen kan jobbe like bra som det kokende vannet metoden - prøv det først. Fjern voksen for hånd.

Advarsler

 • Pass på å ikke la voks (smeltet i vann) gå ned i avløpet. Det vil størkne i røret, forårsaker en tresko. Det er en kostbar stearinlys!
 • Etter å lage lys i flere år har det vært mange viktige leksjoner for å lære. Både frysing voks og helle kokende vann i krukken løpe en stor risiko for å knuse glasset.
 • Overopphetet voks kan brast i flammer. Varm aldri opp en krukke eller beholder med voks enn direkte varme.
 • Hvis du bruker en kniv å lirke ut voks, ikke bruk god bestikk, i stedet bruker en smør kniv eller du kan permanent skade kniv og kokken i huset vil bli rasende.
 • Ikke la stearinlys koke lenger enn den trenger å, eller la den sitte i varmen lenger enn det må.