Wkino

Slik bruker du en vaskemaskin

Er det første gang du vaske klær? Er vaskemaskinen litt for forvirrende? Denne artikkelen vil vise deg hvordan du kan slå den forvirring!

Trinn

Slik bruker du en vaskemaskin. Still temperaturen på vannet.
Slik bruker du en vaskemaskin. Still temperaturen på vannet.
 1. 1
  Separate klær. Du har hørt historier om at rødt sokk blir blandet med at hvit skjorte, og du ville ikke at det skulle være deg, så adskilte lys fra mørke områder. Hvis en skjorte er lett, men har mørkere design på den, bør du sannsynligvis bare holde det med lysene. Det samme gjelder for mørke klær med lys design.
 2. 2
  Sjekk kodene. Noen klær er laget av tynt stoff eller har delikate mønstre vevd inn i dem, disse klærne bør ikke vaskes i vaskemaskin. De fleste klærne er OK å maskinvask, men hvis du er usikker, sjekk koden for å se om det står "bare håndvask" eller "tørr ren bare" og sette disse klærne til side.
 3. 3
  Still temperaturen på vannet. Hvis du vasker bomull eller svært skitne klær, vil du kanskje bruke varme eller varmt vann. Hvis du vasker ting som silke, så bør du holde vanntemperaturen lunkent avkjøles.
 4. 4
  Stille klokken. Mange av vaskemaskiner gjør dette automatisk, men du kan ha å gjøre det for hånd. Du bør stille inn tiden for omtrent en time til en og en halv time, avhengig av hvor skittent tøyet du vasker er.
 5. 5
  Legg klærne dette er ganske enkel bare dumpe klærne i, men vær forsiktig så du ikke legge i noen av de andre klærne du separert tidligere.
 6. 6
  Hell i vaskemiddel. Dette er viktig, hvis du gjør dette trinnet galt, kan du ødelegge klærne. Du trenger å vite om din vaskemaskin bruker høy effektivitet vaskemiddel, som er flytende, eller vanlig oppvaskmiddel, som er et pulver. Bruk rett type vaskemiddel og hell den i rett sted. Dette er vanligvis enten rett på toppen av klærne, eller i et lite hull på toppen av vaskemaskiner. Mengden vaskemiddel som trengs varierer etter type vaskemiddel og type vaskemaskin, så sjekk baksiden av vaskemiddel-boksen, og også se etter eventuelle etiketter på vaskemaskinen.
 7. 7
  Slå på vaskemaskinen din. Ah, søt suksess, nå er alt du trenger å gjøre er å treffe det på knappen og du er klar til å gå.

Tips

 • Det kan være lurt noen til å hjelpe deg hvis dette er første gang du bruker en vaskemaskin, bare så du ikke ender opp med fire mindre skjorter og åtte savnede bukser.
 • Ikke glem å legge tøymykner under skylling.
 • Sette klær i løst og ikke altfor pakket sammen

Advarsler

 • Sjekk lommer av bukser og shorts før du setter dem i vaskemaskinen, kan det være kamper, batterier og andre ting som kan forårsake brann.