Wkino

Hvordan å plante en løpende bambus

Bambus kan være vakker og produktiv. De fleste bambus ta lang tid å få etablert, og er umulig å bevege seg uten å tørke ut den fremgangen de kanskje har gjort i sin forrige plassering. Her er skritt mot å plante en løpende type bambus hvor og hvordan den vil ha best sjanse til å trives.

Trinn

Hvordan å plante en løpende bambus. Identifiser bambus du ønsker å plante.
Hvordan å plante en løpende bambus. Identifiser bambus du ønsker å plante.
 1. 1
  Identifiser bambus du ønsker å plante. Hvis du ikke har valgt en ennå, gå til din lokale hagearbeid butikken for å se hva som ville vokse best der du bor. Hvis du mottok en uidentifisert bambus fra en venn, spør bambus-vennlige planteskoler eller online nyhetsgrupper for hjelp til å identifisere den.
 2. 2
  Lær de krav og preferanser for arter av bambus du har tenkt å plante. Bambuser ha et bredt utvalg av temperatur og sol krav. Noen er mer eller mindre tolerante overfor tørke eller vann mettet forhold. Å vite behovene til anlegget ditt er avgjørende for din suksess i voksende den.
 3. 3
  Tenk vannet kravene i bambus. Bambuser vanligvis liker så mye vann som en sunn plen. Noen, som den gigantiske arter, trenger litt mer. Det vil gjøre vedlikeholdet mye enklere hvis du setter ditt bambus nær kanten av en bekk, eller på et sted hvor vann er allerede håndtert. Vær imidlertid oppmerksom på at bambus ikke kan tåle å bli holdt soggy. De vil ikke vokse i sump eller andre mettede områder. Det ideelle er å ha høy drenering jord med hyppig vanning.
 4. 4
  Tenk sollyset behov av bambus ditt. Nesten alle bambus vil vokse i delvis skygge, men de største bambus vil bli hemmet av mangel på fullt solen. Andre bambus kan bli skadet og hemmet av for mye sol. Solen preferanse for bambus er vanligvis rangeres på en 1-5 skala der 1 er full skygge og 5 er full solen.
 5. 5
  Vurdere plassbehov av bambus ditt. Kjører (leptomorph eller monopodial) bambus trenger mye plass. Det ideelle er å ha et område like stort rundt som anleggets typisk økende høyde. For noen varianter, vil dette være 400 kvadratmeter på bakken! Imidlertid viser det store tømmer bambus i en meter firkanter på San Francisco airport at du kan ha gode resultater med mye mindre. Men for å hjelpe bambus virkelig trives, prøve å finne fire kvadratmeter på bakken for små kjører bambus og 10 kvadratmeter for de største kjører bambus.
 6. 6
  Avgjøre om bambus må inneholdt. Kjører bambus kan være invasive, spesielt i varme eller fuktige klima. Med mindre du har et stort område som du vil at den skal vokse inn, se Google på "Hvordan kontrollere spredningen av Bamboo".
 7. 7
  Før du starter denne (eller noen andre) å grave prosjekt, 811 anrop, en ny, føderalt mandat nasjonale "samtale før du graver" nummer. 811 ble opprettet for å bidra til å beskytte folk fra utilsiktet treffer underjordiske verktøy linjer mens du arbeider med graving prosjekter.
 8. 8
  Forbered jorden. Det er mye vanskeligere å forbedre jord når bambus er plantet. Till bakken og bland inn så mye organisk materiale som du har råd. Opptil halvparten av jorda kan bli erstattet med torvmose eller godt kompostert styre gjødsel. Løsne jord og legg organisk materiale til en dybde på 30 til 45cm (12 til 18 inches) hvis du er i stand til.
 9. 9
  Grave hullet for bambus å gå inn. Gjør det omtrent en tomme dypere enn jord i potten er det som kommer ut av.
 10. 10
  Fukt hullet godt. Det er greit å gjøre litt av en soupy rotet.
 11. 11
  Å være veldig forsiktig for å unngå å skade noen myke nye skudd eller culms anlegget måtte ha, ta planten ut av potten sin og putte den i hullet.
 12. 12
  Dersom anlegget hadde noen culms peker ut i en uønsket retning, er det fint å rette det opp til vertikal på dette punktet. Deretter fyller rundt anlegget, og pass på å få fast jord kontakt med jord og røtter fra potten.
 13. 13
  Igjen, være forsiktig med å bryte noen nye skudd, trykk hardt ned på anlegget for å sikre god kontakt i bunnen av hullet. Det er greit hvis planten ender opp noen få inches under bakkenivå, som det vil selv justere dybden, og være dypt i starten vil gi det litt ekstra ly i sin første sommer eller vinter.
 14. 14
  Lag en berm å hjelpe direkte vann for å holde rundt anlegget. Dette bør være omtrent det dobbelte av diameteren av potten anlegget kom ut av, og 2 til 3 inches høy.
 15. 15
  Fyll berm med mulch. Små bark chips, halm eller gress borekaks gjøre god mulch. Men bark chips vanligvis har mye mindre luke frø blandet med dem.
 16. 16
  Vann bambus igjen for å hjelpe de ulike jordlag flette sammen og få kontakt med røttene. Men la det komme til der det er bare fuktig før vanning igjen. Holde en bambus for vått er ikke bra for det, og oppfordrer råte.

Tips

 • Den beste tiden å plante er på våren, før eventuelle nye skuddene er veldig lang. Dette hjelper på to måter. Først vil anlegget ha en lang tid å etablere seg før vinteren kommer. Andre, nye skudd er møre i flere måneder, og dette vil hjelpe deg å unngå å skade dem.

Advarsler

 • Alltid ringe 811 før du graver. Ett kall til 811 får dine underjordiske verktøy linjer merket for gratis - og du sparer deg fra skade, personskade og bøter. Se http://www.call811.com for detaljer.
 • Kjører bambus kan være invasiv, i hvert fall på omfanget av den gjennomsnittlige hagen. Ta hensyn til trinn seks.

Ting du trenger

 • En bambus anlegget.
 • Et sted for et potensielt meget stort anlegg
 • En spade
 • Komposteres styre gjødsel og / eller torvmose
 • Jord tilling utstyr som en rotor-tiller eller en hage beltebil.