Wkino

Hvordan å plante frø i en grunnleggende frø skuffen

En grunnleggende frø skuff eller "flat" er en billig, grei måte å få plantene i gang for din hage eller gård. (Du kan bruke et papir egg kartong) Det skjer også å være en av de beste måtene, hvis du planter frø riktig. Hvis du ønsker å få mest mulig ut av plantene dine, kan du følge disse trinnene for å plante dem på riktig måte. Begynne å snu tommelen grønn dag!

Trinn

Hvordan å plante frø i en grunnleggende frø skuffen. Bestemme når man skal plante frø.
Hvordan å plante frø i en grunnleggende frø skuffen. Bestemme når man skal plante frø.
 1. 1
  Bestemme når man skal plante frø. Avhengig av klima og plantesort kan plante varierer. Sjekk frøet pakken for detaljer.
 2. 2
  Fyll skuffen med Hold sil (sifter) over mottakeren, og legg jord, vanligvis frø starter medium eller potting jord, inn i det, bryte den opp som du gjør. Ikke bekymre deg om noen av jorda blir på arbeidet ditt område og ikke i skuffen, du kan børste den opp og bruke den på neste brett. Fyll skuffen til den flyter, og løft deretter skuffen litt og trykker den mot arbeidsflaten for å gjøre opp jorda.
 3. 3
  Bruk hånden eller en slående bord for å utjevne jord. Dra pinnen eller slående bord øverst i skuffen for å sikre at jorda er i flukt med toppen og jevnt spredt. Din hånd kan utføre samme funksjon. Ta ca 1 cm jord på toppen av skuffen. Hvis du har en slående bord, kan du enkelt sette inn innrykket siden av det i magasinet og feie vekk et tynt lag jord. Ellers bruker hånden eller noen verktøy som vil passe inn i skuffen for å skrape jord på toppen.
 4. 4
  Bruk en oppstrammende bord eller hendene til å komprimere jorda. Trykk på oppstrammende brett (et tynt bord som passer perfekt inne i skuffen) ned på jorda til toppen av styret er på nivå med toppen av skuffen. Du kan også bruke hendene hvis du ikke har en oppstrammende bord.
 5. 5
  Fukte jorda. Bruk en vannkanne med rose (apparaturen med mange hull) på enden av tuten. Snu steg opp ned og hold kan på den ene siden av skuffen. Vipp kan før vannet begynner å dusje ut, og deretter vedta den kan over brettet fire ganger.
 6. 6
  Så frøene. Hell noen frø inn i håndflaten og klemme litt ut med den andre hånden. Strø frøene på toppen av jordsmonnet, og etterlater et lite mellomrom mellom hver av dem og dens naboer. Hvor mye plass du trenger å forlate avhenger av anlegget, så sjekk din ætt pakke for videre instruksjoner.
 7. 7
  Dekk frøene med jord. De frø trenger å være dekket med jord. Sjekk din ætt pakke for å være sikker. Sil et lett lag med jord over skuffen. Generelt bør frøene dekket med jord til en dybde som tilsvarer det dobbelte av høyden av frøene, men kontrollerer pakken for nøyaktig informasjon.
 8. 8
  Komprimere jorda. Bruk hendene eller oppstrammende bord til forsiktig, men bestemt trykk jorda ned over frøene. Frø trenger god jord kontakt for å spire skikkelig.
 9. 9
  Merke skuffen. Bruk en permanent markør eller penn for å skrive variasjonen plantet på den ene siden av etiketten og datoen plantet på den andre siden.
 10. 10
  Følg voksende instruksjonene på pakken. Temperaturen, mengden av sollys, og mengden vann frøene trenger vil være detaljert på instruksjonene.

Tips

 • Du kan enkelt bygge eller improvisere til angriperne styret og oppstrammende bord, og du kan finne det hjelper deg til å arbeide raskere enn hvis du brukte bare hendene, spesielt hvis du har mange skuffer til anlegget.
 • Ikke bekymre deg for mye om avstanden frø med mindre de er veldig dyre. Vanligvis vil tynne frøplanter og transplantasjon bare de sterkere. I tillegg kan du følge anbefalingene på din ætt pakke, men ikke bekymre deg for å være for presis hvis det står å dekke dem med en åttendedel tomme av jord, for eksempel.
 • Generelt, kan du sjekke for å se om frøene trenger mer vann ved å stikke en finger i jorda opp til første knoke. Hvis det føles tørr på det nivået, legge til litt mer vann.

Advarsler

 • Frø fra ulike planter har ulike planting krav. Sørg for å rådføre seg med frø informasjonen på pakken eller i katalogen før planting.

Ting du trenger

 • Frø
 • Grunnleggende frø skuffen (seed flat)
 • Oppstrammende bord
 • Sil
 • Jord
 • Vannkanne med en rose
 • Permanent markør eller penn
 • Planting etiketter