Wkino

Hvordan å plante et klumper bambus

Du har kanskje hørt at bambus er en invasiv plante som vil ta over hagen din og til slutt sinne dine naboer. Dette trenger ikke være sant for noen utvalg av bambus, men er spesielt ærekrenkende for klumper bambus. Bambuser er varianter av gress. Og i likhet med andre gressarter, er det noen som kjører overalt, og andre som danner pene klumper. Her er fremgangsmåten for å plante klumper bambus for å gi dem den beste muligheten til å trives.

Trinn

Hvordan å plante et klumper bambus. Identifiser bambus du ønsker å plante.
Hvordan å plante et klumper bambus. Identifiser bambus du ønsker å plante.
 1. 1
  Identifiser bambus du ønsker å plante. Hvis du ikke har valgt en ennå, bør du vurdere å lese Google på "Hvordan velge Bamboo for hage eller Landscape" (kommer snart!). Hvis du mottok en uidentifisert bambus fra en venn, spør bambus-vennlige planteskoler eller online nyhetsgrupper for hjelp til å identifisere den. Bambuser ha et bredt utvalg av temperatur og sol krav. Noen er mer eller mindre tolerante overfor tørke eller vann mettet forhold. Å vite behovene til anlegget ditt er avgjørende for din suksess i voksende den.
 2. 2
  Tenk vannet kravene i bambus. Bambuser vanligvis liker så mye vann som en sunn plen. Noen av de større artene trenger litt mer. Det vil gjøre vedlikeholdet mye enklere hvis du setter ditt bambus nær kanten av en bekk, eller på et sted hvor vann er allerede håndtert. Vær imidlertid oppmerksom på at bambus ikke kan tåle å bli holdt soggy. De vil ikke vokse i sump eller andre mettede områder. Det ideelle er å ha høy drenering jord med hyppig vanning.
 3. 3
  Tenk sollyset behov av bambus ditt. Nesten alle klumper bambus vil vokse godt i delvis skygge. Mange av dem kan bli alvorlig skadet av for mye direkte solen. Men de største klumper bambus krever full sol til å oppnå sitt fulle størrelse. Solen preferanse for bambus er vanligvis rangeres på en 1-5 skala der 1 er full skygge og 5 er full solen.
 4. 4
  Vurdere plassbehov av bambus ditt. Klumper (pachymorph eller sympodial) bambus er ganske kompakt. De fleste varianter vil ikke fylle en kvadratmeter jord for 20 eller flere år. Imidlertid kan den største av tropiske arter sette opp culms 15cm eller mer i diameter, og vil trenge et område to eller flere meter rundt ved forfall.
 5. 5
  Forbered jorden. Det er mye vanskeligere å forbedre jord når bambus er plantet. Till bakken og bland inn så mye organisk materiale som du har råd. Opptil halvparten av jorda kan bli erstattet med torvmose eller godt kompostert styre gjødsel. Løsne jord og legg organisk materiale til en dybde på 30 til 45cm (12 til 18 inches) hvis du er i stand til.
 6. 6
  Grave hullet for bambus å gå inn. Gjør det omtrent en tomme dypere enn jord i potten er det som kommer ut av.
 7. 7
  Fukt hullet godt. Det er greit å gjøre litt av en soupy rotet.
 8. 8
  Å være veldig forsiktig for å unngå å skade noen myke nye skudd eller culms anlegget måtte ha, ta planten ut av potten sin og putte den i hullet.
 9. 9
  Dersom anlegget hadde noen culms peker ut i en uønsket retning, er det fint å rette det opp til vertikal på dette punktet. Deretter fyller rundt anlegget, og pass på å få fast jord kontakt med jord og røtter fra potten.
 10. 10
  Igjen, være forsiktig med å bryte noen nye skudd, trykk hardt ned på anlegget for å sikre god kontakt i bunnen av hullet. Det er greit hvis planten ender opp noen få inches under bakkenivå, som det vil tilpasse seg, sin dybde, og være dypt i starten vil gi det litt ekstra ly i sin første sommer eller vinter.
 11. 11
  Lag en berm å hjelpe direkte vann for å holde rundt anlegget. Dette bør være omtrent det dobbelte av diameteren av potten anlegget kom ut av, og 2 til 3 inches høy.
 12. 12
  Fyll berm med mulch. Små bark chips, halm eller gress borekaks gjøre god mulch. Men bark chips vanligvis har mye mindre luke frø blandet med dem.
 13. 13
  Vann bambus igjen for å hjelpe de ulike jordlag flette sammen og få kontakt med røttene. Men la det komme til der det er bare fuktig før vanning igjen. Holde en bambus for vått er ikke bra for det, og oppfordrer råte.

Tips

 • Den beste tiden å plante er på våren, før eventuelle nye skuddene er veldig lang. Dette hjelper på to måter. Først vil anlegget ha en lang tid å etablere seg før vinteren kommer. Andre, nye skudd er møre i flere måneder, og dette vil hjelpe deg å unngå å skade dem.
 • Soner 6 til 11 vil støtte tempererte kjører bambus (som "Moso"), mens soner 4 til 11 vil støtte en rekke bambus som spenner fra tempererte løpere til tropiske clumpers (dvs. "Black Bamboo"). Sjekk med din lokale bambus samfunnet for å være sikker på at det kan overleve ekstreme temperaturer i sonen din.

Advarsler

 • Bambuser, spesielt de finere klumper varianter, er dyre. Sørg for at klimaet vil støtte ditt valg av bambus før tilbringe store penger på den.

Ting du trenger

 • En bambus anlegget.
 • En spade
 • Komposteres styre gjødsel og / eller torvmose
 • Jord tilling utstyr som en rotor-tiller eller en hage beltebil.