Wkino

Hvordan å holde kjæledyr av møbler

Noen ganger nye kjæledyr begynne å handle som om de eier stedet. Kanskje kjæledyret ditt har begynt å lounge om på sofaen, eller har tatt bolig på toppen av middagsbordet. Hvis du har gått tom for tålmodighet med kjæledyret ditt, og er lei av å finne katten hår i maten eller hund hår på møbler, kan du følge disse trinnene for å holde kjæledyr ut av møblene dine for godt.

Trinn

Hvordan å holde kjæledyr av møbler. Forhindre møblene fra å bli dratt eller skadet før noen opplæring.
Hvordan å holde kjæledyr av møbler. Forhindre møblene fra å bli dratt eller skadet før noen opplæring.

Beskytt møblene

 1. 1
  Forhindre møblene fra å bli dratt eller skadet før noen opplæring. Noen møbler er verdt mye penger, og selv de billigste av sofaer er en hassle å erstatte. Dekke møbler med et plastdeksel, teppe eller laken. Det er også produkter som er utformet eksplisitt for det formål å holde husdyr av av møbler (se "Tips"). Disse produktene kan finnes på pet supply butikker.
 2. 2
  Sett dobbeltsidig tape på møbler langs rygg, armer, og andre områder der husdyr er mest sannsynlig å klore, med mindre du har skinnmøbler (dobbeltsidig tape kan rive gjennom skinn). Dette vil holde kjæledyret fra klore på møblene dine.
 3. 3
  Sted biter av aluminiumsfolie på toppen av kjæledyret favoritt hangout flekker. De finner konstant rasling-lyden av aluminiumsfolie for å være så forstyrrende at de kan velge å unngå det punktet helt, på grunn av ugunstig foreningen alene.
 4. 4
  Prøv å gjøre det samme med biter av appelsinskall. Katter hater den måten at det lukter.

Trene hunden din

 1. 1
  Sørg for at møblene er fortsatt dekket under trening. Dette vil holde den fra å bli farget eller revet.
 2. 2
  Organiser trening verktøy. Hvis du holder trening verktøy for hånden, vil du være i stand til å fange ditt kjæledyr i loven, og disiplinere kjæledyret ditt deretter. Dette vil øke hastigheten opp hele opplæringsprosessen.
  • Har en vann sprayflaske på hånden. Hvis katten hopper opp på middagsbordet, eller klør på sofaen din, spray det med vann. Dette er en effektiv måte å cat-disiplin fordi det irriterer katten din uten å skade det.
 3. 3
  Ikke prøv å straffe din hund eller katt med høye lyder, for eksempel lyden av klokkene eller skjeer. Disse lydene kan synes å være effektive under trening, men kjæledyret ditt vil komme til å alltid knytte disse hverdagslige lyder med straff. Når disse lydene oppstå som du går om dagen, av grunner som ikke har noe å gjøre med kjæledyret ditt, kan det hende at kjæledyret tror at han eller hun blir straffet. Dette vil forvirre ditt kjæledyr. Bruk stemmen din i stedet.
 4. 4
  Starte med det grunnleggende. Ord som NO og NED fungerer bra for hunder. For katter, bare si nei, og følge den opp med en lett flick på nesen (dette irriterer dem, uten å skade dem). Denne typen trening fungerer best med yngre katter. Hvis katten din er litt eldre, kan det ikke være like effektivt.
 5. 5
  Stoppe dårlig oppførsel før den starter. Hvis du nettopp har kjøpt en valp, kattunge, katt eller hund, så ikke la det komme på møbler i det hele tatt. Å tillate denne typen atferd er når alt som trengs for kjæledyret ditt til å tenke at det er greit. Når denne begynner, er det vanskelig å sette en stopper for det. Ikke skyld på kjæledyret ditt for sin dårlige oppførsel, det vet ikke noe bedre. Noen ganger hunder og katter bare ønsker å sitte der du sitter, fordi de ønsker å være nær deg. Å gi ditt kjæledyr leker å leke med, vil den ikke føler behovet for å leke med møblene dine. Tennisballer er bra for hunder, og jingle-baller er spesielt bra for katter. Hvis det er én bestemt møbel som du ikke bryr deg kjæledyret ditt henger ut på, må du angi dette til kjæledyret ditt. Du kan gjøre dette ved å kjøre hendene sammen på den hvis du har en hund (de er tiltrukket av lukten av sin eier), eller gni cat-nip over det hvis du har en katt.
 6. 6
  For hunder, "sitt" og "stay"-kommandoer som er mest effektive når hunden har reagert på noe, og du allerede har sin oppmerksomhet. NED kommandoen ikke fungerer svært godt, så bruk SIT kommandoen som et alternativ. Fortell hunden din å "sitte", og deretter "stay". Prøv å få hunden til å "være" for en liten stund hver gang. Belønne hunden med hundekjeks eller kommentarer ros (f.eks "Good boy!") For vellykket "bor". Ved å gjenta denne prosessen i løpet av noen timer eller et par dager, bør du være i stand til å trene hunden til å sitte og holde på kommando. Etter en stund, belønne hunden med bare en mild klapp, eller en ros-kommentar.
 7. 7
  Ikke vær fornærmende, men være tøff. Hunden din kan se skade hvis du skjenne det for å sitte på møbler, men det vil komme over det. Hvis du er konsekvent i treningen din, vil hunden komme til å respektere deg mer over tid. Etter en stund vil det være mer mottakelig for flere kommandoer og opplæring. Fordi katter har svake langsiktige minner, kan det ta litt lengre tid å trene dem, men til slutt trening vil gjøre inntrykk. Den gode nyheten er at deres kortsiktige minnene vil gjøre det enkelt for dem å tilgi deg for flikking eller sprøyting dem.

Lag områdene for kjæledyr

 1. 1
  Etablere en katt eller hund, og en person område. Du kan angi at et bestemt område er en katt eller hund området ved å sette en boks eller myk kennel i det, med et teppe eller pute. Du kan også vurdere å sette et leketøy eller to i dette området, og en skrape innlegget, også, hvis du har en katt.
 2. 2
  Gi et alternativ. En skrape-post gir katten din noe å klø i tillegg til sofaen. Mange katter liker å sitte høyt oppe, slik at de kan se verden rundt dem. Prøv å kjøpe en pus-tårn for katten din, hvis du finner ut at det holder hopper opp på bokhyller. Katter liker også å sitte på komfortable senger, så prøv å kjøpe katten din en kitty-seng.

Tips

 • Som omtalt allerede, hunder og katter hater aluminiumsfolie. Det er et produkt som kalles PetzOFF som inkorporerer denne ideen ganske vellykket.
 • Belønne kjæledyret ditt for å gjøre som det er fortalt.
 • Gi din hund eller katt masse leker å leke med.

Advarsler

 • Den tosidige tapen vil få svært skitne. Det kan være vanskelig å fjerne fra møbler, spesielt hvis møbler er laget av tre.
 • Ikke straff hunden din ved å rope på ham eller henne. Kjæledyret ditt vil ikke forstå, og du ikke vil at kjæledyret til å være redd for deg, eller føler seg truet.
 • Ikke nekte å mate kjæledyret. Dette er dårlig for kjæledyret helse, og vil definitivt føre til kjæledyret ditt til å vise deg som en trussel.