Wkino

Hvordan få en katt ned fra et tre

Hvis er lett for katten å klatre opp i et tre, men får ned er en annen historie. Han blir redd, du prøver å snakke ham ned, naboer alle delta i forsøket, og jo mer du snakker jo mer redd katten blir. Du må kanskje gå opp dit etter ham! Her er noen forslag til å gjøre det trygt.

Trinn

Hvordan få en katt ned fra et tre. Fastslå nøyaktig hvor katten er - Hvilken del av treet, og hvor høyt opp.
Hvordan få en katt ned fra et tre. Fastslå nøyaktig hvor katten er - Hvilken del av treet, og hvor høyt opp.
 1. 1
  Fastslå nøyaktig hvor katten er - Hvilken del av treet, og hvor høyt opp.
 2. 2
  Prøv å overtale den ned før du prøver å fysisk fjerne det. Ringe opp til katten. Bruk godbiter eller andre incentiver.
 3. 3
  Sjekk bakken rundt treet før du begynner å klatre. Pass på at det ikke er noe som ville øke faren hvis du skje til høsten mens klatring.
 4. 4
  Ha minst én annen person med deg hvis du kommer til å klatre opp etter katten. De kan advare deg hvis katten beveger seg, og ringe etter hjelp hvis du faller.
 5. 5
  Etter å ha nådd katten, ta tak i det og holde det fast (best å holde katten ved det scruff som det setter dem i en transe).
 6. 6
  Plasser den inne noe for å gjøre det lettere å komme til bakken. Du kan for eksempel sette den inni sin katt carrier og senk den ned på bakken med et tau.
 7. 7
  Klatre ned, sjekk for eventuelle skader (til deg selv og katten), og gi katten en stor klem.

Trinn: alternativ tilnærming

 1. Fest et vekt til enden av en sterk lettvekts tau (for eksempel en nylon-tau) og kaster den over grenen katten sitter på. (En gammel softball med en øye-skrue innprentet i det fungerte bra for meg.)
 2. Fest kattens katteburet til den andre enden av tauet. Pass på at den siden med åpningen vippes litt opp, og at linjen er ordentlig festet. Du kan også sette noen favoritt mat med en sterk lukt inne i carrier.
 3. Trekk transportøren opp til gren, og vente på katten å gå inn. Vær tålmodig.
 4. Hvis det etter flere timer, det går ikke inn i holderen, kan du klatre opp og coax eller sette den på innsiden av transportør.
 5. Legg noe mykt på bakken nedenfor transportøren, skal bare være sikker. Deretter forsiktig senke transportøren til bakken.

Trinn: alternativ tilnærming # 2

 1. Skaff en laserpeker.
 2. Rett laserpeker til et sted der katten kan se det.
 3. Flytt punkt av lys ned trestamme.
 4. Med litt hell, vil katten følge.

Trinn: hvis du ikke kan nå helt katten

 1. Knytte et håndkle fast rundt hodet på en sopelime.
 2. Fra en sikker posisjon, rote katten med kosten nok til å destabilisere det, og det vil ta tak i håndkleet med fronten klør, å hekte dem inn håndkleet.
 3. Trekk jevnt og trutt før katten har tid til å la gå, og det vil forsøke å holde både treet og håndkle med klørne. Med litt flaks, vil de godt hekta foran klør holder håndkleet mer fast enn de bakre klør kan holde treet, og din kost vil ha en katt holde på det grimly med alle klør (være klar til å tåle vekten av kost pluss katt).
 4. Raskt skyv hånden opp kost og hente katten av scruff før det kan klatre inn i treet, og pass selvfølgelig at du opprettholder din egen grep på treet eller stige, eller passere kost og katten til en hjelper.

Tips

 • Sjekk om katten har noen form for skade, og i så fall være spesielt forsiktig når du håndterer det.
 • Hvis du venter, vil katten bli sulten og kan prøve å komme ned på egen hånd.
 • Ikke la katten opp i treet for mer enn en dag eller så, som det vil bli svakere over tid som øker sine sjanser for å falle ned.
 • Sørg for ikke å skremme katten.
 • Hjelp katten å unngå å bli sittende fast: lære det å klatre ned trær trygt bakover ved å sette den i en lav tre som du kan lett komme opp fra bakken.
 • Hold deg rolig, hvis du panikk da katten vil reagere dårlig, og kan ikke tillate deg å ta tak i det.
 • Hvis du klatrer opp, vær forsiktig ennå fast. Ikke la den slippe unna før du har satt den inne i carrier.

Advarsler

 • Advarsel: Ikke forsøk å klatre opp i treet uten assistanse og god kjennskap til klatring sikkerhet!
 • Hvis ingen av disse metodene fungerer, ring din lokale humane samfunn eller dyr ly. De kan ha flere råd, eller kjenner profesjonelle klatrere som kan fange katten. Prøv også å ringe en lokal arborist.
 • Hvis alt annet mislykkes, kan du ringe brannvesenet og fortelle dem at katten sitter fast i en høyt tre. Brannmennene kan få det ned med stiger hvis det ikke er høyere enn 24 eller 35 fot. Men dette kan mot din Fylke eller Towns lokale vedtekter.