Wkino

Hvordan bli kvitt katter

Befolkningen av spredt og feral kattene lever i smug, forlatt mange og bakgårder tall i titalls millioner. Hjemløse katter er katter som har blitt skilt fra sine eiere, mens feral katter er ikke tamme katter som ble født, og overleve i naturen. Les videre for å finne ut hvordan du humant og trygt styre katten befolkningen i ditt område.

Trinn

Hvordan bli kvitt katter. Fjern andre matkilder.
Hvordan bli kvitt katter. Fjern andre matkilder.

Metode en: fjerne kilder til mat og husly

 1. 1
  Ikke mate kattene. Fôring katter vil holde dem kommer tilbake til din bolig og oppmuntre befolkningen ekspansjon. Det kan være vanskelig å motstå mate en meowing kattunge, men hvis du ikke kommer til å følge gjennom med en endeløs forsyning av mat og husly, er det ikke i dyrets beste interesse å mate den.
  • Snakk med naboene om hvorvidt folk er fôring katter. Hvis folk som bor i nærheten mater dem, kan det være årsaken til befolkningen i nabolaget ditt for å komme ut av kontroll.
  • Hvis du gjør fôr katter, sette maten i god avstand fra huset ditt. Ikke plasser den på døren med mindre du ønsker å oppmuntre katter å samle det.
 2. 2
  Fjern andre matkilder. Katter kan livnære seg på svært lite, så det kan være umulig å fjerne deres mat kilder i ditt område. Du kan starte ved å sørge for søppel er ikke overfylte fra kan, og at du fester kan med en tettsittende lokk.
  • Snakk med naboene å sikre at alle går med på å bruke tettsittende lokk for å forsegle sine søppelbøtter.
  • Restaurant containere er ofte kilder til mat for spredt og feral katter, spesielt fordi de er ofte stå åpne og bare tømt når de er helt full. Hvis en søppelcontainer i nabolaget ditt synes å være å tiltrekke katter, snakke til eieren av restauranten om strategier for å holde søppel sikrere.
 3. 3
  Fjerne eller blokkere kilder til ly. Katter søker en varm, tørr plass til ly mot vær og vind, og hvis de ikke klarer å finne en hekkeplass, vil de gå videre til neste nabolaget. Gjerde av området under veranda eller dekk, og sørg for at uthuset døren er tett lukket. Dekke eventuelle små åpningene under verandaer, dekk, eller stiftelser.
  • Hvis du oppdager kattene samle på et bestemt sted i ditt område, finne ut hva de bruker for husly og blokkere tilgangen til det.
  • Kryssfiner og hønsenetting er billig, men effektiv, materialer for å dekke åpninger.

Metode to: bruke naturlige katt avstøtende

 1. 1
  Skremme katter bort naturlig. En god Spook er vanligvis nok til å ta motet fra de fleste katter fra å gå inn på din eiendom. Plasser falske gummi slanger strategisk i hagen din, eller flytte en hund inn i hjemmet ditt. Synet og lyden av disse naturlige fiender vil føre katter å gi eiendommen en bred køye.
 2. 2
  Installer en motion-sensing sprinkler. Det er et velkjent faktum at katter og vann ikke blander, så kattedyr vil gjerne holde ut av vannet rekkevidde og ut av plenen din. En ekstra bonus er at gress og blomster vil få en fin vanning i prosessen.
 3. 3
  Dryss pepper eller bruke pepperspray rundt området. Kattene vil bli plaget av sine krydret poter på grooming tid, og med vanlig søknad, vil lære at din eiendom er den skyldige. Du kan midlertidig holde dem fra å tilbringe tid i et bestemt område ved sprinkling masse pepper rundt eller sprøyting din eiendom med pepperspray.
  • Dryss pepper etter verandaen din, i uthuset, på ryggen terrassen, eller hvor du ser katter spille eller napping.
  • Pepper fungerer på gress, også, men du blir nødt til å bruke den på nytt ofte, spesielt etter kraftig regnvær.
 4. 4
  Prøv fox urin. Katter blir frastøtt av rev urin, som selges i konsentrerte mengder på jernvareforretninger og andre kilder til pest insektsspray. Spray det rundt omkretsen av hagen din, under verandaen, og i andre områder der du ser katter.
  • Fox urin må gjøres på nytt etter kraftig regnvær, siden det vasker bort.
  • Fox urinen er dyrere enn andre insektsspray metoder, som pepper, så det kan være lurt å prøve det som en siste utvei.

Metode tre: ansette trap-kastrat-retur

 1. 1
  Fange kattene. Den må human og effektiv måte å bli kvitt katter langsiktige er å først felle dem slik at du kan ta dem til å bli kastrert eller sterilisert. Kjøp en katt felle, en plast eller metall felle med en dør, og agn det med tunfisk, sardiner eller kattemat. Plasser fellen på en gangvei som kattene i nabolaget ditt bruker ofte.
  • Når du fange en katt, ikke la det ut av fellen. Feral kattene er ansvarlig for å bite og klø, spesielt når de er redde.
  • Dekk fellen med et teppe å roe katten ned.
 2. 2
  Ta kattene til veterinær. Mange veterinærer har programmer som tillater dem å kastrere eller kastrere feral kattene uten kostnad, siden den eksploderende feral katten befolkning er kjent for å være et stort problem. Ringe rundt til veterinærer og tilfluktsrom i ditt område for å finne et program som passer for din situasjon.
  • Spaying eller kastrering katten er en human måte å holde den fra å reprodusere og kontrollere lokale katt populasjoner.
  • Vet at når du bringe katten til veterinær, vil du sannsynligvis være ansvarlig for det etterpå. Forbered deg på å ta den med deg hjem når prosedyren er fullført.
 3. 3
  Returnere katten til nabolaget. Siden flyttet katten til et annet sted ville bare gjøre det noen andres problem, er det siste trinnet i Trap-Kastrat-Return strategi for å bringe katten hjem og la den leve ut sitt liv i fred.
  • For at felle-Kastratklasse-Return metoden til å være en effektiv måte for å kontrollere en populasjon katt, det meste eller alt av katter i befolkningen må meg fanget, sterilisert eller kastrert, og returnert. Med tiden vil befolkningen synke, ettersom kattene ikke skal reprodusere.
  • Hvis du ansette Trap-Kastrat-Return-metoden, er det trygt å mate kattene når du bringe dem hjem, siden de ikke lenger vil reprodusere.

Metode fire: få hjelp utenfra

 1. 1
  Ring dyr kontroll hvis du ikke kan kontrollere befolkningen på egen hånd. Animal kontroll byråer vanligvis fange kattene og flytte eller avlive dem. Du kan også være i stand til å be dyr kontroll for å hjelpe deg å ansette Trap-Kastrat-Return metoden hvis du er ubehagelig fangst katter selv.
 2. 2
  Ikke ta kattene til dyret ly. De fleste krisesentrene aksepterer ikke villkatter, siden de ikke er adoptable. Feral kattene er ofte sjenert, usosial eller voldelig, så de bør ikke bli invitert inn i folks hjem.

Tips

 • Dersom uakseptable katten er et lovlig registrert kjæledyr, kontakt eieren og be om at katten holdes innendørs. Hvis eieren er lite samarbeidsvillig, ta kontakt med din lokale dyr kontroll eller politiet å sende inn en klage.

Advarsler

 • Forsøk aldri å skade eller skade en adgang forbudt katt. Ikke bare er denne ideen umenneskelig og grusom, det er også ulovlig i de fleste stater.
 • Ikke prøv å fange eller hjørne en feral katt, som de kan være ganske glupsk. Hvis du er bitt eller klort opp av en feral katt, søker medisinsk behandling for å sikre at du kan bli skikkelig vaksinert.