Wkino

Hvordan å forplante plantene dine

Voksende dine egne planter er en tilfredsstillende og rimelig hobby. Formering av planter refererer til produsere flere planter ved å dele, pode eller ta stiklinger fra eksisterende anlegg. Hvis du har sett en vakker plante i naboens hage eller et annet sted i området, her er din mulighet til å inkludere det i hagen din også. I motsetning til frø, vil borekaks og divisjoner av planter resultere i en identisk anlegg som vil reprodusere de samme vakre blomster, blomstre etc. som trolig tiltrakk deg til det i første omgang.

Trinn

Hvordan å forplante plantene dine. Grave anlegget opp når blomstene har falmet.
Hvordan å forplante plantene dine. Grave anlegget opp når blomstene har falmet.

Splitte

 1. 1
  Grave anlegget opp når blomstene har falmet.
 2. 2
  Rist jord fra røttene.
 3. 3
  Bryt anlegget i flere biter. Avdelingene bør følge nokså naturlige punkter på anlegg (ved noder, eller mellom blader etc.). Det viktigste er å sørge for at hver delt brikke har skudd og røtter på den.
 4. 4
  Plante hver brikke i god jord i en gryte eller skjermet hage seng og vann grundig.

Ta stiklinger

 1. 1
  Velg en passende gryte for skjæring din. Du ønsker kanskje å bruke en normal størrelse blomsterpotte for en plante eller du kan selv etablere en rekke av borekaks i samme potten, plantet fra hverandre. Frøplante rør er også en god ide for mange planter.
 2. 2
  Forbered potten. Få en plast (polyetylen pose) og grus sted på bunnen av posen. Potten vil bli plassert her etter du har gjort skjæring. Fyll kjelen med egnet jord - sand og torv for drenering gjør en ideell kombinasjon for mange planter. Endelig må potten kunne renne godt (vannet vil gå på grusen, i stedet for å samle i plastposen).
 3. 3
  Skjær et firma, unge skudd fra inneværende sesong vekst. Hogg den av rett under et blad eller joint (node).
 4. 4
  Klargjør skjæring. Når du har kuttet anlegget brikke, bånd eller kuttet av noen blader på den nedre halvdelen. Du kan stripe eller avskåret så høyt som to tredjedeler hvis det er nødvendig. Hvis barken ser ut som det vil rive, bruke saks. Du kan også foreta et lite snitt i den nedre enden av spindelen for å stimulere rotveksten fra denne "såret".
 5. 5
  Sett kutte i sand og torv i potten. Bruk en spyd, blyant eller lignende lang objekt for å lage et hull for cutting å sitte i. Ikke bruk kutte seg selv å presse i et hull, eller du vil skade den. Ideen er å forsiktig slippe skjærer seg inn i hullet og nøye in-fill med skitt.
 6. 6
  Sted både potten og skjærer seg inn i posen. Sørg for at potten sitter godt på grus.
 7. 7
  Knyt toppen av posen sammen med en vri slips. Dette gjør det svært enkelt å angre for vanning og til å plassere på igjen.

Siste trinnene for begge metoder

 1. 1
  Hold jorden fuktig. Må ikke bløtlegges eller over-water cutting eller delt plante eller det kan råtne og ikke slå rot. Vanntåke fungerer godt for mange planter, men ta vare med saftige og hårete blader. De er best bare vannes direkte på jordsmonnet nivå, ellers en kombinasjon av fuktighet og vann kan oppmuntre soppvekst.
 2. 2
  Trekk kutting eller delt planten forsiktig i ca 6 - 8 uker. Hvis du kjenner motstand, vil du vite at det er røtter. De fleste planter vil heie innen 6 - 8 uker, selv om noen arter av planter kan ta opp til 12 måneder! Gjøre lekser på anlegget hvis du er usikker. De vanligste hagen utvalg planter vil utrydde raskt.
 3. 3
  Transplantere til en større pott eller hagen når frøplante er godt etablert.

Forstå forskjellen mellom aseksuell og seksuell formering

 1. 1
  Bruk seksuell formering for å øke plante tall ved spirende frø og vokser spirene til forfall. Dette er trolig den mest brukte metoden av de fleste dyrkere, inkludert mange landbruksprodukter korn avlinger.
  • Det er mange forskjellige måter å pre-treat frø for å forsøke spiring i den kunstige omgivelser på et drivhus. Dette er prosesser som brukes i et forsøk på å overvinne frø dvalen og nå vellykket spiring på et menneskelig drevet tidsplan. Mother Nature gjør en fantastisk jobb med å overvinne dvalen så frø vil spire ved den sikreste tiden for spirene til å dukke opp til en vekst vennlig miljø. Vi prøver å imitere disse prosessene for å kunne dyrke planter innendørs.
 2. 2
  Bruk aseksuell formering for prosesser som involverer bruk av blad, stilk og rot borekaks. Alle disse metoder ukjønnede utvikle planter som er essensielt kloner av de opprinnelige prøver. Putting slips i en krukke med vann på kjøkkenet vinduet til røttene skjema er stammen borekaks. Denne metoden som en høy risiko for mugg utvikling.
  • Fordel klumper av planter, for eksempel Hostas, når de får meget stor er en annen form for aseksuell forplantning.
  • Plant biter av et rhizom root vil gi opphav til ny plantevekst og er en annen form for skjæring. Praksisen med pode som ofte brukes med roser og frukttrær er en type aseksuell formering.
  • Bruk lagdeling med bringebær canes hvor de er bøyd over til bakken og dekket med jord der nye røtter vil utvikle seg.

Tips

 • Noen mennesker liker å dyppe endene av borekaks i en "rooting hormon". Dette legger litt mer regning, men dens vekstfremmende elementer gir kutte en bedre start. Dette bør være tilgjengelig på hagearbeid butikker.
 • Unngå treaktig eller harde plante stykker når skjæring eller dele. Dette er lite sannsynlig å streike. Det samme gjelder for meget myke og visnet stykker av en plante. Men noen ganger der en plante er sjeldne eller uvanlige, kan du ha noe annet valg enn å gjøre med hva divisjoner eller klipp du kan få.
 • Planter kan stiklingsformerte eller ved å dele når som helst på året, men vær oppmerksom på at røttene danner mye saktere i vintermånedene. Hvis du er i et veldig kaldt klima, er innendørs forplantning den eneste egnede metoden under dypet av vinteren.

Advarsler

 • Ikke la dine borekaks tørke ut, bli for varmt eller for vått. Oppbevar dem i flekkete skyggen eller innendørs inntil etablert.
 • Like, ikke over-vann eller risikerer du oppmuntrende soppvekst eller rotting.
 • Den kniv som brukes til å lage en skjæring må være ren, for å unngå enhver mulighet for å overføre sykdommen til anlegget.