Wkino

Hvordan å dyrke vinranker

Druer er en av de eldste planter og de er dyrket over hele verden. Druer kan spises eller gjøres om til. De er også brukt for å lage gelé og selv pie. Drue blader er ofte brukt i matlaging også.

Trinn

Hvordan å dyrke vinranker. Sørg for at druer er plantet der det er god drenering.
Hvordan å dyrke vinranker. Sørg for at druer er plantet der det er god drenering.
 1. 1
  Velg et område. vinranker er langsiktige planter. De kan leve mellom 50 til 100 år. I kalde områder sørg for å plante vinranker i et solrikt område, helst mot sør. En sørvendte beliggenheten kan hindre frost nipping vinrankene. Planter som vender mot nord til sør vil også gi bedre kvalitet frukt som de vil få rikelig med sol i løpet av sin vekstperiode.
 2. 2
  Sørg for at druer er plantet der det er god drenering. Endre jord for å fremme god drenering. Planting vinranker i en leirjord, med dårlig drenering, er ikke en god idé.
 3. 3
  Kjøpe og plante Grapevine stiklinger tidlig på våren. Kontakt din lokale landbruket tjeneste for eksakte planting datoer.
  • Å bruke din egen: Skjær seksjoner direkte fra vintreet eller fra børsten som nylig har blitt beskåret av. Kontroller at skjæring er tre noder lang (nodene vil se ut som støt). På bunnen av den skjærende, gjøre kutt i en vinkel. Dette kuttet bør være på 45 grader og 1/4 til 1-tomme over noden. Når du tar stiklinger, plante så mange som mulig - på så mange steder som mulig for å ha en høyere garanti for suksess. Overskudd planter kan gis bort.
 4. 4
  Plante stiklinger i et godt dyrket område. Hold jorden fuktig og mulched.
 5. 5
  Plante stiklinger i en grøft med basal og senter knopp dekket. Den øverste knoppen skal være like over jordoverflaten. Trykk jorden godt rundt nyplantede Grapevine borekaks.
 6. 6
  Bygge et espalier for hver vine. Du kan trene vinranker til å vokse opp og rundt espalier. Du kan også tillate vinranker til å vokse foran en. Vinranker trenger noe å vokse på som de er vinstokker. Bruk et gjerde eller for å oppnå dette målet. Alternativt string stram ståltråd horisontalt. Suspender tunge steiner på endene av ledningen for å holde ledningene stram. Vinranker trent horisontalt produsere mer fruiting sideskudd - og også produsere mer areal eksponert for sollys. Mer areal eksponert for sollys betyr mer sukker (for å utvikle frukt) fra solen.
 7. 7
  Beskjære jungeltelegrafen lett i det første året. I de senere år beskjære etter behov, etter etablerte lokal praksis, og i eldre vinstokker være sikker på å beskjære vinrankene tilbake til rundt 90% av sine tre.
 8. 8
  Beskjære vinrankene når sovende. Alltid alltid beskjære vinranker når de er i dvale. De vil ellers blø sine saft - å miste styrke.
 9. 9
  Påfør etter behov. Lite skadedyrbekjempelse er nødvendig som vinranker er naturlig hardfør. Søke veiledning fra din lokale hagearbeid klubb eller landbruket forlengelse på hvordan å bekjempe Vine Moth. Det er en av de få skadedyr som kan decimate vinranker.
  • Fugler liker å spise druer. Dekk vinranker med å holde fuglene borte fra druene.
  • Sørg for å plante vinranker så de får nok lufttilførsel for å unngå.
 10. 10
  Høsting druer er enkelt. Ta en drue og smake på den. Hvis druen er søt, begynne å plukke som de er klare for høsting og spise.

Populære spise druer

 • Thompson seedless
 • Red Flame
 • Concord for gelé gjøre

Populære vindruer

 • Merlot
 • Syrah
 • Chenin Blanc