Wkino

Hvordan fjerne blodflekker fra klær

Blodflekker på din favoritt klesplagg? Disse enkle trinnene vil bidra til å reparere skaden.

Trinn

Hvordan fjerne blodflekker fra klær. Så snart du oppdager elementet har blitt farget, bløt i kaldt saltvann eller hydrogen peroxide.
Hvordan fjerne blodflekker fra klær. Så snart du oppdager elementet har blitt farget, bløt i kaldt saltvann eller hydrogen peroxide.

Nye flekker

 1. 1
  Så snart du oppdager elementet har blitt farget, bløt i kaldt saltvann eller hydrogen peroxide.
 2. 2
  Vask som vanlig, ved hjelp av såpe pulver.
 3. 3
  Dersom flekken ikke blir fjernet ved vasking, følg trinnene nedenfor.

Flekker som allerede er vasket

Mest sannsynlig er det klær på dette punktet repareres, men du kan bare være heldig.

 1. 1
  Påfør en flekk-fjerning spray eller stokk og gni godt.
 2. 2
  La det sitte over natten, eller minimum en eller to timer.
 3. 3
  Vask på vanlig måte.
 4. 4
  Hvis dette ikke gjøre hele jobben, selv om det burde, fylle vaskemaskinen opp, legge til et scoop av pulverisert vaskemiddel og la plagget å sitte i den løsningen for en time eller to.
 5. 5
  Fortsett å vaske i maskin på vanlig måte.

Tips

 • Til umiddelbart å fjerne blod fra et plagg når du vasker ikke ville være praktisk (kanskje på et sosialt arrangement), ta ut plagg, fukte den ferske fargede området, legger en fuktig klut, håndkle eller klump av tørkepapir under under flekken og spenne plagget på toppen av en svært fast flat overflate. Nå tar en annen fuktig klut, håndkle, eller klump av papirhåndklær og slå i blod farget område med stor kraft gjentatte ganger. Denne virkning gjør det mulig vann i håndkle slående å stråle gjennom plagget skyve friskt blod sammen med den i håndkleet nedenfor. Litt såpe og en sterk venn kan fremskynde prosessen.
 • Så snart du oppdager flekken, kan du bruke en flekkfjerner som Shout og suge den i noen minutter, eller hvis det ikke er for delikat, selv over natten. Deretter vaske det ut.
 • Sprinkling natron, salt og kjøtt tenderizer på flekken i halv timers intervaller før du vasker bør ta flekken av. Siden produktene som brukes i denne prosedyren arbeidet med å fjerne flekker ved å bryte ned den gjenværende blod i duken, noe annet middel du kan tenke på som gjør lignende ting til kjøtt som disse tre produktene gjør er verdt et forsøk! Dette systemet er bra fordi du ikke trenger å bekymre seg for bleking stoffet, som du ville gjort hvis du brukte hydrogen peroxide eller blekemiddel.
 • OxyClean, eller en annen oksygen basert renere, vil fjerne nesten alle blodflekker.
 • Du kan også prøve å lage en pasta av natron, gjelder beis, og henge ut i solen.
 • Mange standard vaske pulver nå inneholder enzymer som bidrar til å løse opp blodflekker.
 • Vokt dere for å bruke varmt vann på en ny beis, da det kan føre til at blodet til å stille.
 • Hydrogenperoksid kan brukes på flekken med en pipette, men kan skade stoffet. Fortynne det med 50% vann først.

Advarsler

 • Vær forsiktig med stoffer! Husk at blod er et protein. Hvis du bruker tenderizer eller andre enzymer på animalske produkter (ull, silke) du kan bryte ned fiber.
 • Hvis du er involvert i noen form for ulovlig aktivitet der blodet fikk på klærne, så er det ulovlig å fjerne det og ikke informere politiet.
 • Prøv å unngå å bruke varmt vann til alle kostnader. Bruk av varme til plagget vil gjøre blodet fast innstilt i.
 • Du kan alltid knytte en skjorte rundt livet for å dekke eventuelle flekker til du kommer hjem.
 • Husk at blodet vil fortsatt dukke opp under et svart lys når visse kjemikalier blir brukt.
 • Pass og isolere årsaken flekken for å hindre ytterligere skade. Hvis du er usikker, alltid var vernehansker ved håndtering av blod farget areas.Safe forebyggende tiltak vil eliminere alle muligheter for smitte til deg av blodbårne sykdommer. Man kan aldri være for sikker.