Wkino

Hvordan å bygge en storm ly

Folk som bor i områder som har ødeleggende stormer som orkaner og tornadoer, bør ha trygge rom eller storm tilfluktsrom hvor de kan ri ut disse stormene trygt. The Federal Emergency Management Association har informasjon om konstruksjon standarder for storm tilfluktsrom, referert til som trygge rom, og kan tilby stater eller lokale myndigheter insentiv tilskudd til å betale for dem. The National Storm Shelter Association gir også nyttig innsikt i design og bygging av storm krisesentre og trygge rom. Men hvis du er et hus, kan du velge å bygge en grunnleggende berm ly å bo trygt mens du arrangere en profesjonell til å bygge en permanent husly.

Trinn

Hvordan å bygge en storm ly. Bestem hva slags "storm" og / eller "vind rating" du bygger et ly for.
Hvordan å bygge en storm ly. Bestem hva slags "storm" og / eller "vind rating" du bygger et ly for.
 1. 1
  Bestem hva slags "storm" og / eller "vind rating" du bygger et ly for. Tornado er en "EF" vurdering av 1-5. Orkanen er lik. Dette vil hjelpe deg å bestemme hvor sterk ly bør bygges.
 2. 2
  Finn ut om det området du har tenkt å installere denne "tornado eller orkan 'ly er i en" flom sone "eller" storm surge sonen. " Dette vil hjelpe deg å avgjøre om en "in-ground" eller "over bakken"-modellen.
 3. 3
  Når du har funnet det trygt å installere en i bakken typen modell, er følgende nyttig.
 4. 4
  For orkan shelters måle en plass stor nok til å gi om lag 10 kvadratmeter med plass for hver person som skal bruke ly, pluss plass for forsyninger. Tornado tilfluktsrom krever bare 3-5 kvadratmeter med plass per beboer.
 5. 5
  Grave et hull større enn størrelsen på rommet for å gi plass til å bygge vegger og installere en dør. En berm ly er ikke helt under jorden, som lar deg få tilgang til døren uten å bygge et komplett sett med trapper.
 6. 6
  Hell et betongfundament 5 inches tykke. La det tørke helt.
 7. 7
  Bygget en kuppel-formet ramme med tre, glassfiber eller stål, avhengig av alvorlighetsgraden av stormer du området har en tendens til å oppleve. Linje rammen med vanntett membran og forsterke den med en netting. Bruk ankere for å feste rammen til stiftelsen.
 8. 8
  Støpe over rammen. Forsterke taket med flere lag av netting for å styrke den, noe som gjør det tykk nok tåle 200 pounds av makt slik at det ikke blir revet av ved kraftig vind.
 9. 9
  Installer en ståldør ramme og dør med tre deadbolt låsene. Kontroller at hengslene er på utsiden av rammen.
 10. 10
  Dekke taket med vanntett membran og legge mur eller annet materiale for å hjelpe den gli inn i omgivelsene på en attraktiv måte.
 11. 11
  Fullfør interiøret, hvis ønskelig, for å gjøre ly mer koselig.
 12. 12
  Installer solide hyller for å organisere forsyninger og maksimere gulvplass. Sett i benker eller andre sitteplasser og vurdere måter å gjøre sove på ly gulvet mer behagelig.

Tips

 • Sette en ekstra mobiltelefon i ly din og sørge for at du har midler til å drive den, for eksempel et ekstra batteri eller en radio med en sveiv.
 • En ambisiøs gjør-det-yourselfer kan vurdere å kjøpe et prefabrikert storm ly som kan monteres raskt på stedet eller rett og slett droppet, ferdig montert, i et hull i bakken.

Advarsler

 • Kontroller at du har en måte for frisk luft inn din ly. Hvis du ikke gjør det, og blir tvunget til å bo inne i ly for en lengre periode, kan du kveles.
 • Ikke forsøk å ta tilflukt i en storm ly hvis flom er en fare. Evakuere stedet.
 • Ikke gi etter for fristelsen til å bruke storm ly som en ekstra bod.