Wkino

Hvordan bygge en mørtelfri betong stilk veggen


En betong-stammen vegg kan bygges ut fra blokk, stang, og, uten bruk av noe bindemiddel. Fordelen i tørr-stabling blokken er letthet og fleksibilitet. Blokken er i hovedsak en forskaling for veggen, og tomrommene blir senere fylt med betong stang og - i så små porsjoner at den kan blandes for hånd. Denne måten en stilk veggen kan være helt "spottet opp", og når alt er rett og lodde, er det låst på plass med betong fylling. Det er en veldig enkel og solid måte å bygge en stilk vegg.

Trinn

Hvordan bygge en mørtelfri betong stilk veggen. Legg den nederste raden av blokk.
Hvordan bygge en mørtelfri betong stilk veggen. Legg den nederste raden av blokk.
 1. 1
  Gjør sitework. Sett opp batterboards i hjørnene og kjøre mur linjer mellom dem langs omkretsen av den foreslåtte veggen. Batterboards er to staver med en travers mellom dem. Enhver avfallstre kan brukes. Linjen er festet til travers, og når du har fått linjen akkurat der du ønsker det, hamre en spiker i og vikle linjen rundt det å holde den på plass. Linjene vil bli brukt som guider, som du legger blokken utsiden av veggen vil være i flukt med linjen. Til torget opp linjene, måle diagonaler (de bør være lik), og / eller bruk 3, 4, 5 trekanter å sørge for at hvert hjørne er 90 grader.
 2. 2
  Legg den nederste raden av blokk. Begynn veggen på det laveste høyde på din foundation, og kjøre nederste radene før de går helt under klasse. Hvis grunnlaget er en stein / grus blanding sørge for at det er stampet veldig godt før du legger blokken - Wetting det kan hjelpe. Bruk en gummihammer for å banke hver blokk i posisjon, både nivå og lodd, og mot linjen din.
  • Den nederste raden er den tøffeste, fordi det er møysommelig arbeid. Men hver rad over det er uanstrengt - du bare sette blokken ned i en løpende bånd. Det er best hvis veggen er minst to blokker høyt slik at de interlock.
 3. 3
  Tilbakefylling den nederste raden med grus både på innsiden og utsiden. Dette hjelper planten veggen, holder det tørt, og holder vekst og røtter tilbake bort fra den.
 4. 4
  Skjær stang for veggen din. Stangen kan bestilles i 20 'lengder sammen med sement fra samme sted du fikk blokken - bestille det hele sammen. Gå med 3/8 "stang, slik at du kan klippe den for hånd med bolt cutters. Avhengig av stål, noen 3/8" kan bli kuttet akkurat som du ville kutte en gren med trimmer. Noen kan være tøffere og du må sette tyngde bak det, bare legge stangen på bakken, samt bolt cutters, og trykk ned med all vekten din på topp håndtak. Kutt stangen 12 "lengre enn høyden på veggen, slik at du kan hamre det ned og gjennom stiftelsen. Mål og kutt stang for hvert tomrom i blokken. Dette vil gi enorm stabilitet til veggen.
 5. 5
  Bland betong. Hvis du gjør det fra bunnen med sand, grus og sement, regne ut et forhold som fungerer (vanligvis en del sement til 2 1/2 sand til 3 1/2 grus), og vil passe perfekt i din trillebår. Prøv en 5 gallon bøtte for proporsjoner: 2 liter sement, 5 liter sand, og en dyktig bucketful av grus (6-7 liter). Bland sand og grus og sement grundig før du legger vann. Rør i en liter eller to av vann om gangen og bland godt til betongen er riktig konsistens - som en tung våt batter. Bland med en steinhugger hoe, en hage hoe vil fungere også. Det er hardt arbeid - gjøre det i skyggen.
 6. 6

  Øse betong inn i hulrommene i veggen. Det bør være en tykk pytt som fyller all plassen ennå ikke rennende. Hvis det er en smule på den tørre siden mos det ned med spade din. Når et tomrom fylles helt ut, glatte over toppen med en sparkel.
 7. 7
  Sett inn J bolter. Bruk de lengste boltene du kan finne, og sørge for at de holder seg minst 2 1/2 ", hvis ikke tre", over stammen veggen, for å gjøre plass for din terskel plate og skive og mutter som går på over det. Hvis du gjør regnestykket du tror 2 "ville være tilstrekkelig, men hvis styret for terskel plate er vridd du vil ønske du hadde 3". Sørg for å pakke betong ned rundt bolten når du har fått den i rett, og glatt rundt det med sparkel. Hvis noen konkret blir på gjengene på bolten den kan fjernes med en stålbørste.
 8. 8

  Fukt betong med en slange minst en gang om dagen hvis det er varmt og tørt. Dette vil tillate betongen herde skikkelig. Jo lenger tid det tar, jo vanskeligere det setter. Du kan også dekke fersk betong med store ark av plast eller papp for å holde fuktighet i.
 9. 9
  Fortsett rundt omkretsen av foundation din, til du møter på slutten. Det er bedre å bevege seg i to retninger fra ett punkt, og møtes på motsatt hjørne, enn start og slutt på samme sted. Dette minimerer komme ut av kurs og går for høyt eller for lavt med en strekning på veggen din.

Tips

 • Blokker kan bli kuttet for å passe med en sirkelsag og diamant-spiss kniv (30€). Hvis mulig kjøre vann over området du kutte for å holde nede støv.
 • For å gjøre denne vegg enda sterkere og mer kosmetisk tiltrekkende, belegge den med et lag av. Dette vil gi sideveis styrke som en hud av gips, med eller uten lekten. Det er enda et produkt som kalles "strukturell stukkatur", som har glassfiber, og når anvendt er syv ganger sterkere enn en vanlig mortared stammen veggen.

Ting du trenger

 • Trillebår
 • Hånd Sabotasje
 • Hammer (£ 2 Sledge)
 • Hoe
 • 5 gallon bøtte
 • Spade
 • Sparkel
 • 4 'til 6' Nivå
 • Murverk Linje
 • Boltesakser
 • Arbeidshansker
 • Torpedo Nivå
 • Rubber Mallet