Wkino

Hvordan bygge en skorstein

Selv popularisert som måten Julenissen kommer inn i et hus for å levere julegaver, er den virkelige hensikten med en skorstein å trygt lufte aske og gasser fra et hus. Skorsteiner kan være laget av murstein og mur eller av metall, og de kan festes til peiser, ovner eller ovner. Uavhengig av materialet, er det viktig at en skorstein bygges fullstendig for å forhindre skade på huset. Her er noen ting du bør vurdere når du bygger din skorstein.

Trinn

Hvordan bygge en skorstein. Kjenn din lokale byggeforskrifter for å bygge en skorstein.
Hvordan bygge en skorstein. Kjenn din lokale byggeforskrifter for å bygge en skorstein.

Planlegger du en skorstein

 1. 1
  Kjenn din lokale byggeforskrifter for å bygge en skorstein. Mens hvert samfunn har sine egne koder for å bygge skorsteiner, er de fleste koder basert på National Fire Protection Agencies 211 standard.
  • Den 211 standarden krever at skorsteiner være minst 3 fot (90 cm) høyere enn det høyeste punktet hvor den går gjennom taket på en enkel struktur og to fot (60 cm) høyere enn noen del av bygningen eller nærliggende bygning innen 10 fot (3 meter) av pipa. Den høyere skorsteinen, jo bedre utkast.
  • Skorsteinen må også minst en 2-tommers (5 centimeter) klaring fra brennbart materiale hvis det er bygget inn i huset og en 1-tommers (2,5 centimeter) klaring hvis bygget langs huset.
 2. 2
  Bestemme hvilket materiale skorsteinen er å være laget av. Det vanligste materialet for en skorstein er murstein eller murverk, men prefabrikkerte metall skorsteiner er også tilgjengelig.
  • Murverk skorsteiner er vanligvis nødvendig å ha vegger minst 4-inches (10-cm) tykk, og er typisk foret med leire eller keramiske fliser, selv om det rustfrie stålrør eller betong kan benyttes, avhengig av hva skorsteinen er dimensjonert for å ventilere.
 3. 3
  Bestem hva avfallsstoffer skorsteinen kommer til å lufte.
  • Det er mulig å bygge opp flere skorsteiner for apparater og koble dem til en hoved utladning røykgassen, dimensjonert til å håndtere den kombinerte utgang, forutsatt de underordnede røykkanaler for de enkelte skorsteiner ikke er vinklet mer enn 30 grader av vertikal og de ventilere den samme type av -produkt. (En skorstein for en gass rekkevidde kan kombineres med en for en gass ovn, men ikke en vedfyrt peis.) Flues også må endre seg i form eller størrelse innen 6 inches (15 centimeter) over eller under et gulv, tak eller tak av brennbart materiale.
 4. 4
  Bestemme bredden på skorstenen. Dette er hovedsakelig bestemt av hva apparatet (s) skorsteinen er å lufte. Metal skorsteiner er vanligvis runde røykrør, mens mur skorsteiner har kvadratiske eller rektangulære røykrør.
  • Sentrale varmeovner er vanligvis luftet med metall skorsteiner som spenner fra 6 til 12 inches (15 til 30 cm) i diameter, eller mur skorsteiner som er 7 1/2 inches (19 centimeter) kvadrat, 8 1/2 tommer (22 centimeter) kvadratiske eller 8 1/2 av 13 inches (22 av 32,5 centimeter).
  • Moderne ovner er vanligvis luftet med metall skorsteiner som spenner fra 6 til 8 inches (15 til 20 cm) i diameter, mens gamle ovner kan kreve 10-tommers (25 centimeter) diameter rør. Både eldre og moderne peisovner kan luftes med samme størrelse mur røykkanaler som sentrale varmeovner.
  • Peiser krever de bredeste røykrør, med mindre ildsteder trenger 8-tommers (20 centimeter) diameter rør og større ildsteder trenger enten 10-tommers (25 centimeter) eller 12-tommers (30 centimeter) rør. Mur røykkanaler for peiser går fra et minimum på 8 1/2 av 13 inches (22 av 32,5 centimeter) til 13-tommer (32,5 centimeter) eller 18-tommers (45 centimeter) firkantede røykkanaler.

Bygge en skorstein

 1. 1
  Bygg røyken kammeret. Dette er den del av skorsteinen like over en peis (hvis skorsteinen er dimensjonert for å ventilere et ildsted). For murt ildsted, er røykkammeret i tegl lik den som brukes i peisen herden og har en omtrent pyramideform. For en prefabrikkert metall peis, er røykkammer nesten umulig å skille fra resten av skorsteinen.
 2. 2
  Konstruere og linje skorsteinen. Den flue forbinder toppen av røykkammeret til taket. Som nevnt i det foregående avsnitt, kan det være laget av enten murstein eller metallrør. Hvis leire eller keramikk fliser brukes til linje en murt skorstein, blir de lagt i skorsteinen er satt opp. Metal liners kan bli droppet på plass, mens konkrete liners er støpt på plass ved å helle betong gjennom en fleksibel slange.
 3. 3
  Surround skorsteinen med blinkende. Det er lurt å sette metall blinkende rundt skorsteinen på to steder: som steg blinkende å gå rundt skorsteinen der den møter taket og som fôr under skorstein. Bruk en vanntett silikon caulk under blinkende å holde vann lekker inn i huset rundt skorsteinen.
 4. 4
  Cap skorsteinen. Skorsteinen går over toppen av murstein røkkanalen boliger. Det skal strekke seg forbi pipen veggen med minst 2 inches (5 cm) og har et drypp kant å kanalisere vannet vekk fra skorsteinen. Anbefalt skorstein materialer omfatter stein og betong enten pre-cast eller støpt på plass.
  • Mørtel er ikke anbefalt for en skorstein, som sin sand samlet er ikke tilstrekkelig til å binde sement sammen for tykkelser større enn 3/4 tommers (to centimeter).

Tips

 • Den mest oppdaterte versjonen av National Fire Protection Agencies standard kan fås ved å ringe 1-800-344-3555. For din lokale byggeforskrifter, kontakt den aktuelle kommunale etaten.