Wkino

Slik spiller hacky sekk


Footbag, mer kjent som Hacky Sack (et navn varemerkebeskyttet av Wham-O!) Er en sport som kan spilles alene eller med en gruppe mennesker ved å sparke en pose med føttene. I tillegg til føttene, kan ganske mye noen annen del av kroppen brukes, unntatt for hender eller armer - akkurat som i fotball. Denne artikkelen inneholder de grunnleggende spark og boder som brukes som danner grunnlaget sparker med en gruppe eller utfører triks.

Trinn

Slik spiller hacky sekk. Kjøp en god kvalitet sekk (eller lage en), fortrinnsvis en pose fylt med sand, metall (skudd), eller til og med små perler.
Slik spiller hacky sekk. Kjøp en god kvalitet sekk (eller lage en), fortrinnsvis en pose fylt med sand, metall (skudd), eller til og med små perler.
 1. 1
  Forstå spillet. Det endelige målet for gruppen "strie it up" er å holde posen i luften så lenge som mulig. I en gruppe, hvis hver person spark posen minst en gang da gruppen har gjennomført en "runde" eller en "hack". Når hver person spark posen minst to ganger rundt, de har fullført en "dobbel helix" og så videre. Målene er annerledes hvis du er alene. Individuell freestyle sekk har utviklet seg til en svært kompleks idrett med et mylder av spark og boder satt sammen for å danne triks.
 2. 2
  Kjøp en god kvalitet sekk (eller lage en), fortrinnsvis en pose fylt med sand, metall (skudd), eller til og med små perler. Jo større perler, jo vanskeligere vil det være å stoppe sekken. Hvis du har en pose med store perler, vurdere å rulle over den med noe tungt, for eksempel en bil, for å bryte dem ned.
 3. 3
  Bruk sko som har svært flat innvendig og utvendige overflater og en bred flat topp på tå. Skate sko kan være bra å lære med, de gir mange områder hvor du kan sparke og stall posen. Utover det grunnleggende, men tennissko er en favoritt blant selv de profesjonelle.
 4. 4
  Bruke shorts. Pants hemmende og gi en overflate som øker sannsynligheten for å banke sekken av sin tiltenkte banen.
 5. 5
  Øv på 3 grunnleggende spark - Inside (venstre og høyre), utenfor (venstre og høyre) og tå spark.
  • Inne spark: Forsiktig slippe sekken foran deg. Bruk innsiden av foten, nesten midt i sentrum av skoen der buen på foten din er, å sparke posen direkte rett opp. Vinkle ankelen slik at innsiden av foten er parallell til taket. Dette vil sikre at posen vil gå direkte opp og ikke ut til siden. Det hjelper til å bøye den andre stående ben i tillegg. Etter ett spark, ta sekken i hånden. Gjenta slippe, sparker, og fanger til du er konsekvent sparker posen rett opp. Deretter kan du prøve å sparke posen med vekslende føtter og ingen hender. Se hvor mange du kan gjøre på rad!
  • Utenfor spark: Forsiktig slippe sekken med armen utstrakt til siden, og bruk midt på utsiden av foten til å sparke posen. Dette er vanskeligere å gjøre, men husk tipsene ovenfor - vinkel din ankelen for å holde utsiden av foten parallell til taket, og bøy den stående benet.
  • Toe spark: Forsiktig slippe sekken foran deg, men på en større avstand enn innsiden kick. Bruk tærne å sparke posen rett opp i luften. Dette spark er lik den som vanligvis brukes til å sjonglere en fotball.
 6. 6
  Øv på 3 grunnleggende foten boder - Inside (venstre og høyre), utenfor (venstre og høyre) og tå.
  • Inne stall: Slipp sekk foran deg. Ved å bruke innsiden av foten, i midten av skoen, ta sekken med foten ved forsiktig å senke foten et par inches (noen centimeter) i en cradling bevegelse. Dette vil bidra til å absorbere effekten av posen på foten og holde den fra å sprette ut på siden. Tenk deg fange posen som du ville en rå egg eller vann ballong.
  • Utenfor stall: Slipp pose på utsiden og vugge posen ved å senke foten et par inches.
  • Toe stall: Slipp bag til fronten og igjen, vugge posen ved å senke foten et par inches.
 7. 7
  Kombiner spark og boder. Prøv å gjøre mønstre, for eksempel utenfor venstre, inne igjen, inne rett utenfor høyre, eller hva du ønsker å gjøre opp. Dette vil hjelpe deg å lære å kontrollere hvor du ønsker posen å gå.
 8. 8
  Hold føttene lav, det kan virke vanskelig i starten, men du ferdigheten vil utvilsomt øke hvis du kan sparke lave sekker. Også hjelper dette med å sparke for hardt, eller å ha spark gå av i tilfeldige steder, kneet er en pivot, og det vil ikke gå helt rett opp.
 9. 9
  Bli vant til å ende opp med en sekk på rare steder. For å holde en hack går, kan det hende du trenger å stoppe den på rygg, bryst, nakke, ansikt, kne, eller mellom haken og halsen. Det viktige her er å holde det gående.
 10. 10
  Hold deg avslappet mens sparker. Dette vil utvilsomt øke lengden på sparker økter og føre til mindre belastning på musklene dine.
 11. 11
  Trene regelmessig. Som de fleste motoriske aktiviteter er det bedre å trene for noen minutter eller en halv time hver dag enn å trene i timevis av gangen hver gang på en stund.
 12. 12
  Sett mål for deg selv, for eksempel 100 inne spark på rad, eller 20 rainbow spark (til venstre utenfor over hodet til en rett utenfor spark), eller 20 tå boder.
 13. 13
  Etter å ha blitt dyktigere i de grunnleggende spark og boder, bli med i en sekk sirkel eller sjekk ut på internett for å lære mer avanserte sekk trekk.

Tips

 • Når hacking med en gruppe, må du kanskje lære noen spesiell etikette. For eksempel bør du ikke tjene til deg selv.
 • Vær tålmodig. Det kan ta mye trening for å lære det grunnleggende, men hvis du er flittig du raskt kan få god. Noen mesterskap-kaliber freestyle footbaggers bare har et par års erfaring, men de praktiserer daglig.
 • Dette spillet er også kjent som "kill" i Midtvesten. Når Sack er sparket tre ganger (eller imidlertid mange ganger du vil, to-hit er også populært), er det fritt vilt å sparke sekk på en annen spiller eller "peg" ham, noe som gir enten ham eller deg, et punkt ( basert på scoring system). Hvis en spiller blir truffet, og deretter fortsetter å holde sekken i luften (en "lagre"), betyr treffet teller ikke, og spillet fortsetter. I denne varianten (Midtvesten stil minst), treff eller plugger som land under kneet ikke telle. Noen variasjoner stiller krav om at sekken må sparkes (men mange) ganger på rad av en person før de kan forsøke en drepe. Men du kan like gjerne spille den andre veien, slik at alle spillerne bidrar til det totale treff.
 • Selv om mange mennesker kan bli kjent med begrepet Hacky Sack, er det faktisk feil navn for sporten, og er et varemerke. Footbag er den sanne navnet på sporten, og Hacky Sack kommer fra merkenavnet gitt til en type footbag. Det skjedde til å være den første typen footbag, så navnet fast.
 • Når du har det grunnleggende ned, er det mye mer moro å hacke med andre footbaggers. Du kan få en gruppe venner sammen, eller du kan finne en klubb. Det er Footbag klubber i omtrent alle byområde.
 • En annen type spill er mer av en variant av "ord" og dens kalt battle-hack mer kjent som tre Hack Slap, regler for denne varianten er også mye som "ord" bare stedet for å flytte sekken til "pinne" noen du smellkyss det med en åpen hånd. En person kommer ut i denne variasjonen ved å bli truffet tre ganger eller hva det angitte tallet er i begynnelsen av kampen.
 • En av de mer vanlige spill er Red Dot. I dette, forsøker en gruppe for å få en normal hack. Men får en person en rød prikk hvis bruddet regler. En rød prikk er gitt ved at lovbryteren stå fem meter fra personen som passerte bag til ham, posen blir deretter kastet på den skyldige så hardt som mulig. Dette gir dermed dem en "red dot". Står frem, med hender som dekker menige og ansikt bøyd, er den beste tilnærmingen (En nyre skutt vondt hvis du bestemmer deg for å stå baklengs). Røde prikker er vanligvis gitt for egoistiske, "nekte" (Knocking sekken ned i luften), et "vindu" (ha sekken gå gjennom en åpning gjort av en lem), unnlatelse av å tjene, hogging footbag ( Vanligvis satt til 4 selvtillit treff, så det må være bestått), gripe tak i footbag, eller treffer den med hendene og / eller armene, klarte stall, og også sparker footbag med stor kraft.. Andre regler kan inngå.
 • Hacking kan utvides fra å sparke en hack i en sirkel til spill som «ord». I "ord", velg et ord med 3 - 10 bokstaver. Ta ordet "bet" - hvis footbag er sparket tre ganger noen må ta tak i hack og "pinne" en annen spiller. Denne spilleren mottar da en 'b'. Når en spiller staver ut "bet" han eller hun er eliminert. Dette spillet kan forkortes til "være" for nye spillere slik at han eller hun bare har å treffe den to ganger. Eller det kan bli utvidet til lengre ord for mer erfarne spillere. En viktig merknad er at en stall teller 2 treff og samme spiller kan ikke telle mer enn én hit på rad.
 • Spill er bra for praksis og bidra til å bygge opp din reaksjon på forskjellige pasninger. En god kamp for nybegynnere og proffer er like død (hovedsakelig kjent som Elimination og også kjent som; kill, dask, slag, to å starte opp, og trillinger). I døden gruppen plukker en sjonglering telling og antall mennesker som sjonglerer må passere mellom, tre mellom to forskjellige spillere er normen. Når tellingen er oppfylt, kan den spilleren som har den footbag velger å sparke footbag på en annen spiller, hvis den treffer dem, og de er ikke i stand til å gjenopprette den før den treffer bakken de er ute og spillet fortsetter på denne måten til bare én spiller er igjen.

Advarsler

 • Du kan skade dine ankler, knær, ben og rygg hvis du ikke er forsiktig.
 • Det kan være en god idé å strekke ut bena før du begynner å spille, for å unngå muskel belastning / trekke fra repetitive bevegelser.
 • Du kan muligens få sparket av personen ved siden av deg, eller blir truffet i ansiktet og / eller testiklene med hackysack. Spill på egen risiko.

Ting du trenger

 • En footbag eller Koosh ball
 • Et godt sted å spille
 • Noen venner hvis du ønsker å spille med andre