Wkino

Hvordan lage en collage

En collage er et kunstverk bestående av mange materialer, som papir, avispapir, fotografier, bånd eller andre gjenstander knyttet til bakgrunnen støtte, slik som vanlig papir. En collage kan også gjøres med fysisk materiale eller elektroniske bilder, feste dem til en digital bakgrunn. Stammer fra det franske ordet "coller", som betyr "å lime", lar collage deg til å eksperimentere med et bredt utvalg av materialer for å oppnå fantastiske sluttresultatet. Denne artikkelen gir et utvalg av de mange mulighetene bare begrenset av din kreativitet og fantasi.

Trinn

Hvordan lage en collage. Velg en stil av collage.
Hvordan lage en collage. Velg en stil av collage.
 1. 1
  Velg en stil av collage. Per definisjon, bør en collage bestå av flere forskjellige stykker. Disse brikkene kan være laget av alle slags varer, som papir, garn, stoff, frimerker, magasin cut-outs, plast, raffia, folie, etiketter, lokk, fyrstikker, korker, naturlige elementer (bark, blader, frø, eggeskall, skjell, kvister, etc.), knapper, og så videre. Du kan enten velge en medium slik som papir eller stoff, eller du kan lage en eklektisk miks, for eksempel papir, knapper og folie.
 2. 2
  Velg en passende backing. Mens et papir eller papp backing er det vanlige valget, kan støtten være noe du vurdere vil fungere godt. For eksempel kan et underlag være blotting papir, kartong, stoff som et stykke hessian (burlap), avis, gamle bokomslag, tre, glatt bark, plast, osv. Hvis overflaten er brukbart og elementer kan bli sittende fast til det, kan du sannsynligvis bruke det for å lage en collage.
 3. 3
  Hamstre materialer for fremtidige collager. Når du blir mer dyktig på, og oppglødd om å lage collager, vil du sannsynligvis begynne å se muligheter i alle slags materialer. Pass på å holde en spesiell collage materialer boks for å samle bitene i.

Papir collage

 1. 1
  Samle materialer som trengs for å lage et papir collage. Her er noen mulige materialer:
  • Bruk bygging papir, kopipapir, papirposer, silkepapir, marmorert papir, håndlaget papir, etc. Papiret kan være enten myk eller hard, eller en blanding av begge.
  • Bruk cut-outs fra magasiner eller aviser. Mote og nyhetsmagasiner kan inneholde flere collage-verdig bilder. Avispapir kan legge en morsom tekstur til en collage, så vel, bare være oppmerksom på at fargestoffer kan kjøre noen ganger.
  • Finn gamle utklipp av tapet. Du har kanskje noen leftover i et skap, eller du kan kjøpe små sample fargeprøver fra et bakgrunnsbilde butikken.
  • Benytt deg av forskjellige folier eller kassetter. Bruk aluminiumsfolie fra kjøkkenet, eller farge maskering eller duct tape.
  • Bruk fotografier. Cutting bilder fra gamle fotografier kan låne collagen en retro preg. Bare sørg for at du ikke skjære opp den eneste kopien du har et bilde som du kanskje trenger senere.
 2. 2
  Fold, klippe eller rive papiret i forskjellige former. Du kan bruke saks eller en kniv til å lage forskjellige former. Alternativt kan du lage grove tårer på endene av delene i papir for mer tekstur eller mindre kontrollert utseende.
  • Skjær ut en hel bilde, en identifiserbar del, eller bare nok til å fremkalle tekstur, farge eller følelse.
  • Å lage et ord, klippe ut bokstaver fra ulike kilder og fonter.
 3. 3
  Utvikle et tema. Du kan ha blitt tildelt et tema, eller kanskje du kom opp med en som du samlet inn materiale. Uansett, bygge din collage rundt en sentral idé eller et bilde.
 4. 4
  Vurdere å legge embellishments. Selv om ikke avgjørende, kan utsmykking ta collage opp et hakk ved å legge til dybde, interesse og gnisten. Bruk bånd, perler, streng, fjær eller stoff i avisen collage. Finne disse elementene rundt huset, eller kjøpe dem på en hobbybutikk.
 5. 5
  Finne ut hva du skal lime collage på. Du kan bruke aa stykke papir, et stort stykke kartong eller del av en pappeske, for eksempel. Uansett hva du velger, sørg for at den er sterk nok til å håndtere flere flere lag av vekt og at det vil være enkelt å vise.
 6. 6
  Sette sammen bitene før man limer dem. Selv valgfritt, er det anbefalt at du prøver en gang har du alt du vil ha på collagen, spre det til å designe den collage før du fortsetter. Legge den ut på en stor overflate som et bord eller gulv. Bygg elementene i lag, som starter med bakgrunnen og fremover. Dette bør gi deg en god ide om hva sluttproduktet vil se ut før du forplikte seg til noe liming. Hvis du ønsker å huske det nøyaktig, ta et bilde av din prøvekjøring. Ideer for collage design inkluderer:
  • Et landskap eller et seascape
  • En fraktal
  • En persons bilde, for eksempel en popstjerne eller noen som bærer svært identifiserbare klær eller hodet slitasje, for eksempel en tiara
  • Avis mennesker - bruker tiden gammel tradisjon å lage avis mennesker og deretter utforme dem inn i collage
  • Dyr, for eksempel bruke små delene i papir eller stempel for å danne en form av et dyr slik som en katt, krokodille eller bie. Tegne formen på papiret først og fylle rommet ved å lime papiret brikkene innenfor linjene
  • En mosaikk eller en eklektisk virvar, mosaikken kan følge en form eller det kan rett og slett være et mønster eller et virvar
  • Alfabetet; snitt bokstaver ut av papiret og enten lage alfabetet eller ord på collage
  • Mønstre ved hjelp av bare en enkelt form, slik som sirkler, firkanter, etc.; gjentatte mønstre er også svært effektiv som en collage.
 7. 7
  Lim collage. Fra og med den bakgrunnen og jobber fremover, lim bitene i collage på basen. Bruke vanlig hvitt lim, en limstift eller gummi sement, og arbeidet med presisjon.
  • Prøv å ordne collage rundt en sentral brikke som du synes er slående eller interessant.
  • Husk at ikke alle arb skal være limt flat. Prøv krøller eller folding å oppnå en annen tekstur.
 8. 8
  La collage tørr. Gitt at collage kan inneholde flere lag med lim, la det god tid til å tørke.
  • For en liten collage, bør en time eller så være tilstrekkelig.
  • For en større brikke, kan det være lurt å la det sitte over natten.

Stoff collage

 1. 1
  Samle biter av stoff du kommer til å bruke for å lage collage. Se i dine egne stoff forsyninger, i garderoben for uønsket klær, i sparsommelighet butikker og i håndverks butikker for gode kilder til stoff. Noen eksempler er:
  • Leftover utklipp fra sy prosjekter
  • Cut-outs av stoff design som du elsker
  • Cut-outs fra elskede klesplagg som er forbi sin iført dato (flott for minne skyld barnas klær)
  • Quilt stoff / fett kvartaler
  • Spesielle stoffer som tyll, musselin, silke, sateng, etc.
  • Tråd, ull, garn, hyssing, bånd, blonder, netting, etc.
  • Sy pynt som knapper, paljetter, sy-på plastre osv.
 2. 2
  Kontroller teksturer. Stoffer tendens til å komme i en rekke teksturer og tykkelser, noe som betyr at du trenger å innlemme disse forskjellene for best effekt i collage.
 3. 3
  Velg en passende bakgrunn. Det er noen forslag til bakgrunn skissert ovenfor, men alltid huske på at stoffet kan feste forskjellig fra papir, så ikke alle alternativene vil være nyttig. Gjør en test lim på den bakgrunnen du vil bruke før du fortsetter, for å sørge for at stoffet vil holde seg på plass. Noen ideer for bakgrunn inkluderer: annet stoff, en uønsket vegg henger, et element av uønsket klær, papir eller papp, en gjenstand, for eksempel en gammel utstoppet leketøy som trenger en ansiktsløftning, eller en lampeskjerm, etc.
  • Bruk klart tørking lim som er egnet for både stoff og kompet du bruker.
 4. 4
  Lage design på papir ved å trekke den på plass. For design ideer, se forslagene som er skissert i metoden ovenfor for å lage et papir collage. Når du har en design i tankene, må du matche riktig strukturert og farget Stoffstykkene tilsvarende.
 5. 5
  Klipp og ordne stoff materialer følgende design. Det er greit å holde seg ett stykke oppå hverandre, så vær modig.
  • Hold teksturer i tankene når du oppretter inntrykk av elementer, dyr eller ansikter. Bruk for eksempel ull eller oppfluffing stoff til å lage en sau kropp eller bruke garn for å lage hår rundt et ansikt.
  • Ull, tråd eller garn kan bli viklet rundt i spiraler for å lage blomster, en sol eller måne, ansikter, osv.
  • Knapper og paljetter er stor for alle slags image skapelse, som gjør blomster, øyne på et ansikt eller dyr figurer.
 6. 6
  La det tørke. Plass på skjermen.

Sand collage

Sand gir en utmerket collage materiale og er et godt collage valg for små barn.

 1. 1
  Monter materialer som trengs. Dette er rett og slett - et papir eller kartong bakgrunn base, klar-tørking håndverket lim, sand, en blyant og et lim børste.
 2. 2
  Tegn design du ønsker på papir. Enklere design er best for små barn, la dem trekke hva de liker.
 3. 3
  Følg linjer eller innsiden av de trukne linjer med lim, ved hjelp av lim børste. Hvis utformingen er intrikat eller store, gjør dette i små skritt, slik at du kan arbeide med limet mens det fortsatt er vått.
 4. 4
  Strø sand over limet. Dette kan gjøres ved hjelp av hånden eller en liten papir cup.
 5. 5
  Når du er ferdig, spissen ble sanden av. De resterende sand vil skissere design.

Natur collage

 1. 1
  Finne egnede elementer ut i naturen. Dette collage er en god en etter at du har vært vandring eller går i naturlige områder, og du har samlet ting du finner langs veien. Egnede elementer inkluderer:
  • Skjell, knuste og hele; carapaces av insekter
  • Blomster (disse kan trykkes og deretter brukt)
  • Tørket gress
  • Etterlater
  • Frø og nøtter, osv.
 2. 2
  Pass på at elementene er tørre før du bruker dem. Hvis ikke, kan de råtne eller gå mildewy på collage.
 3. 3
  Velg en passende bakgrunn. Papir, glatt bark, kartong, resirkulert papp, etc. er alle gode valg for bakgrunnen.
 4. 4
  Designe collage. Kanskje du ønsker å lage en natur scene, for eksempel arrangere tørkede blomster som de ville dukke opp i naturen, eller en klump av tørket gress. Eller, kanskje lage et landskap eller seascape hjelp av elementer.
 5. 5
  Lim elementene på plass. Bruk klart tørking håndverket lim. Dobbeltsjekk at elementene er faktisk stikker til bakgrunnen.
  • Hvis du ønsker å bevare plantemateriale brukes i en collage, lage en "glasur". Utvanne PVA lim med litt vann. Pensle dette over hele papiret, og dette blir glassaktig papiret. Ordne plantemateriale på glanspapir. Børst over alt av plantematerialet med samme glasur. Du må dekke alle mulige bit av plantemateriale. Når du er fullt tørket, vil glasuren beskytte plantemateriale for år, og effekten vil forlate collage skinnende. Merk at dette kan skade mer delikat plantemateriale, så vær forsiktig.
 6. 6
  La det tørke. Plasser collage på skjermen eller ta bilder av det og del på nettet.

Elektronisk collage

 1. 1
  Velg en lett-å-bruke bilde program. Du kan redigere bilder i flere ulike former for programvare avhengig av datamaskinen din og ditt budsjett. Velg en enkel photo editor med mindre du allerede er dyktig i en mer avansert versjon, du kan forbedre dine ferdigheter som du gjør flere collager denne måten.
 2. 2
  Utvikle et tema. Du kan ha blitt tildelt et tema, eller kanskje du kom opp med en som du samlet inn materiale. Uansett, bygge den elektroniske collage rundt en sentral idé, bilde eller mønster. Å ha et tema vil hjelpe deg å finne bilder og bilder lettere.
 3. 3
  Monter egnede materialer. Søk på internett etter bilder eller skrifter som du tror vil være ideelt for collage. Eller, kan du skanne inn gamle bilder, stoff fargeprøver, utklipp fra blader eller andre elementer du vil bruke på et papir collage. Bruke bilder som inspirerer deg.
  • Besøk Pinterest for inspirasjon, bare se etter bilder etter temaene som du vil, for eksempel cupcakes, hester, racerbiler, vakre mennesker, uansett!
 4. 4
  Alter bildene etter behov. Form og farge bildene inn interessante figurer eller skjemaer ved hjelp av foto programmets beskjæring og skyggelegging verktøy. Ikke vær en slave til konturen av bildet nøyaktig - gå med hva som fungerer best for din design.
  • I tillegg kan du spille med åpenhet, klarhet, tone og enhver annen kvalitet på bildet programmet gir mulighet for.
 5. 5
  Bygge lag. Begynne å bygge din collage i lag. Begynn nederst, med digital bakgrunn, og jobbe opp.
 6. 6
  Lagre ofte! Klikk på Lagre-knappen ofte, i tilfelle datamaskinen programmet krasjer. Du ønsker ikke å miste alle dine hardt arbeid.
 7. 7
  Skrive ut collage. Dette trinnet er valgfritt, hvis du ønsker å vise bildet på en vegg, etc. Velg en type papir som å skrive ut collage. Du kan velge en skinnende, høyglanset papir eller en mer matt, flat alternativ. Uansett hva det er, bør den matche din generelle tema og være egnet for sluttbruk.

Viser collager

 1. 1
  Tenk på hvordan du ønsker å vise den endelige collage. Det finnes flere alternativer, for eksempel:
  • Bare henge på veggen som det er
  • Utfør det enten bruke kartong eller en treramme, så heng eller lene seg på en hylle
  • Ta et bilde og dele det på nettet (hvis det ikke allerede er digital)
  • Del på nettet hvis digital; bruke foto og håndverk nettsteder, samt sosiale medier nettsteder for å la folk få vite om dine håndverket innsats
  • Vurdere måter å inkludere collage i andre kunst eller håndverk prosjekter, for eksempel lakkering det inn i en garderobe panel, decoupaging det på en trekasse eller sy et stoff man på klær.

Tips

 • Du kan også kombinere digitalt og på papir bilderedigering ved å skrive redigerte bilder å inkludere i et papir eller en annen stil på collage.
 • Hvis materialene på collage ikke holde helt etter liming, kan du børste en fortynnet lim blanding (ca 3 deler vann til 1 del lim) over hele collage når den er ferdig å forsegle stykket.
 • Gjør din collage slik du vil den skal være. Ikke vær redd for å eksperimentere med ulike teknikker eller bilder, vil du lære ved å gjøre.
 • Baksiden av collage må gjenspeile baksiden av objektet du oppretter på forsiden.

Advarsler

 • Det er best å unngå å bruke Gorilla Glue, klebrig lim eller varmt lim på en collage hvis du arbeider med papir alene. Disse lim vil ikke fungere så vel som vanlig hvitt lim, en limstift eller gummi sement. Spør din lokale håndverket forhandler om råd hvis du er usikker.
 • Vær forsiktig når du bruker saks. Overvåke små barn når cutting er involvert.
 • Gjør din collage på noen avis, slik at du ikke får noen lim på arbeidsflaten.

Ting du trenger

 • Lim eller lim
 • Saks eller en kniv
 • En base, så som et stivt papir eller kartong
 • Bilder og ord / bokstaver
 • Bildebehandlingsprogram (valgfritt)
 • En bin å sette ekstra, uønsket papir i
 • En plastpose for de ønskede men un-limt collage elementer