Wkino

Hvordan å opprettholde en åpen brann i ditt hjem

For de av dere som liker den naturlige gløden av en nattlig brann å holde deg varm på kaldere netter, kan en åpen ild tjene som en ideell form for lite område oppvarming. Det er noen viktige ting å huske på når tending og opprettholde en åpen brann i ditt hjem, men å sikre både sikkerhet, egnethet og bærekraft av materialene som brukes, og varme effektivitet.

Trinn

Hvordan å opprettholde en åpen brann i ditt hjem. Tenk sikkerhet før alt annet.
Hvordan å opprettholde en åpen brann i ditt hjem. Tenk sikkerhet før alt annet.
 1. 1
  Tenk sikkerhet før alt annet. Selv om brannen er begrenset til en peis, er det fortsatt kan utgjøre en brannfare i hjemmet. Noen viktige sikkerhetsmessige hensyn:
  • Før bruk hvert år, sjekk at er ryddet for rusk og at fugler eller andre dyr ikke har tatt bolig i toppen.
  • Hold møbler og innredning trygg avstand fra peisen og sørge for at noen nær møbler er i stand til å tåle direkte varme. Ikke la plast møbler av noe slag i nærheten av en peis.
  • Hold en plass rundt bålet som bruker eller brann motstandsdyktig materiale. Fliser, skifer, betong, etc. er riktige materialer til å lage en plass rundt peisen for gnister å overfalle og selvslukkende. Har ikke tepper, et teppe eller flytende stoffer hvor som helst i nærheten denne plassen rundt peisen - risikoen for glør sparking en brann er for stor. Mens naturlige fibre takle bedre med varme, alle fibrene risikere tar fyr og bør holdes i god avstand; svimerker kan resultere på ullgensere for dem som sitter for tett, og hvis det skjer, du er for nær! Bomull og syntetiske stoffer har ingen brannmotstand, så ta vare på seg eller henger disse hvor som helst i nærheten levende flammer.
  • Bruk en brann skjermen rundt peisen for å forhindre at glørne gnister når du er for opptatt til å tendens til brannen, som for eksempel når du forlater rommet eller annen grunn, eller når fanget opp i samtalen. Brann-skjermer er svært viktig når små barn er rundt og ungdommer bør undervises tidlig om riktig brannsikkerhet.
 2. 2
  Kjøpe riktig brann verktøy. Ikke skimp på kvalitet peis verktøy. Du trenger en poker, en spade, en børste, og kanskje tang for å løfte, flytte, flytte logger og å rydde opp i aske rotet etter hver brann stilner. Gode ​​verktøy resultere i sikker håndtering av brannen.
 3. 3
  Bruk riktig. Ikke alle tresorter vise seg å være gode skogen for brenning. Noen ting å vurdere omfatter:
  • Har tre blitt hentet fra en bærekraftig kilde? Ikke brenne trevirke som trengs for å hjelpe biologisk mangfold, slik som hule tømmerstokker som gir hjem, og ikke brenne noen trevirke fra truede arter av planter og trær.
  • Er veden trygt? Noen tre er belagt i kreosot eller andre former for kjemisk å beskytte treverket mot råte, boremaskiner etc. Når disse skogen brenne, giftstoffer fra kjemikaliene kan frigjøres og fyller luften at du og din familie puste. Vær oppmerksom spesielt av softwoods, som pleier å bli brukt mye med kjemiske behandlinger. Vet opprinnelsen til tre og hvis du ikke gjør det, feile i favør av ikke å brenne den.
  • Noen løvtre varianter ikke brenner godt. Be om råd fra virksomhet eller person som gir deg tre.
  • Er veden tørr og riktig krydret? Våt eller feil erfaren trevirke vil ikke brenne skikkelig og kan røyke, frese, og selv sette ut brann.
 4. 4
  Skaff din trevirke fra kilder som kan gå god og bevise opprinnelsen til sine tre forsyninger. Be om relevante sikkerhetssertifikater for å verifisere sine uttalelser og få råd fra pålitelige naboer og venner.
 5. 5
  Rens ut asken regelmessig. Selv om en slitsom jobb, aske igjen å hope seg opp i en peis gjør ilden mindre effektiv, og er en luftveissykdom helsefare. Fjerne etter hvert ilden brenner, vanligvis om morgenen etter. Bruk en maske for å hindre pusteproblemer fra flygende aske hvis dette er et problem for deg. Kast asken ansvarlig og pass på glør fortsatt innenfor asken - du vil ikke ha en brann sparking i søpla din! Det kan være nyttig å ha en skitt gropen i gården å grave kull inn i, og bruke jorden til å slukke brikettene. Når du fjerner kull, alltid bruke et metall feiebrett eller scoop, ikke plast ett som kan smelte når glør kommer i kontakt med det.
 6. 6
  Har skorsteinen rengjøres regelmessig. Organisere en profesjonell til å rense pipa minst årlig. På den måten kan du være trygg på at alt er i orden!

Tips

 • Forsterk brannsikkerhet melding med ungdommer regelmessig, du kan aldri være for forsiktig rundt bålet.
 • Hvis du har tepper eller teppe i nærheten av peisen, ull blander er tryggest. Hold bomull eller syntetiske tepper godt unna. Noen mennesker har pelsskinn ved peisen - disse kan bli skadet av glør, så hold dem trukket godt tilbake også.
 • En trekasse eller en kurv for tre ved siden av peisen kan være en stor knutepunkt for lagring av logger brakt til peisen fra andre steder. Dette ser dekorativt og forhindrer også splinter, skitt, etc. fra å falle ned på gulvet og teppet omgir.
 • Hvis du gjenerobring en gammel peis som ikke har vært brukt i lang tid, er det viktig å få faglige råd med hensyn til sikkerhet og levedyktigheten til det eksisterende skorstein og ildsted struktur. Ikke gjør antagelser, spesielt hvis du er amatør på dette - det kan være en rekke strukturelle problemer involvert, for eksempel manglende inserts, ødelagt mørtel, mangel på moderne brannsikring, ikke oppfyller moderne standarder mm

Advarsler

 • Unngå å kaste ting i ilden, som de kan brenne og eller eksplodere og muligens sette huset i brann.
 • Unngå å male neglene eller hobby gjenstander i nærheten av åpen ild. Acetate baserte malinger er svært brannfarlig, ja, mange maling, lim, og kjemiske preparater er brannfarlig, så det er ikke tilrådelig å bruke slike elementer nær ilden.
 • Unngå å la plast i nærheten av peisen. Det kan smelte og avgi giftige gasser.

Ting du trenger

 • Åpen peis
 • Peis verktøy