Wkino

Slik å lage et teppe

Quilting er en morsom og praktisk måte å passere tid. Du kan være så kreativ som du vil, men du blir ferdig med et teppe for å holde deg varm om natten og går ned til dine barn eller barnebarn. Men det kan være en lang og arbeidskrevende prosess, så vær forberedt!

Trinn

Slik å lage et teppe. Velg et mønster og stoff.
Slik å lage et teppe. Velg et mønster og stoff.
 1. 1
  Velg et mønster og stoff. Du kan se på nettet for gratis Quilt Block mønstre ved hjelp av en søkemotor. Du kan også se i bøker eller snakke med folk som du kjenner som har gjort dyner. Velge mønsteret kan påvirke hva stoff du ønsker å bruke, eller vice versa. En lunefull mønster av dyr eller blomster kan se bedre i lyse solide farger, eller et lappeteppe av gamle baby klær kan se bedre ut i et mer tradisjonelt mønster.
 2. 2
  Noen quiltere liker å pre-wash tekstiler og si at dette hindrer fargen går og tar vare på noen krymper. Andre foretrekker ikke vaske stoff, siden det kan være enklere å klippe og lar deg komme i gang raskere. Uansett, behandle alle dine stoff det samme - vaske alt eller ikke vaske alt. Hvis du velger ikke å vaske, kan det være lurt å teste et lite beløp for fargeekthet ved å sette et klipp i varmt vann og se om det går. Hvis den gjør det, må du vaske den for å få den ekstra dye ut.
 3. 3
  Skjær ut mønster. Dette er et svært viktig skritt. Du må være veldig presis. Hvis du ikke klippe bitene høyre, vil quilt blokk ikke stille opp riktig. Den beste måten å få en nøyaktig kutt er med en roterende kutter, en selvhelbredende matte, og en quilter hersker. Disse gjør hele forskjellen i verden.
 4. 4
  Sy hver blokk sammen ved hjelp av en 1/4 "sømmonn. Du kan markere symaskinen hals plate med et stykke maskeringstape for å sikre at 1/4" sømmonn er nøyaktig. Noen maskiner har en kvart tomme fot som gjør dette enkelt. De fleste mønstre vil komme med retninger, forteller deg hvordan å sette bitene sammen. Vanligvis, skjønt, vil du sette bitene sammen, slik at du alltid sy en rett linje. Det er vanskelig å sy rundt hjørner. Mer avanserte teknikker som applikasjon, der du bretter kantene henhold å sy en svingete stykke på toppen av blokken, bør vente til minst ditt andre lappeteppe.
 5. 5
  Når du har alle blokkene gjort (hvor mange du gjør, vil avhenge av hvor store de er og hvor stor av et lappeteppe du ønsker å gjøre) bør du bestemme om du ønsker å sette grenser på dynen. Mange dyner har strimler av stoffet rundt alle blokkene, så vel som en ramme eller to eller tre rundt ytterkanten. Dette er en fin måte å gjøre opp arealet på dynen hvis du ikke føler for å gjøre opp nok blokker for hele størrelsen du ønsker. Skjær lange strimler av stoff og sy dem til blokkene, nok en gang prøver å alltid sy bare rette linjer. Bruk disse stripene å sy alle blokkene sammen til du har ett stort stykke. Deretter sy utenfor grensen stykker på.
 6. 6
  Velg batting. Batting kommer i flere forskjellige former og typer. Høy loft batting er tykkere og vil gjøre en "poofier" lappeteppe. Lav loft batting er tynnere og kan være enklere å quilte, men det vil ikke være så varm. Det er også fusible batting, kan det strykes til de øverste og nederste stykker, stikker til begge deler, så du slipper å tråkle.
 7. 7
  Velg din bakside. Dette er vanligvis et stort stykke av fast stoff. Hvis du gjør en stor dyne, kan det hende du trenger for å sette sammen fulle bredde av stoff, siden stoffet kommer vanligvis i 45 "eller 60" bredder og en queen size dyne kan være 66 "firkant. Hvis du ønsker å bruke underlaget å ta seg dynen, pass på at stoffet er et par inches for stor i alle retninger.
 8. 8
  Baste de tre lagene (topp, vatt, bakstykke) sammen. Hvis du kjøpte fusible batting, vil du bare trenger å stryke de tre lagene. Men, hvis du kjøpte vanlig vatt, bør du legge ut de tre lagene på toppen av hverandre, merker du en kontrastfarge tråd (slik at du kan fjerne den lett senere) og sy de tre lagene sammen. Begynn i midten og jobb deg ut i hver retning, jevner ut eventuelle rynker som du går. En god erstatning til Rasting bruker sikkerhetsnåler. Sett dem hver 3-4 ", starter på midten.
 9. 9
  Når alle lagene er sammen, må du bruke en matchende tråd, eller kontrasterende hvis du liker utseendet, og sy lagene sammen. Begynn fra midten og jobb deg ut, prøver å bruke små, selv masker. Du vil bli bedre når du øver, og ingen vil noen gang merke hvis du er litt rotete. Quilt blokk mønster kan ha inkludert quilting retninger. Hvis det gjorde det ikke, du vanligvis bare "sting i grøfta." Dette betyr at du følger alle sømmene i quilt blokk og grenser, holde søm omtrent en fjerdedel av en tomme vekk fra sømmen. Du kan også spørre på ditt lokale quilt butikk for noen som gjør maskin quilting. Du gir dem topp, vatt og tilbake og de vil quilt det for deg på en lang arm maskin. Du vil fortsatt trenger å sette bindingen på (se nedenfor).
 10. 10
  Fjern tråklingen (om nødvendig) og ferdig kantene på teppet. Bør trimme alle lagene, slik at de er de samme på kantene (hvis du ønsker å bruke backing stoff, bare trimme det slik at det blir en jevn og en halv tomme lenger enn de andre lagene hele veien rundt). Du kan kjøpe skråbånd å sy sammen kantene. Dette vil du sy på langs på den ene siden langs kantene, deretter vikle den rundt til den andre siden og sy igjen. Eller du kan bruke backing stoff, bare fold i rå kanten, brett den over til toppen av dynen, og sy det ned hele veien rundt. Med disse metodene, ta deg god tid på hjørnene, så de er litt kinkig. Bare fortsett å rote med dem, folding i ekstra stoff, inntil de ser bra ut.
 11. 11
  Hvis du ønsker, kan du registrere hjørnet av baksiden av teppet med dato og navn. Du kan også inkludere navnet på mønster eller som teppet er ment for hvis du ønsker. Skriv lett med en blekk som ikke vil vaske ut.

Tips

 • Når du hvitvaske en dyne eller quilting stoff, kan det være lurt å bruke et produkt som kalles en farge catcher å absorbere fargestoffer slippes ut i vannet fra falming stoff. Dette holder ett stoff fra falming sin farge til en annen stoff.
 • Når hånd quilting, er et godt triks å dukke opp knutene inn i vatt. Som dere når enden av et stykke tråd, eller en del av quilting, bruker nålen å knytte en knute nær overflaten av stoffet. Deretter trekker nålen gjennom quilt en gang. Når du føler knuten nå overflaten av stoffet, slepebåt kraftig, og knuten vil "pop" inn i stoffet. Du kan deretter skjære tråden nær overflaten av duken uten å bekymre seg om at det vil komme omgjøres.
 • Prøv å kjøpe alt av stoff for toppen før du setter i gang. Dette vil holde deg fra å kjøre ut i midten og måtte improvisere. Dessuten vil det hjelpe deg å sørge for at alle stoffer vil gå sammen.
 • Når quilting, er en quilting ramme svært nyttig. Det er i utgangspunktet et stort broderi bøyle som sitter på et stativ. Det vil holde stoffet stramt, slik at du ikke sy i rynker, og det vil holde den på ca lap nivå. Etter flere timer med quilting, vil quilt virke svært tung.
 • Det kan være lurt å øve på en mindre dyne før du starter en stor en.
 • Hvis du ønsker å bruke stretchy stoff (som gamle t-skjorter) er det et produkt som du kan kjøpe for å stryke på stoffet for å holde den fra stretching. Ikke prøv å quilte med elastisk stoff.
 • Muslin er et godt valg for sikkerhetskopiering stoff. Den kommer i bredere bredder, slik at du slipper å sette det sammen, og det er all bomull, slik at du enkelt kan farge det for å matche din lappeteppe tema.

Advarsler

 • Man gjorde stoffer som rayon og polyester føre til en økning gratis dyne, men en som ikke kan "puste", noe som betyr at en person sover under det vil svette og føler kvalt. Det er best å bruke naturlige stoffer som bomull for funksjonelle dyner, og menneskeskapte stoffer for applikasjon dekorasjon eller rett og slett dekorative dyner.
 • Ta pauser når du syr, spesielt når quilting for hånd. Du ønsker ikke å såre hendene eller rygg.
 • Å gjøre en dyne fra start til slutt, spesielt for hånd, kan ta lang tid. Være villig til å sette tid inn i det, eller være villig til å betale noen til slutt for deg. Det er folk som du kan leie til quilt en topp som du har sydd.
 • Hvis du bruker skredder eller sydame er kritt for å spore quilting linjer på toppen av quilt, sørg for å teste den på et utklipp av stoffet først. Det kan flekke noen stoffer.
 • Hvis du ikke pre-vaske stoffer, vil de krympe. Selv om dette kan gi en gammeldags preg til noen dyner, det vanligvis ruiner dem.

Ting du trenger

 • Stoff for lappeteppe toppen
 • Quilt blokk mønstre
 • Batting
 • Stoff for baksiden av teppet
 • Thread (bomull)
 • Hånd synåler hvis piecing toppen for hånd
 • Quilting nåler hvis quilting for hånd
 • Papp for å lage sjablong og skredder kritt
 • Skråbånd
 • Quilting ramme
 • Mye tid
 • Rotary cutter
 • Cutting Board
 • Ruler
 • Blyant
 • Lange pinner
 • Nålepute
 • Seam ripper