Wkino

Hvordan ta vare på Lionhead kaniner

Denne søte og kongelig rase av kaninen er ikke bare søt, men leken og kjærlig også. Hvis du vurderer å kjøpe en Lionhead, lese disse trinn-for-trinn-instruksjoner om hvordan å ta vare på de små kaniner.

Trinn

Hvordan ta vare på Lionhead kaniner. Velge den perfekte bunny.
Hvordan ta vare på Lionhead kaniner. Velge den perfekte bunny.
 1. 1
  Velge den perfekte bunny. Tålmodighet er viktig. Ikke velg noen kanin du se, men ta deg tid til å avdekke den perfekte passform. Det beste stedet å kjøpe er en god oppdretter, men du kan også vurdere en kanin fra en redningssentral - kaniner her vil generelt være klar for et nytt hjem, og vedta en kan spare en kanin liv.
 2. 2
  Ta din kanin hjemme. Har buret satt opp på forhånd i et område hvor kaninen vil være i stand til å se folk, men ha fred og ro også. Bunny kan ha Diaré fra stress - mate den litt havregryn for å hjelpe den. Gi kaninen noen dager for å bosette seg i, snakke med den ofte, men ikke ta den ut av buret, eller la barna gjøre det heller.
  • Din lionhead bør aldri være i et bur med sedertre sengetøy fordi det kan forårsake luftveisproblemer, velg en trygg, resirkulert merke eller bruke et håndkle som er myk.
 3. 3
  Gi din kanin daglig omsorg. Det skal fôres to ganger om dagen med kanin pellets (alfalfa om kaninen er mindre enn syv måneder, Timothy om kaninen er eldre) og har ubegrenset tilgang til Timothy høy. Pass alltid på at kaninen har vann hele tiden. Sørg for at kaninen har rikelig med fiber for å hindre mot ull blokk (hårballer), og stelle Lionhead daglig av samme grunn. I løpet av tiden din Lionhead er Shedding (vår og høst), plei det oftere.

Tips

 • Å fortelle om din kanin er over eller undervektig, kan du kjøre hånden over ryggen sin, trykke forsiktig. Hvis du ikke kan føle ryggraden i det hele tatt, er din kanin over vekt. Ryggraden skal føles jevn, med avrundede humper. Hvis humper føler nesten rufsete og veldig merkbar kaninen er undervektig.
 • Ikke mate kaninen altfor mange frukter som de er høye på sukker og kan føre til diabetes.
 • Ikke mate kaninen yoghurt godbiter som de er svært usunt for kaninen din.
 • Lionhead bunnies har lang pels om to inches lang. Denne pelsen må børstes en gang i uken (med en ledning katt pensel) for å forhindre at kaninen fra å få ull blokk (som katter, kaniner svelges pels når de steller seg selv. Motsetning til katter, men kaniner ikke klarer å hoste opp inntatt hår. Håret blir fanget i tarmen, noe som resulterer i ull. Imidlertid bør gi tørket papaya og massevis av frisk timotei høy hindre ull blokk.)
 • Hvis du ikke tilfeldigvis har en børste for din lionhead kanin, kan du fukte hånda og dra den over den kaniner pels. Dette vil plukke opp noen løs pels, noe som betyr mindre for kaninen din til uhell svelges.
 • Hvis du ser en kanin med rosa eller rosa rimmed øynene sakte rock hodet frem og tilbake, dette er bare fordi de ikke kan behandle lys godt. Dette hjelper dem til å behandle det mye bedre - dette er faktisk ikke en sykdom. Så hvis du ser den lille fyren gjør dette, ikke fortvil.
 • Lionheads bør veie mellom 2,5 og 3,8 pounds (hvis de er renrasede dverger), hvis det veier 4 pounds eller over, er det enten overvektige eller gravide (eller er en blandet rase av kanin som en av foreldrene ikke var en dverg).

Advarsler

 • Lionheads elsker oppmerksomhet, men hvis de ikke vil at du skal holde dem lenger de kan bite eller klore.