Wkino

Hvordan å avle kaniner

Er du vurderer avl kaniner? Dette kan være mye arbeid, uansett hvor gammel du er. Denne artikkelen vil fortelle deg hvordan du skal avle kaniner av noe slag.

Trinn

Hvordan å avle kaniner. Eneste rasen fra friske, glade kaniner.
Hvordan å avle kaniner. Eneste rasen fra friske, glade kaniner.
 1. 1
  Sørg for at du vil ha boliger for de ferdige før du gjør dette. Sjekk at du har ekstra bur for når babyer er avvent, og at du vil kunne ha råd til kostnadene ved avl. Også snakke med oppdrettere og venner, kan de bli kunder.
 2. 2
  Eneste rasen fra friske, glade kaniner. Hvis din kanin er aggressiv eller usunn, ikke avle ham / henne. Avl aggressiv spiller (kvinner) er spesielt unrecommended, som du kan ha for å inspisere henne bur eller kits (babyer).
 3. 3
  Sett den kvinnelige i hannens bur. En kvinnelig bur vil lukte som henne. Hvis du putter en mann der han vil bruke mer tid snuse rundt enn å komme ned til virksomheten.
 4. 4
  La dem sammen i 5-10 minutter. Prøv å bo med dem selv. Dette avhenger av hvor lang tid det tar den mannlige å avle med den kvinnelige. Hvis kvinnen er engstelig, aggressiv eller prøver å komme bort fra ham, skille dem umiddelbart.
  • Ikke la kaninene i sammen permanent. Hunnene kan bli gravid to ganger! Deres livmor er en Y-form, slik at de kan bære to kull på en gang. Hvis det er et gap mellom parringer, vil begge kullene bli skadelidende som en vil være for tidlig og den andre kan være for sent. Foreldrenes sikkerhet og helse er av største betydning. Arba kanin dommere har anbefalt å forsøke en parring en gang i uken før simlene blir motstandsdyktig mot en mannlig fremskritt.
  • Det er ingen harde og raske måter å fortelle om en kvinne er gravid Ikke prøv å føle babyer i mors liv;. Du vil skade dem, og det er ikke en pålitelig teknikk. Selv veterinærer kan alvorlig skade babyene hvis de prøver dette.
  • Graviditet varer ca 28-31 dager avhengig av rase. Ikke prøv å re-make før minst 40 dager har gått siden sist avl.
 5. 5
  Gi rikelig med ekstra høy og sengetøy. (Ikke bruk håndklær eller fibrøse materialer, høyet fint.) Dette er for det doe å bygge et reir med. Du kan finne henne pels over bur - dette er normalt, vil hun plukke henne brystet og magen til å fylle reiret. Men dette er ikke et sikkert tegn på graviditet som kvinner ofte har phantom svangerskap hvis de overbevise seg selv at de er gravide.
 6. 6
  Gi doe fred og ro. Ikke løfte henne opp med mindre du absolutt må, og hvis du gjør, ikke løfte henne ved hennes mage!
 7. 7
  Feed the doe mer. Når pakkene er født, gi henne så mye tørr mat som hun liker å fø kits vil tappe henne. Ikke stopp med sine grønnsaker, osv., men ikke øke den og stoppe helt hvis hennes avføring løsne.
  • Lytt for "cheeping." Kits høres ut som babyen fuglene, og høre dem er en måte å fortelle om moren har født. Du kan også fortelle ved å se bevegelse i reiret, eller hvis doe har litt blod på nesen. La henne til det hvis du fange henne å føde, selv om sjansene er alle vil bli gjort og ryddet opp lenge før du er våken. Babyer har en tendens til å bli født før daggry.
  • Den doe vil rense bur å sikre at ingen rovdyr lukte blod eller andre dufter og undersøke.
 8. 8
  Vet hvordan å behandle moren. Hvis doe er glade for deg å stryke henne og opptrer normalt (og du har et veldig godt forhold til henne), kan det være en god idé å la henne ut for en liten øvelse (for ikke mer enn en time) hvis hun er vant til det. Dette vil gi deg en sjanse til å inspisere reiret og fjerne eventuelle døde kits. Forsøk ikke å gå i nærheten av reiret hvis doe ikke stoler på deg eller blir opprørt! Hun vil forlate kits hvis du gjør dette, og de ​​vil dø hvis ikke du er heldig nok til å lykkes hånd bak ideene, som er usannsynlig.
 9. 9
  Hvis du finner ut at det er trygt, la doe ut av bur. Gir normalt fødsel på dekket side av bur, så vær ekstremt forsiktig når du åpner denne siden, som reiret kan være der. Hvis du mistenker at doe har gjort rede på den overbygde side, er den beste tingen å gjøre forlate ideen.
  • Før du berører reiret, gni hendene med halm fra området den doe gjør fra seg på å sikre at du har hennes lukt på hendene.
 10. 10
  Kontroller temperaturen på reiret. Før du gjør dette må du sørge for at hendene er ikke kaldt, og at været er ikke kaldt. Sett et par fingre inn i reiret for å sjekke temperaturen. Hvis det er kaldt, må du fjerne eventuelle døde kits og varme opp de resterende raskt. Reiret bør være ganske varm, som om det er en varmeflaske under. Pakkene kan vrikke og cheep på deg, men dette er normalt.
  • Når du har sikret at pakkene er trygge og fjernet noen døde, erstatte reiret hvis du flyttet den og la kits alene.
 11. 11
  Sjekk på settene daglig, med mindre ditt forhold til doe er ikke sterk nok. Alltid gjør dette midt morgen / ettermiddag som doe vil mate dem tidlig på morgenen og sent på ettermiddagen. Det kan være lurt å se mor fôre kits, men sørg for at hun ikke ser deg eller hun kan slutte å mate dem.
 12. 12
  Hold doe rutine normal. La din doe ut i løpet av dagen, men husk at hun har mistet hår på magen og brystet, og sette henne på vått gress eller ute i kulden kan være uklokt.
 13. 13
  Se kits. Babyene generelt åpne øynene på ca 10 dager, men noen vil ta lengre eller kortere.
  • Babes vil begynne å nappe på doe mat ganske snart. Dette er normalt, la dem.
 14. 14
  Avvenne babyer på 6-8 uker, avhengig av størrelsen. Små bør holde med doe lenger enn større seg for å la dem fange opp.
  • Babyene kan omplassert på åtte uker hvis de var avvent da, men det er best å vente til 10 uker.

Tips

 • Prøv å komme nær den kvinnelige før avl henne. Jo bedre forhold, det er du og du kan ha med kits.
 • Fjern aldri runts fra reiret. Runts kan blomstre ganske bra i reir, og større søsken vil ikke nødvendigvis hindre deres vekst.
 • Aldri bare holde to kaniner sammen og håpe på det beste. Bare avle sunne, glade kaniner, og bare etter å ha tenkt gjennom det.
 • Tenk før du avler! Krisesentrene er full til full av kaniner de ikke kan finne boliger til. Ikke avle kaniner for å utdanne barna på fakta i livet, det er det bøker er for. Disse er levende, pustende skapninger som fortjener å bli respektert og elsket.
 • Kontroller at begge kaniner er minst syv måneder før avl.
 • Aldri avle for økonomisk vinning - det vil ikke skje. Kaniner er tidkrevende og kan være kostbare. Er kaniner ikke penger å gjøre, de er pengekrevende. Du bør bare holde dem for kjærlighet.
 • Aldri avle en kanin om det har noen diskvalifikasjoner som kan skade the buck, doe, eller kits.
 • Ikke innavlet, og dette fører til problemer og bør ikke gjøres.
 • Alltid mate moren mye under svangerskapet. Jo mer du mate henne flere barn hun har.
 • La aldri barn være ansvarlig for en kanin! Kaniner bør være ansvaret til en voksen, selv om barn kan hjelpe.
 • Den doe kan være veldig beskyttende overfor henne babyer, slik at du kan nøye friste henne bort fra reiret med en velsmakende godbit mens du sjekker på settene og fjerne eventuelle døde. Alltid la dette inntil den andre dagen minst, aldri på den første dagen!

Advarsler

 • Ikke få panikk hvis bur ser ut som en massakre. Fødsel er blodig. Men det er grunn til å bekymre seg hvis doe er fortsatt blødning og / eller er sløv eller prolapsed.
 • Mange første gang mammas vil ha dødfødsel kull, være forberedt på døde kits.
 • Hvis doe er i arbeid på en stund, men ingen baby viser, eller om hun sliter, ringe dyrlegen. Ikke flytt henne mindre på instruksjon av en veterinær så hun kan bare være å ta sin tid.
 • Aldri avle fra en kanin som er mer enn et år gammel: hvis hun ikke allerede har hatt et kull, kan du drepe henne.