Wkino

Hvordan ta vare på foreldreløse kattunger mindre enn tre uker gamle


Ta vare på nyfødte kattunger som har blitt foreldreløse kan være svært givende, men det er utfordrende.

Den mest utfordrende delen med nyfødte kattunger er å holde dem i live og friske hvis mor er ikke rundt eller har blitt skadet. Mennesker er aldri gode erstatninger for en mor katt, og stell og mating av svært små kattunger er en fulltidsjobb.

Trinn

Hvordan ta vare på foreldreløse kattunger mindre enn tre uker gamle. Alltid huske på disse primære hensyn.
Hvordan ta vare på foreldreløse kattunger mindre enn tre uker gamle. Alltid huske på disse primære hensyn.

Komme i gang

 1. 1
  Alltid huske på disse primære hensyn:
  • Unge kattunger kan ikke regulere kroppstemperaturen og må holdes varm.
  • Nyfødte og svært unge kattunger drikke formel eller sin mors melk. Periode.
  • Deres blærer og tarmer trenger å bli stimulert et par ganger hver dag slik at de kan urinere og ha avføring fordi de ikke kan i utgangspunktet gjøre dette på egenhånd.
  • Deres immunforsvar er svakt uten en mors melk som gir viktige antistoffer, så alltid vaske hendene og holde kattungene "miljø så ren som mulig.
  • Forstå at du må jobbe døgnet rundt hvis de er spedbarn kattunger. Be om hjelp fra venner til å få det gjort hvis du ikke kan håndtere planen. Med rundt fire uker ikke de skal kreve så mye oppmerksomhet, men babyer trenger døgnkontinuerlig omsorg. Hvis du har en fire uker gammel kattunge, det blir klar til å møte verden med åpne øyne og krever mindre omsorg enn denne artikkelen er ment.

Holde dem trygge og varme

 1. 1
  Hold kullet sammen i en ren, tørr plass. De gjør bedre sammen, slik de kan dele kroppsvarme og fysisk kontakt.
 2. 2
  Forbered en plass for dem som er så ren som du kan gjøre det, men fortsatt skjegg.
  • Bruk en boks, pet carrier, eller skittentøyskurv plassert i et rolig, isolert område med ingen utkast.
  • Linje reiret med varme myke tepper og sørge for at de blir rengjort en gang i dag med rent såpevann og bruke en liten mengde blekemiddel.
  • Skyll tepper grundig og sørge for at de er helt tørre før du setter dem. Det hjelper å ha et par sett slik at tepper kan roteres mens de andre settene blir rengjort. Husk å vaske hendene før du håndterer kattungene.
 3. 3
  Hold kattungene varm. Veldig små kattunger kan ikke regulere temperaturen, så det er viktig at du holder dem varme mesteparten av tiden.
  • En enkel ting som fungerer er en varmelampe over hekker, men ikke for nær dem! Pass på at den ene siden av reiret er kulere så kattungene kan unnslippe varmen hvis det blir for mye.
  • Et kjæledyr oppvarming pad satt på den laveste innstillingen under reiret du bygge for dem vil også fungere, men sørg for at det er en kald området i tilfelle de blir for varme.
  • I en nødsituasjon, fylle en ren sokk med ukokt hvit ris, knyt av enden, og mikrobølgeovn i 60 sekunder. Sørg for å teste at det ikke er for varmt før du legger det inn med kattungene. Dette må varmes opp ofte for å opprettholde varmen.
 4. 4
  Lytt for å gråte. En kattunge som roper etter mer enn et par minutter er i trøbbel, og den mest sannsynlige årsaken er kaldt. Hvis du hører dem gråter, husk å sjekke deres varmekilde umiddelbart.

Fôring spedbarn kattunger

 1. 1
  Få litt kattunge formel så snart du kan. Bevege seg raskt. Holde nye kattunger hydrert og velfødde er like viktig som å holde dem varme. De fleste dyrebutikker og big-box butikker med kjæledyr avdelinger vil ha det grunnleggende for å sykepleier en ny kattunge. Se tips seksjoner for beredskap formel oppskrifter hvis du ikke kan komme til butikken umiddelbart.
 2. 2
  Forbered formelen. Følg instruksjonene på pakken. Pass på at det er varmt, mellom rom og kroppstemperatur. Ikke hot!
 3. 3
  Mate kattungene.
  • Perforere nippel på flasken som kommer med formelen du blander på spissen. Hullet bør være stor nok til at, når den holdes opp ned, drypper formelen langsomt ut, men ikke dryppende kontinuerlig. Juster hullet etter behov slik at kattungene kan sykepleier lett uten kveles.
  • Alltid mate kattunger på magen, etterligne posisjon de ville naturlig sykepleier i. Prøv å sitte med bena i kors og sette kattunge i fanget ditt vendt bort fra deg, med labbene på bena. Hold flasken i 45 ° vinkel for å unngå å la kattungen suger inn luft. Kattungen vil generelt finne ut nippelen på flasken og sykepleier til den er full, og deretter avvise brystvorten. Dette betyr: "Stopp prøver å mate meg! '
  • Gjør dette til hver kattunge blir matet. De vil være ganske sulten når du først bestemmer deg for å ta dette videre. Ikke bare er du fôre kattungen, er du fuktighetsgivende det på samme tid.
  • Hvis en kattunge vil ikke sykepleier, prøv å gni sin panne og stryke nedover ryggen, etterligne mor bading kattunge. Du kan også prøve å gni en liten mengde Karo sirup på kattungens munn.
 4. 4
  Burp kattungene som du ville en menneskelig baby. Plasser kattungen på brystet, lap, eller skulder og gni forsiktig og klapp tilbake med to fingre før det burps. Gjør dette etter hver fôring.
 5. 5
  Opprettholde et vanlig fôring tidsplan.
  • Nyfødte under én uke trenger å bli matet hver 2-3 timer, selv midt på natten. På to uker kan du redusere feedings til hver 4-6 timer, og etter tre uker hver 6-8 timer før de er helt avvent. I løpet av de første ukene kan det være nyttig å ha en partner å slå av feedings slik at du kan få litt søvn.
 6. 6
  Hold styr på vekten sin. Kattunger bør stadig opp i vekt i hele sitt første månedene. Hvis en kattunge stopper økende vekt, eller er å miste vekt, er det noe galt, og det kan være nødvendig å se en veterinær.

Stimulerende tarmer og blære

En nyfødt kitten eliminerer ikke på egen hånd, og krever stimulering av blære og tarmer etter hver foring. De vil ikke være klar til å begynne å finne ut en kull-boksen til de er minst tre uker gammel.

 1. 1
  Vask hendene grundig.
 2. 2
  Legg et rent teppe i fanget og cup kattungen er tilbake i hånden.
 3. 3
  Stimulere kattungens kjønnsorganene ved å gni forsiktig med en klut eller bomullsdott. Kattungen skal urinere etter hvert måltid, og bør ha avføring minst en gang om dagen.
 4. 4
  Ta hensyn til farge og konsistens av urin og avføring, da disse kan være en god indikator på generelle helse. En sunn kattunge bør ha fast, men ikke hardt, brun avføring uten blod eller slim, og blek gul urin. Noe merkelig farge eller konsistens som varer i mer enn en dag er grunn til bekymring, og kattungen bør se en veterinær så snart som mulig.
 5. 5
  Rydde opp søl og erstatte skittent sengetøy. Du ønsker å være sikker på å beholde kattungene rene, varm og tørr. Hvis kattungene blir skitne mellom feedings, sørg for å rengjøre dem forsiktig med en varm, fuktig vaskeklut og tørk dem.

Utviklingen å se etter

Endre unge kattunger svært raskt, her er noen av milepælene du bør se i de første ukene:

 1. 1
  Nyfødte har lukket øyne og ører, og ikke kan bevege seg svært godt på egenhånd. De kan ikke regulere kroppstemperaturen og må overvåkes nøye for å sikre at de er varme og matet.
 2. 2
  Etter to uker øyne og ører vil åpne, men kattungene vil ikke være veldig flinke til å bruke dem ennå. De begynner å bevege seg rundt på egen hånd, og kan begynne å regulere kroppstemperaturen, men fortsatt trenger tilgang til en varmekilde.
 3. 3
  Rundt fire uker kattungene vil begynne å bli små katter. De er vanligvis klar til å begynne avvenning og vil gjøre rotete forsøk på å bruke søppel boksen. De vil begynne å spille med hverandre og sosialisere med folk. Reiret bør oppgraderes til et trangt sted med en kull-boksen, seng og rom til å spille, som en stor hund kasse eller en walk-in closet. Hvis de ikke har sett en veterinær ennå, nå er det på tide å ta dem inn for en eksamen, markkur, og den første runden av vaksiner. Om de kom utenfra, sørg for å ha dem testet for FIV og andre smittsomme sykdommer før utsette dem til andre dyr eller fosterhjem kattunger. Omsorg for kattungene er mye mer moro fra her på ut!

Tips

 • Hold en gammeldags vekkerklokke av kattungene (ikke angitt - det ville være for oppsiktsvekkende for dem) Den tikkende av klokken vil minne kattungene i sin mors hjerterytme, og de vil bli trøstet av det. De er i et ukjent miljø med folk de ikke er kjent med, og de vet ikke hvor deres mor er. De kan bruke all den komforten de kan få!

Emergency formel

Disse oppskriftene kan brukes hvis du ikke kan komme til butikken for formel umiddelbart, men bør ikke være en erstatning for kattunge formelen for mer enn noen få feedings, som de ikke gir fullstendig ernæring.

 • Hvis du oppdager et kull med nyfødte foreldreløse kattunger og kan ikke gi den omsorg de trenger eller ikke vet noen mennesker som vil hjelpe deg, så få dem til den lokale Humane Society eller din lokale dyr ly så snart som mulig. The Humane Society eller den lokale dyr ly vil vite hvordan du best tar vare på foreldreløse kattunger i Europa hvis du ikke har ressurser.
 • Formel 1
  • 8 gram homogenisert helmelk
  • 2 eggeplommer
  • 1 ts salat olje
  • En dråpe flytende pediatriske vitaminer (valgfritt)
  • Bland godt og varm før fôring
 • En person som forsøker å redde spedbarn kattunger trenger å vite dette: Hvis kattungene er bare noen dager gammel, og du prøver å ta vare på dem, være glad hvis du lagrer noen. Hvis du mister en eller to, så ikke klandre deg selv for mye. Dette er ikke lett å gjøre. Det er den menneskelige tilsvarende prøver å redde en nyfødt person uten omsorg av moren. Det er helt gjennomførbart, men hvis du mister ett eller to fortvil ikke. Nyfødte kattunger var aldri ment å bli tatt vare på av mennesker.
 • Det beste stedet for en nyfødt kattunge er med moren sin. Feral kattunger bør sitte igjen med sine mødre til fire ukers alder, hvis mulig. Observer kullet å være sikker på at det er foreldreløse eller forlatt før du prøver å heve dem selv, noen ganger mor er lur ikke langt unna. Forlatte kattunger vil være skittent og gråter kontinuerlig fra kulde og sult.
 • Dyrevern er ofte gode steder å gå for å få råd og rimelig veterinær omsorg, og kan hjelpe deg med å finne boliger til kattungene når de er gamle nok. Noen har dedikert frivillige som hever kattunger før de kan tas i bruk, disse flaske-fôring veteraner er uvurderlige ressurser.
 • Formel 2
  • 1 kan fordampet melk
  • 1 eggeplomme
  • 2 ss Karo sirup
  • Bland godt og lagres i kjøleskap, for å mate blandingen halvparten av den ønskede mengde med formel lik mengde kokende vann.
 • Vask hendene før du berører dem hver eneste gang. Bruk en antibakteriell såpe og sørg for å skrubbe i minst 30 sekunder, eller bruke en liten mengde waterless rensemiddel etter vask for å drepe bakterier. Hold en baggy skjorte i kattunge plass til å kaste over klærne for å minimere risikoen for spredning av bakterier fra andre kjæledyr til kattungene, eller vice versa. Husk at kattunger som ikke får antistoffer i sin mors melk er utrolig mottakelig for sykdom og smitte.
 • Menneskelig baby formel, laget opp til det dobbelte av normal styrke.
 • Mange byer har gode programmer til spay og neuter strays.

Advarsler

 • Sykdommer og parasitter blir ofte overført fra mor til kattunge, så hvis du ikke vet hvor sunn mor var, isolere kattungene fra andre dyr før de kan bli testet for parasitter, sykdommer og andre smittsomme tilstander.
 • Selv med den beste omsorg, kan svært små kattunger dø uten omsorg av moren sin.