Wkino

Hvordan introdusere en ny katt til familien

En ny katt kan gjøre en utmerket tillegg til ethvert hjem. Men selv om du har forelsket seg i en ny kosete pus, kan du være nervøs for hvordan å introdusere ham til ditt hjem. Om dette er din første kjæledyr eller har en annen katt eller en hund som venter hjemme, må du sørge for at den nye katten føler seg komfortabel og trygg i sitt nye miljø. Hvis du vil vite hvordan du skal introdusere den nye katten til familien din mens minimere stress, følger du disse trinnene.

Trinn

Hvordan introdusere en ny katt til familien. Lag en "sikker plass" for katten.
Hvordan introdusere en ny katt til familien. Lag en "sikker plass" for katten.

Vi presenterer en ny katt til en familie uten kjæledyr

 1. 1
  Lag en "sikker plass" for katten. Katten din vil bli overveldet av severdighetene, lukter og lyder av sitt nye miljø, så det første du bør gjøre for å gjøre den nye katten føler seg vel, er å begrense det til ett rom i huset slik at den kan føle seg trygg og ta tid til å tilpasse seg sitt nye miljø. Ta med katten din hjemme i carrier hans og legg den ned i det nye rommet, venter på at pus å gå ut på egen hånd. Den nye pus skal tilbringe en uke i dette nye miljøet før det ventures ut i resten av huset. Her er hva du bør sette i "safe room":
  • Rikelig mat og vann.
  • En søppel boksen. Plasser søppel boksen så langt borte fra mat og vann som mulig slik at pus har et skille mellom spising og bad områder av hjemmet.
  • Leker. Sett i leketøy mus, dangly leker, små baller, fjærkledde leker og andre leker som kan holde katten aktiv og underholdt.
  • En skrape innlegget eller flere skrape innlegg. Katter naturlig elsker å klore ting for å markere sitt territorium, så har en skrape innlegget vil hjelpe pus føler seg mer komfortabel i sitt nye miljø - og vil holde den fra å skrape møbler.
  • Plasser et gammelt teppe, seng, eller noen gamle leketøy fra hjemmet eller anlegg hvor du fikk pus så pus føler seg hjemme.
  • Utpeke et sovested for pus. Selv om pus ender opp med å sove hvor han vil, kan dette gjøre ham føler seg mer komfortabel.
 2. 2
  Ta med hjem rett søppel boksen. Katter har en tendens til å like tynt granulert kull, så sørg for å ta med hjem søppel som ikke overvelde pus med sin duft eller ikke er så tykk at det er ubehagelig å bruke. Plasser boksen i den roligste delen av "safe room" slik at pus ikke er skremt av lyder fra gaten eller leilighet og føles redd for å bruke boksen.
  • Hvis din nye katt er en eldre katt, kan han ha en preferanse for en viss kull, så prøv å spørre folk som ga pus til deg hva kullet han bruker. Ellers kan han avvise det nye kullet.
  • Hvis pus tydeligvis misliker søppel og tilbringer tid batting den rundt fra utenfor sekstenmeteren, eller bare sirkler boksen nervøst og viser en åpenbar avsmak for det, bør du prøve en annen søppel for å se om det gjør en endring.
  • Ikke straffe katten for ikke å bruke boksen. Hvis din nye pus mener teppet er et nytt bad, ikke legg den i ansiktet i søppel boksen, eller straffe det ved å sette den i boksen. Dette kan gjøre katten enda mer tilbakeholdne med å bruke den nye boksen.
 3. 3
  Gi katten masse kjærlighet og oppmerksomhet. Hvis du ønsker å gjøre din nye pus føle seg hjemme, bør du gi pus masse kjærlighet. Dette betyr ikke at du bør hele tiden klappe katten, spesielt hvis katten ikke liker det, men det betyr ikke at du bør bruke så mye tid i det trygge rommet som mulig slik at pus føles trøstet av ditt nærvær, og er ikke engstelige for å være alene. Her er hva du skal gjøre:
  • La katten utforske deg. Hang ut i samme rom som katten, og la ham lukte deg, gå rundt deg, børste opp mot deg, eller til og med klatre på deg. Han blir kjent med deg akkurat som han får vite resten av sitt miljø, så la ham bli kjent med deg før du begynner å klemme ham eller plukke ham opp.
  • Gi katten masse oppmerksomhet. Tilbring mye tid i samme rom som pus. Dette alene vil gjøre pus føle seg vel. Lek med katten så mye du kan, om du spiller med en dangly leketøy eller flytte en laserpeker rundt i rommet. Bare vente et par dager før du begynner å bruke interaktive leker, eller katten din kan bli overveldet.
  • Ikke innføre den nye katten til familien i midten av en hektisk eller stressende tid. Hvis du introduserer den nye pusen til familien i midten av en hektisk miljø, for eksempel ferien, vil katten bli overveldet av lyder og lukter av alle de forskjellige besøkende. Og hvis du tar med din nye katt hjemme når du er for stresset eller for opptatt til å tilbringe tid med ham, vil han føle seg veldig ensom.
 4. 4
  Overgang pus til resten av huset. Når pus har brukt minst en uke i sin "trygge rom", er det på tide å la ham se resten av huset. Denne perioden kan variere: Hvis katten din er larmende og klore på døren etter bare noen få dager, bør du ikke gjøre ham føler seg fanget i ett rom og la ham utforske. På den annen side, hvis han fremdeles virker skremt av det nye miljøet og har gjort noen forsøk på å forlate rommet i løpet av en uke, gir ham mer tid til å bli justert. Her er hvordan du introdusere katten din til resten av huset:
  • Først, få inn ting fra resten av huset, slik at han kan bli vant til forskjellige lukter og severdigheter. La ham lukte en pute fra sofaen eller et teppe fra rommet ditt.
  • Deretter åpner døren, og vente på at pus å våge seg ut på egen hånd som han utforsker severdighetene og lukter av resten av huset. Du bør være rundt for dette, men ikke distrahere ham.
  • Sørg for å dekke noen møbler som du ikke vil katten å tråkke på. Legg aluminiumsfolie eller ledning kjøling racks på spisestuebordet eller antikke møbler slik katten opplever en ubehagelig følelse når han prøver å gå på det.
  • Hvis du ikke er hjemme, setter den nye katten tilbake til trygg plass. Vente på ham til å føle seg helt komfortabel med resten av huset før du la ham vandre rundt når du ikke rundt.
  • Når han blir vant til resten av huset, kan du sakte bevege hans mat og søppel boksen til det stedet du ønsker å beholde dem permanent. Bare sørg for at katten vet hvor du flytter dem, eller han vil være veldig engstelig.
  • Alle disse metodene vil fungere for å introdusere en ny katt til familien din om du har andre kjæledyr eller ikke. Men introdusere en ny katt til familien din tar mye mer arbeid. Hvis du ønsker å vite hvordan du skal introdusere katten til familien din når du allerede har andre katter eller hunder, les videre.

Vi presenterer en ny katt til en familie med andre katter

 1. 1
  Separer katter. For den første uken, bør du holde din nye katt i sin "trygge rom" og holde andre katten eller kattene i resten av huset. Sørg for at "trygge rom" er ikke en favoritt rom i den andre katten, eller han vil prøve å gå på rommet og vil føle seg engstelig om ikke å bli sluppet inn.
  • La kattene bo i sine egne miljøer. De vil sakte bli vant til hverandres lyder og tilstedeværelsen.
 2. 2
  Introdusere kattene til hverandres lukter. La kattene venne seg til hverandres lukter før de offisielt møte. Begynne å pusse dem med samme pensel, klining en katt og deretter klappe en annen, eller å innføre en katt til den andre kattens favoritt teppe eller leketøy.
  • I begynnelsen kan kattene føler seg truet av den nye lukt, men de bør bli vant til det.
  • Du kan også starte forlater døren til sikker plass åpne en sprekk, så kattene kan begynne å lukte hverandre gjennom denne plassen.
 3. 3
  La kattene møtes. Sett den nye katten i carrier hans og holde ham i "trygge rom". Husk, han har ikke sett resten av huset ennå, så han vil bli veldig overveldet om han må bli kjent med det nye miljøet og møte en ny katt eller katter.
  • La andre katten eller kattene gå inn i "trygge rom" og se hva som skjer. Vær forberedt på noen hvesende og growling.
  • De gamle katter vil nærme din nye katt med nysgjerrighet, og de vil lukte og bli kjent med hverandre.
  • Hvis den nye katten eller gamle katter opptrer svært aggressivt, avslutter møtet. Ikke rush denne prosessen. Bare skille kattene og prøve igjen neste dag.
 4. 4
  La kattene tilbringe mer tid med hverandre. Begynne å gi kattene mer tid til å være sammen hver dag som den nye katten blir vant til resten av huset. Du bør alltid være rundt for sine handlinger, fordi ting kan bli voldelig eller aggressiv. Hver dag, sørg for at kattene er begynt å like hverandre mer og å tilbringe mer tid sammen. Hvis ting ser ut til å bli verre, ta med din nye pus tilbake til "safe room." Her er hvordan du får katter til å tilbringe mer tid med hverandre:
  • Først mate dem i motsatte deler av huset. Sakte ta med mat tettere sammen, før de blir vant til å spise ved siden av hverandre.
  • Opprettholde separate søppel boksene for katter. Sørg for at hver katt har sitt eget søppel boksen i begynnelsen. Som de tilbringer mer tid sammen, vil du være i stand til å få dem til å dele et kull boksen.
  • Sørg for at kattenes tid sammen er en lykkelig tid. Når kattene er sammen, bør du mate dem, gi dem godbiter, leke med dem, og gi dem masse kjærlighet og oppmerksomhet. De bør knytte sin tid sammen som en morsom og hyggelig tid.
 5. 5
  Vet når det ikke fungerer. Hvis du har prøvd disse teknikkene for over en måned og kattene dine ikke får sammen, så det vil være på tide å finne et nytt hjem til den nye pus. Hvis kattene er konstant slåss, spott og growling, og du kan ikke engang begynne å la dem være alene sammen, så det er på tide å akseptere at disse to romkamerater aldri vil være i stand til å komme sammen.
  • Selv om dette vil være svært skuffende, bare husk at det er bedre enn å leve i et hjem med stridende kjæledyr, eller forlate to katter i et voldelig miljø. Du vil at nye pus å være trygg og glad, enten det er i hjemmet eller ikke.

Vi presenterer en ny katt til en familie med en hund

 1. 1
  Hvis du har andre katter, introdusere ny katt til kattene først. Ta det ett kjæledyr i en tid, og har den nye pus justere til kattene dine før du tar i hunden. Katten vil høre hunden og vil vite at det er et annet kjæledyr i huset, men hvis du introdusere hunden først, vil katten bli forvirret og overveldet.
  • Hvis du har flere katter, introdusere katten til "alpha cat" først.
 2. 2
  Separer katten og hunden i minst en uke. Gi katten tid til å venne seg til sine nye omgivelser før han møter hunden din. Når han er komfortabel i sin "safe room", det vil være på tide å la din katt og hund kjenner hverandre.
 3. 3
  Introduser katten til hunden din. Hold hunden i bånd når de to skapningene møte så han er mindre sannsynlighet for å være aggressive og slik at den nye katten føler mindre truet. La katten nærme hunden på sine egne premisser. Du kan åpne "trygge rom" og la katten venture i miljøet hvor hunden er.
  • La dem snuse og sirkle hverandre. Vær forberedt på å handle hvis det blir aggressive.
 4. 4
  La dem tilbringe mer tid med hverandre. Når de får mer komfortabel, kan du miste leiekontrakten. Overvåke sine interaksjoner nøye og ikke la dem være alene sammen. Vær ekstra forsiktig hvis du introdusere en stor hund til en liten kattunge.
 5. 5
  Vurdere hvorvidt de får sammen. Igjen, etter en måned, vil du ha en følelse av om dine to skapninger kan leve i samme miljø. De trenger ikke å være bestevenner, men de trenger ikke å være i stand til å klare seg uten å kjempe eller stadig å være aggressiv.
  • Hvis de bare ikke vil komme sammen uansett hva du gjør, er det på tide å finne et nytt hjem til deg ny pus.
 6. 6
  Erkjenne at hvis den nye katten er ikke en kattunge - Ett ​​år eller eldre - Det kan ta litt lengre tid for ham / henne til å tilpasse seg sitt nye hjem.

Tips

 • De fleste katter vil slappe av rundt et nytt tillegg når de innser den nye katten er ingen trussel for matforsyningen. Pass på at katter som var der tidligere alltid få mat, på tid og at de aldri trenger å konkurrere med den nye katten for mat. Som kan lette overgangen.
 • Husk at overgangen er vanskelig for den nye katten og den gamle katten. Dusje din gamle katt med masse kjærlighet og oppmerksomhet også, eller han kan føle seg neglisjert og engstelig.
 • Vi presenterer en ny kattunge til en katt kan bli litt lettere, men vær forsiktig med kattens lek utmattende en eldre katt som har liten toleranse.
 • La den nye katten utforske huset, men ikke la det i rommene der de andre kattene vanligvis henger ut, fordi kattene vil bli sjalu.
 • Presenterer katter av motsatt kjønn har en tendens til å fungere bedre, fordi de er mer sannsynlig å få sammen.

Advarsler

 • Sett kattene i separate rom hvis de susing, hvis ikke, kan de starte en kamp og kan bli skadet.
 • Hold ukastrerte hanner borte fra ikke-steriliserte tisper, med mindre du ønsker kattunger.
 • Sørg for å ha noen nye kjæledyr undersøkt av en dyrlege før bringe dem inn i huset ditt. Spesielt har dem sjekket for FIV og Feline Leukemi, som kan overføres til de andre kattene.