Wkino

Hvordan velge en katt

Eie en katt har blitt medisinsk bevist å være en stress-redusering og senker blodtrykket. Innføring av en ny katt hjem kan være en spennende tid, men gjøre lekser for å sikre at du får en som er en god match for deg. Uansett om du får ditt kjæledyr fra en oppdretter, dyrebutikk, eller humant samfunn, være oppmerksom på følgende ting for å bidra til å unngå problemer senere.

Trinn

Hvordan velge en katt. Forsikre deg om at etableringen vil tillate deg å håndtere dyret i spørsmålet før du tar den med hjem.
Hvordan velge en katt. Forsikre deg om at etableringen vil tillate deg å håndtere dyret i spørsmålet før du tar den med hjem.
 1. 1
  Forsikre deg om at etableringen vil tillate deg å håndtere dyret i spørsmålet før du tar den med hjem.
 2. 2
  Ikke plukk en katt bare ved utseende. Mye som mennesker, bør katter ikke bli dømt etter deres ytre skjønnhet alene. Det viktigste aspektet ved å ha en stor katt er deres indre skjønnhet.
 3. 3
  Nesten alle katteraser er mye mer lik i både temperament (none utføre noe arbeid) og kropp form (de er nesten alle i utgangspunktet den samme formen, og noen er litt større, luftigere, eller mer fargerike) enn hunderaser. Noen er litt vennligere og noen tenderer mot noen spesielle atferd som for eksempel kjærlighet til vann, men de fleste vil være godt egnet med en katt av alle raser, eller, selvfølgelig, en kjøter.
 4. 4
  Gå nøye vurdere hårlengde på katten din. En kort hår (glatt skinnende pels) eller middels hår (beskjedent fluffy pels) er best for folk flest. Lang hår katter som persere har lange, flytende strøk, og noen få har ikke hår (og er allergivennlige). En kort hår katt er i utgangspunktet selv-grooming og trenger bare bli børstet hver flere dager for å holde overskudd kaste håret fra spredning og sjekke for parasitter. En middels hår katt er viktigere å pusse jevne mellomrom for å opprettholde en pen, knute-fri utseende. En lang håret katt trenger børsting hver dag eller to for å holde rent og sunt (de også kaste mye). En kort hår katt vil være mindre behagelig på harde vinterdager hvis det blir utenfor; en skallet katten dør lett av kulde.
 5. 5
  Ikke avvise dyret hvis han eller hun forsøker å klø eller bite deg. Hvis du aldri har hatt en katt før, kan du ikke være klar over hvordan du håndterer dem riktig. I tillegg har hver katt individuelle liker og ikke liker når det kommer til å bli berørt. I tillegg være klar over muligheten for at katten var bare å være leken.
 6. 6
  Be om å holde dyret du liker. Hvis han / hun gjør motstand, ikke tvinge den. Noen katter er veldig hengiven, men bare ikke liker å bli holdt. Gjør hånden til en knyttneve og utvide den til katten. Dette er en human fremgangsmåte for å etterligne en feline hilsen. Hvis katten head-butts hånden, er dette en vennlig hilsen. Hvis han / hun ser bort eller går bort, kan de ikke liker å møte nye mennesker. Dette er ingen grunn til ikke å vedta dem. Katten kan også være redd for mennesker. Hvis du adoptere dem, må du hjelpe dem å bli vant til mennesker.
 7. 7
  Kontroller kattunge eller katt nese til hale etter tegn på sykdom. Ting å se opp for at er lett oppdaget:
  • Øyne - bør være lyse og fri for utslipp.
  • Nose - bør ikke ha noen utslipp eller overdreven nysing.
  • Ører - bør være fri for mørk voks, og skal ikke lukte vondt.
  • Fur - bør være ren og fri for bugs. Ser i armhulene og på magen etter tegn på lopper.
  • Bunn - bør være ren og bør ikke ha noen tegn til diaré eller ormer.
  • Chest - pust bør høres klart og ikke har noen tungpustethet.
 8. 8
  Se etter tegn på diaré i buret eller søppel boksen.
 9. 9
  Sjekk kjæledyret veterinær poster der tester og vaksiner katten har hatt. Dette kan spare deg for penger, siden veterinær regninger kan bli dyrt. Hvis katten er fra et krisesenter, bør de sjekkes for Feline immunsviktvirus (FIV) før bringe den nye kjæledyr til en bolig som har en annen katt.
 10. 10
  Spør om det er en veterinær besøk inkludert eller tilgjengelig med kjøp / adopsjon, noe som vil fange noe du kanskje har savnet. Selv om veterinær besøk ikke er inkludert i kjøpesummen, fortsatt bringe katten til en veterinær så snart som mulig etter bruk, spesielt hvis du har andre katter hjemme. Også vurdere at når du betaler for veterinær besøk, kan du velge veterinær og vet at han / hun ikke er partisk.
 11. 11
  Eller... du kan bare gjette! Gå med gut, studier viser at mennesker som gjør en impuls kjøpe var mer fornøyd med sine innkjøp senere. Hvis du vet at søt sort fuzzy i hjørnet er sunt, det er alt du trenger å vite! Sjekk for å se om han er vennlig og bare gå med det! Han virker helt riktig for deg, og det er ikke benektes at. Du vil ikke angre dette kjøpet. (Dette gjelder kun for hvilken katt å plukke - ikke nøye vurdere om du skal få en katt.)
 12. 12
  Sørg for at du har råd til katten. Fôring og omsorg for en katt er ikke gratis, og kostnadene kan legge opp betydelig over tid. Spesielt, kan veterinær omsorg bli dyrt! Selv om du har sykeforsikring for kjæledyret ditt, kan det være noen behandlinger som ikke dekkes av forsikringen. Unngå å legge flere katter å redde tilfluktsrom ved å undersøke budsjettet og gjør at du kan betale de kostnadene som er involvert i å eie en katt.

Tips

 • En katt som allerede er kastrert / sterilisert og vaksinert er et pluss. Pass på at de virkelig er vaksinert før du kjøper katten, da dette er en velkjent svindel. Sørg for at du får rabies lisens tag for det dyret!
 • Sørg for at katten ikke har råtne tenner.
 • Spør om du kan ha litt av "dirty" søppel fra kattens eget sandkassen. Dette vil hjelpe katten å føle seg mer trygg i sitt nye hjem og la den vet hvor du forventer det å "gå". Det er spesielt nyttig for yngre katter / kattunger.
 • Når det er mulig, forsøke å adoptere et kjæledyr fra et dyr ly eller Humane Society. Katter funnet det vanligvis strays eller overgitt dyr, og du vil være å hjelpe redusere byrden av krisesentrene og eventuelt redde en katt fra å bli avlivet. Dyrebutikker vanligvis betale oppdrettere til å forsyne dem med katter.
 • Kjøp tilbehør (søppel boksen, søppel, mat, boller, leker, etc.) før du går for å få katten - på den måten du kan ta den rett hjem. Prøv å også ha en veterinær stilt opp før du adoptere kjæledyr. Hvis du planlegger godt, kan du ha en dyrlege avtale den dagen du går og vedta pet, slik at du kan ta ham / henne rett til veterinæren kontor på vei hjem.
 • Hvis du går til et humant samfunn eller pund, sjekk eventuelle notater som er igjen av den tidligere eieren som vil gi deg en anelse om kattens temperament. Husk imidlertid at den personen som forlot dyret kan ha en grunn til å lyve om hva dyret var. Snakk med personalet i katten rom og se hva de har å si.
 • Mange krisesentre har besøk timer. Den beste måten å se en katt sanne personlighet er å gå på starten av dagen. Ved dagens slutt, vil mange katter har blitt plukket opp og omtrent håndteres av mindre snille hender, og de kan være søvnige eller mer klar til å piske ut på deg på grunn av overstimulering.
 • Ta hensyn til "rase". Selv om de ulike fargesammensetninger (oransje tabby, grå huskatt, helt sort, helt hvit, skilpaddeskall, etc.) av vanlige huskatter ikke indikerer spesifikke raser, det pleier å være felles kjennetegn og personlighetstrekk innenfor ett ordningen.
 • Være en ansvarlig og kunnskapsrik eier: Kjøp og les flere cat-omsorg bøker før kommer til å velge en katt. Hver rase har temperament, omsorgsbehov, og helsemessige bekymringer du bør være klar over. Også finne ut hva du kan forvente å betale for rutinemessig veterinær omsorg hvert år, og hva er vanlige sykdommer / problemer som vil kreve ekstra omsorg.
 • Etter en katt har blitt kastrert / sterilisert, er det stort sett ingen forskjell mellom vennlighet eller oppførselen til en mannlig og kvinnelig, med unntak av hanner markere sitt territorium mer enn kvinner, selv etter at de er kastrert.
 • Hvis du har tid og penger til å rehabilitere et sykt eller traumatisert katt, så for all del, gjør det - ellers vil du bare være å gjøre en vanskelig situasjon verre. Dette er spesielt sant for dyr som har gjentatte ganger blitt anvendt, og deretter "tilbake" til ly.
 • Kvinner har en tendens til å bli bedre jegere enn menn.
 • Sjekk for å se hva slags ting katten / kattungen liker å gjøre er å finne deres liker og misliker.
 • Say No fast når det riper / biter deg. Eller, kan du holde en liten vannsprut i lommen og ta den ut når som helst. Katter hater vann. Vel, bortsett fra noen spesielle katter som har en tendens til å ta en forkjærlighet til vann.

Advarsler

 • Tro det eller ei, mange mennesker kan ikke skjelne mellom en mannlig og kvinnelig katt så pass på at du kan innse forskjellen mellom dem. En hannkatt kan være mer sannsynlig å markere sitt territorium, selv etter å ha blitt kastrert.
 • Vær på vakt mot dyrebutikker som kan prøve å presse til å kjøpe en katt mens nedslående du fra noen av punktene ovenfor. De åpenbart vurdere sin kassaapparat å være viktigere enn din beste interesse, og de av katten. En god butikk skal være glad for at du håndtere katten så mye du vil. De beste stedene vil også ha et privat rom med stoler og en katt tårn hvor du kan møte katten uten å måtte plukke opp katten.
 • Når du hente hjem katten din, er det helt normalt hvis kattens atferd er litt sky og sjenert. Katter trenger bare litt tid til å tilpasse seg sine nye, vennlig og trygt miljø.
 • Vær oppmerksom på en kattunge personlighet vil endre seg i løpet av årene, avhengig av hvor mye eller lite du håndtere det. Dets reaksjon på å bli holdt eller klappet er mye mindre enn den styrende reaksjon av en eldre katt.
 • Sørg også for å sjekke om du eller noen i huset ditt er allergisk mot katter før du bestemmer deg for å kjøpe eller ta ett hjem.
 • Selv om det er mulig å plukke opp en katt fra gaten, du vet aldri hvor den katten har vært og de sykdommene det kan bære og overføre, så det er mye tryggere å velge et nytt kjæledyr fra en ly eller pund som har blitt inspisert ordentlig, men du bør huske på at mange dyr på krisesentre er dyr reddet fra gatene.
 • Vær forsiktig hvis bringe en bortkommen hjem: Selv et sunt utseende katten kan bære Feline leukemi, hjernehinnebetennelse eller andre sykdommer, som vil være dødelig for alle kattene du allerede har. Ta med noen streif direkte til en veterinær for en sjekk før bringe den hjem.
 • Hvis du kjøper fra et krisesenter, sørg = none = av kattene det er syke (veldig viktig), kan katten du plukke ut synes sunt, men du kan aldri være sikker. Det er viktig at du undersøker de fysiske forhold som pels, øyne, nese, poter, og den fysiske seksuelle reproduktive området. Ta også en titt i deres søppel boksen for å sørge for at avføringen til katten ser normal fordi du ikke ønsker å hente hjem en katt med diaré. Hvis katten er syk, ta ham / henne til en lisensiert veterinær ASAP. Ikke mist motet av en syk katt. De trenger hjelp, og du kan være en å bringe slikt til dem.