Wkino

Hvordan stivelse en skjorte

Stivelse en skjorte er en av de beste måtene å gi plagget med et utseende som er skarp og frisk. Bortsett fra å minimere rynker og gir en mer polert utseende, stivelse også kan bidra til å beskytte fiber av skjorten og gjør det mulig å nyte flere år med slitasje. Hemmeligheten for å få mest mulig ut av stivelse en skjorte er å vite hvordan man skal forberede plagget, administrerende riktig blanding av stivelse og bruke akkurat passe mengde til overflaten av fibrene.

Trinn

Hvordan stivelse en skjorte. Forbered skjorten i forveien.
Hvordan stivelse en skjorte. Forbered skjorten i forveien.
 1. 1
  Forbered skjorten i forveien. For å få de beste resultatene, vaske og tørke den konstante før du prøver å bruke noen form for stivelse til plagget. Vasking fjerner smuss eller skitt som kan forstyrre de avstivende egenskaper av stivelse, så vel som hemme evnen av produktet for å beskytte fibrene i veven av skjorten.
 2. 2
  Bland stivelse. Klesvask stivelse er tilgjengelig i en pulverisert form som kommer med instruksjoner om hvordan du kan kombinere en målt del med en viss mengde vann. Følg instruksjonene nøye og pass på de to ingrediensene er godt blandet. Hell den kombinerte blanding i en sprayflaske.
 3. 3
  Plasser skjorten på et strykebrett. Legg plagget på brettet slik at de to halvdeler av den fremre henger over sidene, mens baksiden av skjorten er flatt på overflaten av brettet.
 4. 4
  Spray stivelse på baksiden av skjorten. Påfør stivelse i en lys og jevnt lag over hvelvingen av den konstante tilbake. Vent et par sekunder for å la produktet siver inn i materialet på plagget, og trykk lett med en jern sett på anbefalt varme nivå for materialet.
 5. 5
  Do foran på skjorten. Snu plagget slik at en side av fronten er flatt på strykebrettet, og deretter bruke en enda belegg av stivelse. Etter stryking, flytte den konstante og gjenta prosessen med den andre siden av skjortebrystet. Fortsette prosessen med stivelse og stryking hver arm, etterbehandling jobben med et program av stivelsen til halsbåndet.
 6. 6
  Heng den konstante umiddelbart. Legg plagget på en skjorte hengeren, og la plagget å bli utsatt for frisk luft for et par øyeblikk før du plasserer den i et skap. Dette vil gi tid for stivelse til etterbehandling Hvis man følger fibrene i plagget og gir en overlegen hold, skaper skarpe tekstur og utseende som du ønsker.

Tips

 • Hvis du ikke ønsker å blande din egen stivelse, er det også mulig å kjøpe stivelse produkter som allerede er blandet. Noen er tilgjengelig i spray pumpe flasker, mens andre spray stivelse produkter selges i spraybokser. Bruk disse typer stivelse produkter på samme måte som stivelse og vann kombinasjonen du vil blande selv.
 • Ikke alle typer materialer bør stives. Plagg med naturlige fibre som bomull er ideelt for stivelse, mens noen syntetiske fibre kan se verre; med disse typer skjorter, strykebrett alene er normalt den beste tilnærmingen. Silke er et annet eksempel på en fiber som ikke skal stives.

Ting du trenger

 • Stivelse
 • Vann
 • Strykejern og strykebrett