Wkino

Hvordan ødelegge et vepsebol

Vepsene er farlige insekter. De er rov skapninger og er kjent for å sverme i store tall for å angripe mennesker eller dyr de mener truer deres reir. På grunn av dette, bør de aldri få lov til å trives i nærheten av hjemmet ditt. Lære å ødelegge et vepsebol trygt og riktig er avgjørende for å unngå alvorlige skader på deg eller dine kjære.

Trinn

Hvordan ødelegge et vepsebol. Kjøp en jet aerosol spray designet for å ødelegge veps reir.
Hvordan ødelegge et vepsebol. Kjøp en jet aerosol spray designet for å ødelegge veps reir.
 1. 1
  Finn vepsebol. For å gjøre dette, se en veps for å finne ut hvor det kommer fra eller går til. Vanlige skjule flekker utenfor hjemmet er i trær, under taket takskjegget, bak skodder, inne skur under dekk rekkverk, eller i små hull i bakken. Hvis du har mistanke om reiret er inne i ditt hjem, kan det være på loftet, peisen skorstein, eller inne i veggene.
 2. 2
  Kjøp en jet aerosol spray designet for å ødelegge veps reir. Du kan finne de sprayer på maskinvare eller hagen butikker. Kontroller at spray kan du stå minst 15 fot (4,58 m) unna, som vil tillate deg tid til å komme bort hvis de vepsene kommer ut.
 3. 3
  Nærme reiret forsiktig om natten bare. På natta, de vepsene er inne i redet og er mindre aktive. Ikke skinne en lommelykt eller noe annet lys på reiret, siden de vepsene er følsomme for lys, og du kan provosere dem til å angripe.
 4. 4
  Spray rundt og inn i inngangen eller inngangene til reiret fra anbefalt avstand på kan instruksjoner. Være raus med spray, og benytte minst halvparten av innholdet skal være effektiv. Husk at mer er bedre.

Tips

 • Å fullstendig utrydde fare, må du effektivt og permanent fjerne et vepsebol. Vepsene er svært motstandsdyktige og vil gjenoppbygge en skadet reir hvis noen del gjenstår.
 • Den beste tiden av året for å ødelegge et vepsebol er tidlig på våren, før vepsen har hatt en sjanse til å legge egg og formere seg. De har også tendens til å være mindre aggressiv om våren.
 • Finne en veps reir er lett hvis du vet hva du skal se etter. Reiret er laget av tygget tre, er brunlig vanligvis grå i fargen, og ligner en plante pære. Det har papir-ser vegger og kan variere fra små til svært store.
 • Bruk verneklær på så mye av kroppen som mulig. Hansker, lue, lange ermer og bukser er et must, kan som avdekket hud bli stukket.

Advarsler

 • Hvis du er komfortabel med prosessen med å drepe veps eller reir, ringe en profesjonell. Hvis du nøler mens sprøyting, risikerer du av veps svermende og stikkende deg.
 • Unngå å bruke en stige for å behandle et reir med mindre du er dekket fra topp til tå i en bie dress eller bie-bevis klær.
 • Når du følger en veps, aldri komme for nær reiret, spesielt i løpet av dagen. Vepsene er veldig ivrig på sensing fare og kan svi gjentatte ganger for å beskytte seg.
 • Hvis du finner reiret innendørs, kalle en profesjonell for fjerning. Hvis veps sverm inne, det er en høy risiko du vil bli fanget.
 • Aldri behandle et reir med bensin eller andre brennbare væsker. Ved hjelp av flammables på denne måten er ulovlig, og ekstremt farlig.
 • Dersom du eller noen i ditt hjem er allergisk mot et vepsestikk, ringe en profesjonell til å fjerne reiret.

Ting du trenger

 • Jet aerosol veps spray
 • Verneklær
 • Bee drakt (valgfritt)