Wkino

Hvordan installere tåkelys

Installering av nye tåkelys på bilen din kan forbedre din synlighet i dårlige værforhold. De fleste kits kommer med detaljerte instruksjoner om hvordan du installerer dem, og er designet for de med liten eller ingen ledninger opplevelse. Installere tåkelys vil være forskjellig på hver bilmodell. Følg disse generelle trinnene for en guide om hvordan du kommer i gang.

Trinn

Hvordan installere tåkelys. Sjekk din lokale lover.
Hvordan installere tåkelys. Sjekk din lokale lover.

Velge tåkelys

 1. 1
  Sjekk din lokale lover. Noen områder har restriksjoner på hvilken type og farge av lys du kan installere. Sjekk din lokale forskrifter for å sørge for at nye lysene er i samsvar. Ikke alle tåkelys er godkjent for gatebruk av Department of Transportation.
 2. 2
  Velg ditt pære type. Det er tre hovedtyper av lyspærer tilgjengelig for tåkelys. Plukk den stilen som du finner mest nyttig.
  • LED (Light Emitting Diodes) er svært lyse og har en lang levetid. De bruker også mindre energi og er ikke så utsatt for vibrasjoner. Ulempen er deres kostnader, som de er ganske mye dyrere enn halogen.
  • HID (High Intensity Discharge) bruker xenon gass for å produsere en høy mengde av sterkt lys. HID er populære fordi lyset som produseres er nærmere dagtid lys.
  • Halogen er den eldste type lys, men også den mest tilgjengelige og billigst å skaffe. Den er laget med en enkelt lyspære og halogen gass. Disse lysene typisk kjøre varmt og er utsatt for burnouts.
 3. 3
  Velg stilen av lys. Det finnes et stort utvalg av tåke lys stiler tilgjengelig, men de alle bryte ned i tre montering kategorier. Bestemme hvilken stil som passer bilen best.
  • Bumper Mount. Bumper mount lysene passer spesielt utformet hull og er vanligvis runde eller rektangulære. Denne stilen er den måten at de fleste tåkelys kommer fra fabrikken. Hvis du erstatter din lager tåkelys, dette er hvor du skal begynne.
  • Grill Mount. Større, vanligvis runde. Disse lysene er installert på grillen eller monteres direkte bak det. Denne stilen er typisk sett mer med lastebiler og SUVer.
  • Rack Mount. Runde eller rektangulære lys. Disse er montert over kjøretøyet eller på en foran børste vakt. Denne stilen er også sett mer med lastebiler og SUVer.

Installere tåkelys

 1. 1
  Sørg for at bilen er parkert og slått av. Prøv å ha den på så rett som mulig. Sett på parkeringsbremsen.
 2. 2
  Åpne panseret. Støtfanger montert tåkelys er vanligvis under frontlyktene. Sjekk bilen din manual hvis du har problemer med å finne dem.
 3. 3
  Koble tåke lysbryter fra huset. Dette kobler tåke lys fra bilens kraftsystemet. Det bør koble av ved å trekke klippet.
 4. 4
  Fjern vaskemaskin, bolt og mutter. Dette vil tillate deg å fjerne tåken lyskasteren. Pass på at du holder på til alle deler til installasjonen er fullført.
 5. 5
  Ta av boliger. Vær forsiktig så du ikke riper i støtfangeren. Hvis du installerer grille eller takmonterte lysene, løft bort fra bilen for å være sikker på å unngå riper i taket eller kroppen.
 6. 6
  Sett den nye tåkelys. Boligene skal passe inn i plassen igjen av den gamle. Hvis den ikke gjør det, kan det hende du har kjøpt de uriktige frontlykter.
  • Sørg for at bolten hull linje opp, ellers kan du må bore nye.
 7. 7
  Sett inn bolten. Tre skive og mutter over bolten, stramme med en skralle eller fastnøkkel. Ikke skru for hardt, da dette kan skade tåkelys bolig eller kjøretøyet. Boligene skal være tettsittende og immobile.
 8. 8
  Sett på bryteren. Koble tåkelys bryteren ved hjelp av klippet. Den nye tåkelys skal nå være riktig drevet av bilens batteri.
 9. 9
  Start tenning. Test dine nye lys. Sørg for at vinkelen er bra for synlighet og vil ikke skinne i andre sjåførers øyne.

Tips

 • Hvis du skal bytte pære og ikke huset, sørg for å erstatte pære med samme type.

Advarsler

 • Aldri berør lyspæren direkte med bare hendene.
 • Pass på at bilen er helt av før du installerer nye lys.

Ting du trenger

 • Skiftenøkkel eller skralle
 • Tåkelys kit