Wkino

Hvordan lage en sommerfugl hage


Legg skjønnhet og liv til hagen din med inkluderingen av blomster og planter som tiltrekker sommerfugler. Det er en rekke spesifikke planter som lokker sommerfugler, er enkle å ta vare på og er attraktive for hagen. Det er viktig å inkludere "Host Plants" for å sikre at sommerfuglen larvene (sommerfugllarver) har et hjem og "Nectar Plants" for sommerfuglene å mate på.

Trinn

Hvordan lage en sommerfugl hage. Velg "vert planter" for hagen din.
Hvordan lage en sommerfugl hage. Velg "vert planter" for hagen din.
 1. 1
  Forskning først. Finn ut hvilke sommerfugler er vanlig i ditt område. Observasjon over et par dager og bruk av en sommerfugl felt guide vil hjelpe deg i dette arbeidet.
 2. 2
  Velg "vert planter" for hagen din. Note fra forskning hva larven (larver) av de lokale sommerfugler spiser. To gode eksempler er:
  • Milkweed - dette tiltrekker Monarch gravemaskin.
  • Persille - dette tiltrekker Black Swallowtail gravemaskin.
 3. 3
  Velg "nektar planter" for hagen din. Nektar planter tjene som matkilde for sommerfuglen. Det er en rekke mulige planter og noen av dem er vist. Utmerket valg inkluderer:
  • En Butterfly Bush - dette er egnet for en Swallowtail. Stort anlegg: 4 fot (1,2 m) høy, 6 fot (1,8 m) bred, sørg for at den er hardfør i ditt område. Noen varianter anses invasive, så sørg for at hvis du kjøper en av disse, at du holder den dead-headed å hindre frøproduksjon.
  • Sump Milkweed - egnet for Snowberry ClearWing. Denne planten vokser tre fot (0,9 meter) høye og 18 tommer (0,5 m) bred. Det fungerer også som vert anlegg for Monarch sommerfugllarver.
  • Joe Pye Weed - dette er egnet for Swallowtail. Det vokser til å bli et veldig stort anlegg - 8 fot (2,4 m) høy og fire fot (1,2 m) bredt. Det er en staude.
  • Aster - Asters vokse til tre fot (0,9 meter) høye og to fot (0,6 m) bred. Det er en staude. Sommerfugler spesielt glad innfødte varianter.
  • Bee Balm - denne planten vokser to fot (0,6 meter) høye og 18 tommer (0,5 m) bred. Det er en staude.
  • Zinnia - dette anlegget er attraktiv for en rekke sommerfugler og de ​​liker spesielt de høye varianter. Anlegget vokser vanligvis fire fot (1,2 m) høy og en fot (0,3 m) bred. Det er en årlig og er lett å starte fra frø.
  • Pentas - egnet for swallowtails. Denne planten vokser to fot (0,6 m) høy og tre fot (0,9 m) bred. Det er en årlig i kaldt klima.
  • Heliotrop - dette anlegget tiltrekker seg en rekke sommerfugler. Den vokser til en høyde på 2 fot (0,6 m) og en bredde på 1 fot (0,3 m), selv om det er mulig å begrense den i en gryte. Det vil fortsatt være en staude i tempererte soner, men er bare en årlig i kaldt klima.
 4. 4
  Plan hage på papir. Utarbeide en plan, eller bestemme hvor du skal legge disse forslagene til en gjeldende hage. Husk fullvoksen størrelse av planter i denne planleggingen. Også vurdere sine behov for lys og vann.
 5. 5
  Kjøp planter eller frø fra hagesenteret. Du kan også få disse planter og frø på nettet. Velg robuste og friske planter for å gi dem en god start.
 6. 6
  Plante sommerfugl hage. Sørg for å holde nye planter og frø vannes før plantene er godt etablert eller frø spirer. Hold ugresset i sjakk, for å gi plantene en god sjanse.
 7. 7
  Observere og nyte butterfly aktivitet i hagen din. Se for kvinnelige sommerfugler legge egg på vertsplanter. Gjøre notater i en rekord bok av sommerfugler som du observerer, og hvis du kan, ta bilder for å legge til din rekord bok. En digital rekord bok kan være en nyttig og enkel måte å gjøre dette, og kan legges til i løpet av årene. Observerte endringer i typer og antall sommerfugler som kommer inn i hagen din kan være informasjon deles med biologer, økologer og klimaendringer spesialister som bruker lokale variasjoner informasjon å fastslå arten økning eller nedgang, samt temperatursvingninger og endring.

Tips

 • Sommerfugler er relativt svake løpesedler. Ikke legg hage i et forblåst, utsatt posisjon. Hvis hele gården er mye vind, plante noen busker eller store, tette stauder på lesiden av butterfly patch, slik at sommerfuglene kan mate i fred på blomstene i sin lee.
 • Monarker er veldig fascinerende sommerfugler. Deres vandringsmønster er en av naturens gode historier. Faktisk kan du delta i migrasjon ved å hjelpe til å spore monarkene som kommer i din del av verden. Rapportere dine egne observasjoner til dette kartet.
 • Hvis det er Monarch sommerfugler i ditt område, de er veldig lett å tiltrekke seg. Swamp Milkweed (nevnt ovenfor) eller Tropical Milkweed (årlig i kaldere klima) er gode vertsplanter for dem. Tropical Milkweed kan startes fra frø om vinteren.

Advarsler

 • Alltid unngå å plante potensielt invaderende arter av planter. Disse plantene kan spre miles utenfor hagen veggene og skape kaos på innfødte økosystemer. Hvis de er plantet de vil spre seg.
 • Sommerfugler er insekter! Du kan ikke bruke insektmidler i en sommerfugl hage.
 • Butterfly Bush regnes som en skadelig ugress i stater som Washington.