Wkino

Hvordan forskning historien til huset ditt

Hvis du eier en eldre hjemme, har du sannsynligvis på et tidspunkt lurte på hvem som sov på soverommet lenge før du når din rørlegger ble sist oppdatert, eller hvorfor det spøkelse holder gjemmer bilnøklene. Forske historien om huset ditt er ikke bare en spennende tur inn i fortiden, men det kan fortelle deg hvordan huset er bygget og gi deg ledetråder til hvordan det skal vedlikeholdes. Å undersøke huset ditt, kan du prøve disse trinnene.

Trinn

Hvordan forskning historien til huset ditt. Besøk den lokale tinghuset eller historiske samfunn.
Hvordan forskning historien til huset ditt. Besøk den lokale tinghuset eller historiske samfunn.
 1. 1
  Besøk den lokale tinghuset eller historiske samfunn. De vil ha tilgang til den offisielle lot-nummer av huset ditt. Når det gjelder land og eiendommer, de fleste offisielle journalføring gjøres ved hjelp av et helt annet system enn de adressene du er kjent med (spesielt siden adresser og gatenavn endres over tid).
  • I eldre områder, kan eiendommen nettet / lot systemet i seg selv har endret seg over tid. De lokale, statlige eller fylkeskommunale land kontorer eller lokalhistorisk samfunnet skal kunne finne den offisielle grid / lot nummer (eller tilsvarende) i forbindelse med huset ditt. Dette vil gjøre resten av forskningen din gå mye mer jevnt.
 2. 2
  Mens du er der, få en kopi av den opprinnelige byggetillatelse. Byggetillatelser vanligvis inneholder skatt troves av informasjon, inkludert husets originale dimensjoner, konstruksjon datoer og kostnader samt navnene på arkitekt, entreprenører, og / eller originale eiere.
  • Sjekk den historiske samfunn eller fylket tinghuset for en kopi av tillatelsen.
  • Legg merke til at mens det kan være en liten avgift for sine tjenester (noen har til å tørke støv av de gamle arkiver og til), er det vel verdt prisen for uvurderlig informasjon som finnes i disse dokumentene.
 3. 3
  Grave opp eller få en ny kopi av din eiendom abstrakte. Dette er et dokument som registrerer alle gjerninger eller juridiske transaksjoner knyttet til eiendom. Dette vil gi deg scoop på alle ditt hjem tidligere eiere. Du kan ha fått en kopi av det abstrakte når du først kjøpte hjem, ellers tilbake til fylket tinghuset (eller skrive ut og ta det med deg som en sjekkliste)!
  • Gjennom historien til kjøp og salgspris. Noen ganger kan en dramatisk økning i salgsprisen over en kort tidsperiode betyr vanligvis en bygning eller rom ble lagt til eller hadde en stor renovering. Sjekk byggetillatelser hvilken liste type struktur, datoer for konstruksjon, detaljer, og eier.
  • Hvis du bor i Europa, besøk din lokale eller fylke tinghuset for å se på skjøtet registret. Registret er vanligvis funnet i kontorist og opptaker kontor. Be om registeret av gjerninger for din eiendom.
  • I USA er denne informasjonen indeksert av mye og blokk nummer i en by, og en seksjon, township og rekkevidde for landlig eiendom.
 4. 4
  Se gjennom byens avis arkivet. Det vil vanligvis bli funnet på biblioteket, men du kan også ha flaks i det historiske samfunn eller tinghus, der de får vite at du ganske godt nå.
  • Se etter omtaler av bygging i nabolaget ditt, husets tidligere eiere, og eventuelle salg eller utleie annonser knyttet til ditt hjem adresse. Hvis du er heldig, kan du selv finne gamle bilder.
  • Søke bakover. Gatenavn og nummer endres over tid, så ikke stupe rett inn i de eldste postene venter å finne gjenkjennelige fører.
  • Se etter relevante tidsperioder. Hvis du vet når hjemmet ble bygget eller økt dramatisk i verdi, for eksempel, gjøre en ekstra grundig søk i og rundt den tiden under overskrifter som "bygninger" og "arkitektur".
 5. 5
  Avlegg et besøk til din lokale kommunal planlegging byrå. Finne kontoret som utsteder byggetillatelser, vurderer eiendomsskatt, eller poster hjemme salg. De bør ha offentlige registre knyttet til huset ditt. Ofte et eldre hus vil passere fra en eier til en annen gjennom en vilje eller annen overføring, og kan ikke tas opp på skjøtet. Du ønsker kanskje å se på oppmåling kart for å se om noe hadde blitt lagt til eller rives.
  • En av de eneste to ting i livet vi kan være trygg på er skatter, så et bra sted å begynne å lete makt på assessor kontor i din jurisdiksjon. Assessor holder registreringer av skattemessig verdi av hjemmet, og det kan være gamle takster på fil som beskriver huset i stor detalj. Du kan også sjekke gamle byen kataloger (omvendt telefonen bøker som listen hjemmene etter adresse), fylke historier, vitale statistikk og folketellinger.
 6. 6
  Inspisere huset tett. Du kan lære mye bare ved å se. Sjekk ut hvordan huset ble bygget og hva slags byggematerialer ble brukt.
  • Undersøke vegger og listverk. Se etter originale materialer, som for eksempel murstein av peisen.
  • Bolig design har endret seg dramatisk i løpet av årene, og du kan være i stand til å finne noen ledetråder til når hjemmet ble bygget, hva vesentlige endringer den har kjempet imot, og hvor godt de opprinnelige innbyggerne var.
  • Prøv å se under vann tank lokket på toalettet. Toaletter er vanligvis date-stemplet under lokket, og gir deg et grovt anslag over når huset ble bygget, siden toalettet ville antagelig ha blitt installert kort tid etter at den ble produsert. Ikke glem å sette lokket ned igjen når du er ferdig.
  • Få en god ide om hvor lang tid det har gått siden et rom ble pusset opp. Forskjellige stiler av kjøkkenskap og hvitevarer, for eksempel gå inn og ut av moten med noen års mellomrom. Brun rutete bakgrunn eller en avocado-farget kjøleskap skrike 70-tallet sterkere enn et rom fullt av disco dansere synger YMCA
 7. 7
  Snakk med naboene dine. Hvis du er ny til nabolaget og ønsker å finne ut om den nyere historie av huset ditt, kan det hende at mangeårige naboer kunne hjelpe.
  • Spør dem hvem de vet har bodd der før deg, og om det var noen renoveringer gjort at de kan huske. Pluss, spør om huset og nabolaget er en fin måte å bryte isen.
  • Hvis de ser på deg merkelig og si: "Du vet ikke...?" og skynder seg bort uten å tilby deg cookies, kan det være en veldig interessant historie på lur i det gamle huset ditt!
  • Hvis du kommer til å være gode venner med naboene dine, kan du selv spørre dem om du kan casually inspisere huset deres struktur for å få hint om ditt eget hus. Noen områder har mange lignende hus bygget på samme tid (såkalte «cookie-cutter" hus), enten i den hensikt å effektivisere eller følger de siste arkitektoniske trender.
  • For eksempel, ifølge The New York Times, var verandaen overheng svært populær på 50-tallet og 60-tallet i New York, men nå går ut av stilen, og mange huseiere får disse "eyesores" fjernet.
  • 50 år fra nå, vil huseiere betale en god del penger for å få tilbake sin gamle huset ettermonteres med den nyeste eye candy: verandaen overheng.
 8. 8
  Spore opp tidligere eiere for å finne ut hvilke forbedringer som er gjort. Eiers opplysninger kan også nås ved å spore gjerning historie. Når du finner ut hvem de tidligere eierne var, spore dem ned ved å søke på Internett eller bruke en av de mange kommersielle folk-locator tjenester tilgjengelig. Snakker med de som kom før du kan tillate deg å få et bedre inntrykk av det opprinnelige huset. Selvfølgelig, dette er lettere sagt enn gjort hvis eierne du leter etter døde for hundre år siden. I så fall kan du trenge profesjonell hjelp fra seanse slag. Som Marshall McLuhan sa: "mediet er budskapet."
 9. 9
  Forskning historie av nabolaget ditt. Det kan være mye mer tilgjengelig informasjon om nabolaget ditt enn om huset ditt, og denne informasjonen kan gi enorme innsikt i ditt hjem historie. For svært gamle hus, som er vanlig i store deler av Europa, for eksempel, kan nabolaget informasjon være alt du kan finne om den tidlige historien til ditt hjem.
 10. 10
  Sammenstille all informasjonen for å lage en kronologisk bilde av huset ditt. Vis hvordan og når den ble bygget, da ulike deler ble lagt til eller revet, og hvilke naturlige hendelser kan ha gjort endringer i huset.
 11. 11
  Vurder å bruke en metalldetektor i din hage. Ofte metalldetektorer er en fin måte å avdekke gamle mynter og andre gjenstander som kan legge sin egen unike historie til ditt hjem. Du kan også finne nøkkelen til den låste døren i kjelleren som ingen noen gang husker å skrive inn. Nei vent... ikke gå inn der...

Tips

 • Prøv å finne bilder av huset eller nabolaget fra tidligere år for å gi deg en god ide om hva som har skjedd i tiden siden bildene ble tatt.
 • Bruk biblioteket referanse rom og datamaskiner for å hjelpe spore opp relevant informasjon. Søk gjennom historiske poster og lister over adresser til tidligere eiere.
 • Hvis du gjør en masse kopier på offentlige registre kontoret eller biblioteket, ett spørsmål du bør alltid spørre (hvis det ikke er lagt ut) er hvor mye de har betalt for kopier.
 • Prøv gratis tjenester som tilbys av www.thatsmyoldhouse.com. Dette er et nettsted som lar folk til å snakke om sine gamle hjem, endringene de gjorde, minner, etc. Search og det er gratis adgang.
 • Gå til en lokal historiker museum eller se på internett.
 • Prøv å finne epicures av huset eller sylte.

Advarsler

 • Ta vare på krenkende på de personlige livene til tidligere eiere eller slektninger. De kan ha vonde minner som de ikke ønsker å huske, eller de kan bare ikke ønsker å bli plaget. I noen tilfeller kan det være best å samle inn informasjon uten personlig kontakt med disse menneskene. I alle fall respektere deres ønsker hvis de ikke ønsker å ta seg tid til å snakke med deg.
 • Håndtere delikate og gamle dokumenter nøye. De kan være de eneste postene tilgjengelig. Beskytte dem med klare arkivering dekker (tilgjengelig på utklippsbok eller håndverk butikker) og lagre dem i permer. Binders vil hjelpe på mange måter.