Wkino

Hvordan installere baseboard trim

Basekortet trim dekker skjøtene mellom vegger og gulv, og legger til en viktig finishen til et rom. Å fjerne gamle gulvlister og installere nye, les følgende instruksjoner.

Trinn

Hvordan installere baseboard trim. Bruk et verktøy kniv til å skjære gjennom drivning eller maling langs den øvre kanten av trim.
Hvordan installere baseboard trim. Bruk et verktøy kniv til å skjære gjennom drivning eller maling langs den øvre kanten av trim.

Fjern gammel baseboard trim

 1. 1
  Bruk et verktøy kniv til å skjære gjennom drivning eller maling langs den øvre kanten av trim. Hvis du ikke gjør dette, vil du sannsynligvis å chip rundt maling.
 2. 2
  Bruk en sparkel å løsne trim fra veggen. Gjør dette forsiktig for å unngå skader på vegg og gulv. Om nødvendig, bruk en annen gjenstand som en skrutrekker for å hjelpe prosessen sammen.
 3. 3
  Trekk trim unna. De fleste av negler bør komme med det, men hvis det er nødvendig, fjern fortsatt stikker inn i veggen.

Installer baseboard trim

 1. 1
  Mål omkretsen av rommet (e). Dette vil hjelpe deg å avgjøre hvor mye materiale du trenger.
 2. 2
  Velg og kjøpe materialer. Kjøp mer trim enn dine målinger ringe for å tillate skrap ender og for det uunngåelige feil eller to i måling og skjæring. Noen mennesker bruker et 10% overskudd anslag, men vanligvis bare å kjøpe et ekstra lager lengde eller to vil gjøre.
 3. 3
  Prime og sand trimme. Hvis du har valgt primet materiale, gjør din sliping før du installerer baseboard på veggen for å spare deg for masse tid på hendene og knærne. Hvis du har valgt nakne trematerialer, beis eller maling dem med primer, la tørke, og deretter sand før du installerer.
 4. 4
  Male gulvlister (om nødvendig). Det er mye lettere å male dem før de har blitt installert. Vær oppmerksom på at du vil fortsatt ha å gjøre touch-ups og muligens bruke en toppstrøk.
 5. 5
  Måle og klippe brikkene til å passe. er kritisk uansett hvor to stykker av trim møtes rundt et hjørne. (. Selv om begge vil fungere, bruke en makt gjæringssag i stedet for et gjærkasse og håndsag for de beste resultatene) Det er fem grunnleggende måter montering de ulike delene sammen:
  • Outside-hjørnet stykker. Forutsatt at hjørnet danner en perfekt 90-graders vinkel, skjære hver del i en 45-graders vinkel og matche dem til å danne et utvendig hjørne. Sørg for å klippe den vinklede enden av basekortet først i tilfelle du trenger å gjøre den. Når du er sikker på at vinkelen kuttet er nøyaktig, klippe den andre enden av stykket til lengde. (Når du er i tvil, gjøre det litt lengre tid enn du trenger, du kan alltid forkorte den om nødvendig.)
  • Inside-hjørnet stykker. Hvis du har enkle, rektangulære gulvlister med ingen dekorative øverste kanten ("shoe molding"), kan du enten klippe dem både på 45-graders vinkler og passe dem sammen inne i hjørnet, eller bare skyver det ene hjørnet brikke hele veien inn og rumpe andre opp mot den. Men hvis basekortet har innebygd i skoen støping, kan du enten klippe klippe en tradisjonell taklet joint eller kutte en av bitene til sperre med den andre. For å gjøre den andre metoden:
   • Bestem hvilken brikke du ønsker å trimme til den andre og legge det med forsiden ned på gulvet foran deg (med skoen molding peker bort fra deg). Forstå at venstre og høyre side er nå snudd.
   • Orienter andre stykke på samme måte som den første og stables slik at det på toppen av det første stykke.
   • Skyv den andre brikken til slutten av den første brikken som du har tenkt å kutte, så stå den stående på det første stykket for å danne en nitti graders vinkel. Pass på at det er opp mot kanten.
   • Spor kanten av den andre del langs baksiden av den første del med en blyant eller markør. Skjær langs denne med en håndholdt mestring så, den avkappede vil nå kontur til den andre stykke.
  • Odd-hjørnet stykker. Der du støter hjørner som ikke danner nitti graders vinkler, bruk skrap materiale for prøving og feiling montering til du finner den riktige vinkelen kuttet. Deretter bruker den innstillingen på sagen å kutte trim.
  • Midt-veggen stykker. Det er sannsynlig at du blir nødt til å bruke mer enn ett stykke baseboard å dekke svært langveggene. I stedet for bare å stangar flate ender opp mot hverandre, noe som kan skille med tiden som veden krymper, kuttet begge delene på overlappende 45-graders vinkler (for å passe sammen som så / /) slik at veden krymping vil være mindre synlig.
  • Endestykkene. Hvis baseboard bryter inn noe og ikke trenger å fortsette rundt noen hjørner (ex. det renner inn en dør casing), bare kutte det og finner frem den opp mot objektet.
 6. 6
  Spiker baseboards på plass med etterbehandling spiker. Bruk en stud finder for å finne veggen stenderne å spikre inn, alternativt banke på veggen for å skille de hule områder fra studs. Sink neglene under overflaten ved hjelp av en spiker sett, eller bruke en spikerpistol. Fyll alle spikerhull med kitt, la tørke og sand.
 7. 7
  Installer skoen støping om nødvendig.
 8. 8
  Påfør drivning til deler av støping i våte steder. Caulk ikke bare langs den øvre kanten, men over og hjørnekantene og spikerhull. Å gjøre dette på badet er et must. Hvis du frykter smitte eller drypper, kan du også vurdere drivning grunnkort rett under kjøkkenbenken.
 9. 9
  Retusjere trim. Dekke alle spikerhull samt eventuelle skraper eller dings.

Finish baseboard trim (hvis nødvendig)

 1. 1
  Tape veggen og gulvet over og under trim (valgfritt). Dette vil tillate deg å male trim raskt uten å gå over kantene. Bruk noe som trekker av lett og ikke etterlater rester, slik som maskeringstape. Du kan også ta sjansen og maling frihånd.
 2. 2
  Påfør din toppstrøk. Trim er vanligvis ferdig med en gloss eller halvblank maling eller lakk. Dette er krevende og langsom jobb, så sørg for å ha en god knelende pad på hånden. Hvis gulvlister er allerede malt, trenger du bare å bekymre deg for dette trinnet hvis du vil bruke lakk.

Tips

 • Shoe molding vanligvis er festet til basekortet, selv med tregulv, noen foretrekker å feste den til gulvet for å unngå at hullene åpne opp senere mellom listverk og gulv.
 • Hvis veggene er ujevne steder, kan du ende opp med noen hull mellom veggen og gulvlisten. Fyll ut disse hullene med lakkerbar caulk, la caulk tørke grundig, deretter male det å matche fargen på veggen.
 • Trim skal allerede være installert rundt dører før du starter installeringen av gulvlisten.
 • En brad-nailer (leid fra et lokalt verktøy utleiefirma) vil gjøre lettere arbeid trim installasjon jobber.
 • Du vil finne et begrenset utvalg av lager listverk hjemme forsyne butikkene, hvis du vil ha flere alternativer, kan du vanligvis finne dem på en trelast mill. Kjøp male-primet baseboard hvis mulig, da dette vil spare deg et skritt på installasjonen.