Wkino

Hvordan heve saltlake reker

Saltlake reker er en næringsrik og lett å heve feed for tropiske og sjøliv. De er tungt stoles på som en første mat for yngel (baby fisk) og brukes som en diett supplement av mange ivrige fisk keepere for deres ernæringsmessige verdi, og kanskje også interessen det gnister i fisken! Saltlake reker, spesielt i sine voksne stadier, kan kjøpes i de fleste dyrebutikker, men det er ofte billigere og mer praktisk å heve dem hjemme.

Trinn

Hvordan heve saltlake reker. Skjær bunnen av av en brus flaske ca 1/3 av veien opp, vil dette bli base av klekkeriet ditt.
Hvordan heve saltlake reker. Skjær bunnen av av en brus flaske ca 1/3 av veien opp, vil dette bli base av klekkeriet ditt.
 1. 1
  Skjær bunnen av av en brus flaske ca 1/3 av veien opp, vil dette bli base av klekkeriet ditt. Med lokket skrus fast på den øvre halvdelen, legg den opp ned i bunnen.
 2. 2
  Løs opp 1/4 ts havsalt for hver 40 ml lunkent vann. Hell dette i din klekkeri og fyll opp med vann fra springen (dechlorinator er ikke nødvendig). Rock eller akvarium salt fungerer fint også - en nivå Tbs per liter vann.
 3. 3
  Plasser en luft stein i bunnen av klekkeriet og slå luften pumpe på. Legg en halv teskje av saltlake reker egg til klekkeriet. Hvis mulig, la klekkeriet i et varmt sted, fortrinnsvis i direkte sollys. Din saltlake reker bør begynne å klekkes etter 12 timer og fortsette å gjøre det for opp til 26 (klekking vil variere avhengig av egg du bruker, vanntemperatur og saltholdighet).
 4. 4
  Legg merke til at saltlake reker er svært liten, mindre enn en pins hodet. På dette stadiet de er egnet til å mate til unge yngel. Høste dem ved å snylte med flyselskapet tubing, eller med litt løsne hetten på bunnen av klekkeriet over et lommetørkle. Skyll i ferskvann i noen sekunder og mate å steke din.
 5. 5
  Å vokse din saltlake reker på voksenlivet, må du mate dem. For de første 24 timer av livet ditt saltlake reker ikke vil kreve fôring som de er fortsatt stole på sine egg sac, og har ikke fullt utviklet sitt fordøyelsessystem. Saltlake reker er ikke-selektive filter feeders (som betyr at de ikke er masete) og kan mates et bredt utvalg av mat, inkludert men ikke begrenset til Liquidfry merke eller lignende yngel mat, gjær, myse, hvetemel, soyabønner pulver, fiskemel og eggeplomme. Kriteriene for egnede matvarer er små, lett fordøyelige partikler som ikke oppløses i vann (for eksempel, vil pulverisert melk ikke virker). Viktigst, ikke over-mate dem! I den lille kapasiteten på brus flaske, er det veldig lett å foul opp vannet med overflødig fôring.
 6. 6
  Det vil være nødvendig å skifte ut vannet i klekkeriet regelmessig. En enkel måte å gjøre dette uten å miste noe av din lille saltlake reker er å sug vannet ut gjennom en airstone. Erstatte tappes vann med tilstrekkelig salt vann (bare lage en gjetning basert på hvor mye salt du opprinnelig satt i, i forhold til hvor mye vann du tok ut - husk for mye salt er bedre enn for lite.)
 7. 7
  Avhengig av vann forhold, mat og belastningen av saltlake reker du heve, kan det ta alt fra en uke eller så til en måned å nå voksen størrelse. Hvor lenge, eller mer presist, til hvilken størrelse du heve saltlake reker til, er opp til deg.
 8. 8
  Saltlake reker trenger et rent miljø og bruk av flaske de ble klekket i vil ikke være rent nok. Du må fjerne alle de døde egg, tomme skall og noen døde saltlake shrimpettes. Du vil også trenge å innhente luken for å gi hver gjenværende nauplii nok plass til å vokse og ha nok mat til å leve på. De må holdes varm, og vann vil trenge å bli kontinuerlig sirkulert. De trenger også en mørk periode (som dag og natt). Det tar også de fleste 6 + uker å vokse til voksen størrelse og vanligvis de fleste vil dø før da.

Tips

 • En myk drikkeflaske er vanligvis å foretrekke fremfor andre beholdere, slik som et is-krem beholderen, på grunn av den avrundede form og avtagbar base (hetten). Artemia må hurtig lufting for både luft og omfattende mat, og vil ha en tendens til å sette seg fast i hjørnene av en rektangulær beholder, spesielt hvis det er en en lyskilde i nærheten av. Men hvis drikken flasken ikke fungerer for deg, eksperimentere med andre beholdere til du finner noe som gjør (og legge til din kunnskap til denne artikkelen!)
 • Målinger må justeres for materialene tilgjengelig i ditt område, og omfanget som du ønsker å gjennomføre din klekking drift. Alle verdier må kun bli tilnærmet.
 • Saltlake reker er tiltrukket av lys. Ved hjelp av et lys for å tiltrekke dem inn i ett område kan i stor grad hjelpe til med å fange dem. Uten en sterk lys-kilde, og i fravær av vann agitasjon, artemia naturligvis synke, mens de skraverte eggeskall flyte derfor den avtakbare bunnen av brus klekkeri gjør høstingen enklere.
 • Det er også viktig å ikke bruke en luft stein for lufting føre til at babyen saltlake reker vil holde seg til små bobler og dø-bare bruke luftslangen slik at du har større bobler (ingen små bobler), og det kan ta deg et par ganger til få det riktig.
 • Hvis du planlegger å vokse ut saltlake reker, legg dem i en større tank.
 • Eksperimentere med ulike metoder for klekking og heve saltlake reker og bruk det som fungerer best for deg.

Advarsler

 • Vær veldig forsiktig når du arbeider med både vann og elektrisitet. Selv om luftpumper er bygget for å brukes rundt vannet, de varierer i kvalitet og er ikke bygd for å være neddykket eller dynket i vann.

Ting du trenger

 • 2 liter brus flaske eller lignende
 • Saltlake reker egg (tilgjengelig i mange dyrebutikker, nettbutikker og nettauksjoner)
 • Sea, akvarium eller kosher salt (ikke vanlig bordsalt, da den inneholder tilsetningsstoffer)
 • Air stein, rør og liten luftpumpe