Wkino

Hvordan å avle røde kirsebær reker

Denne artikkelen vil lære deg hvordan å avle den enkleste av ferskvann reker: røde kirsebær reker (Neocaridina denticulata sinensis). Rød kirsebær reker, eller RCS, er i en gruppe kalt "dverg reker". De voksne kan nå opp til 1,5 inches (4 cm) i lengde. RCS trenger ingen spesielle tanker, mat, dans, eller sjamaner til rasen. Tank forholdene er enkelt å sette opp. De er et morsomt tillegg til et akvarium og spise uspist fiskefôr.

Trinn

Hvordan å avle røde kirsebær reker. Kjøp en mester test kit.
Hvordan å avle røde kirsebær reker. Kjøp en mester test kit.
 1. 1
  Sett opp din tank. Du vil trenge en 5 til 10 gallon eller 20 og 40 liter tank, et varmeapparat (for å holde temperaturen på 75F-80F eller 24-27C under kjølige netter), grus (mørk vil understreke rekene mindre), og en boble som sykles.
  • Å sykle en boble filter i en ny tank, satte den nye boblen filter i en gammel tank, slå den på, og vente i 4 uker. RCS vil ikke overleve sykling prosessen og vil dø av høye nivåer av ammoniakk eller nitritt.
  • Ikke bruk makt filter med mindre hele inntaket er dekket med strømpebukse (eller noe med lignende svært små hull) og sikret med en zip tie (ellers reker kan bli sugd inn i filteret og most).
 2. 2
  Kjøp en mester test kit. Dette er absolutt nødvendig for å holde reker. Det er umulig å fastslå problemet med en tank uten en master test kit. Du trenger følgende tester: ammoniakk, nitritt, nitrat. Få fallprøver, ikke teststrimler. Strimlene er dyre, og utløper etter ca seks måneder for å være åpen. Slippe kits er mye billigere per test og varer lenger.
 3. 3
  Kjøp 5-10 røde kirsebær reker. RCS koster 5€ 0,50 - 5€ (US) hver på en dyrebutikk. De koster mye mindre per reker via nettet på nettsteder og fora, mange også tilbyr gratis frakt som 15€ eller så for 20 eller så reker, er det lett å få en god avtale i disse dager. Prøv å få en blanding av klar (hanner kan ha noe rødt i tillegg) hanner og røde hunner. Hvis du får 10 reker, er sjansen for å få både menn og kvinner ganske mye garantert.
  • Hvis noen ønsker å sende med en metode som tar lengre tid enn tre dager, be om bilder om hvordan rekene er pakket, Cherry reker er veldig vanskelig å drepe og vil mest sannsynlig ikke ha noen problem med en uke i transitt. Ta hensyn til været over avstanden det vil bli transportert, be om varmepakninger eller kjøleelementer i container til å motvirke temperaturer hvis det er et potensielt problem. Også be pust poser.
  • Ikke kjøp RCS (eller en hvilken som helst fisk eller reker) som dyrebutikk mottatt i de siste 3 eller 4 dager. Noen dødsfall fra stress av frakt tendens til å oppstå i løpet av 3-4 dager etter å sette dem i butikken tanker, så kjøp etter denne perioden. Kjøp bare reker som har vært i butikken tanks minst fire dager.
  • Det er vanlig og ønskelig for frakt pose inneholdende reker til å bli fylt med 1/3 til 1/2 vann. Dette maksimerer fanget oksygen i posen under transport. Dette gjelder bare løst til poser som er like vanlig plast. Hvis frakt med disse posene, se om selgeren kan bruke ren oksygen motsetning til bare luft.
 4. 4
  Fylle tanken med vann som du har lagt dechlorinator til. Klor og kloramin vil drepe reker så sørg for at du får en dechlorinator som nøytraliserer begge.
 5. 5
  Få reke vant til vann ved hjelp av disse trinnene. Sett posen i vannet og klippet det til siden av tanken ved hjelp av et bindemiddel klippet. Tilsett 1/4 kopp vann tank til posen (kanskje benytte en kalkun baster full av vann). Vent 15 minutter. Gjenta to ganger til. (Et alternativ til dette er å teste posens vannparametre og tanken er hvis det er like, bare akklimatisere dem til temperaturen og dumpe dem inn i tanken, kirsebær er meget hardføre og vanskelig å drepe i forhold til andre reker.)
 6. 6
  Dumpe reker i tanken. Temperatur og vann parametre (som pH) burde ha utlignet nok ikke å sjokkere reker.
 7. 7
  Still inn ovnen til ca 80F eller 27C. Bruk en annen termometer (som en digital hvis du har råd til det) for å kontrollere varmeren fungerer nøyaktig. Sjekk det daglig når du mate dem.
 8. 8
  Mate reker flake mat, synkende pellets, eller forvellet squash eller zucchini. Reker spise noe en fisk ville. Du trenger ikke engang små biter av mat som de vil rive av et stykke flasse og mate det til seg selv. Noen reker liker ikke alger tabletter, noen gjør. (Matvarer med kobberforbindelser er ikke ok for RCS.)
  • Hvis det er fortsatt mat i tanken når du mate dem, hoppe over at fôring og sjekk igjen senere.
  • Mate svært små mengder en gang per dag, spesielt hvis du bare starte med 10 reker. En flake størrelsen på pinky negl skal vare 10 RCS om to, kanskje tre dager.
  • Å forvelle zucchini, sette en skive i en mikrobølgeovn bolle. Dekk med omtrent en tomme eller så eller 3cm med vann. Stek på høy for 1 minutt. La den avkjøles i 20 minutter, deretter slippe inn i tanken. Hvis zucchini flyter, vekte det ned med en zip tie, et stykke plast, eller en marmor, men ikke metall.
 9. 9
  Hvis vanntemperaturen er varmt nok, og det er nok mat, vil de bare avle. Kvinne reker bør få grønnlig eller gulaktig egg etter halen sin innen 30 dager etter at du mottar dem, hvis de ikke allerede har egg. Kvinne reker får en gulaktig "sadelformet" patch bak hodet. Dette er egg i eggstokkene. Eggene skal flytte til sine haler i 7-10 dager. Når eggene er under halene, vil eggene klekkes i 3-4 uker. Du vil merke hvordan mamma fans eggene innimellom for å hindre sopp fra vokser på dem. Eggene klekkes raskere hvis vannet er varmere. Du kan våkne opp en dag å finne lille klar reker på plantene, eller på bunnen. Babyen RCS se ut akkurat som de voksne, men de er veldig små, ca 2mm lang, og tydelig. Men formen er den samme som en voksen RCS. Reker vil ikke spise sine barn med mindre de er sultne. Dessuten babyene er raske til å komme unna.
 10. 10
  Opprettholde tanken. En 10 gallon eller 40 liters tank kan trygt holde 100-150 voksen RCS hvis du endrer 25% av vannet hver uke uten unntak. Ikke støvsuge bunnen av tanken, baby reker får mye av sin daglige mat ut av "avfall". Men for mye avfall vil føre til en opphoping av nitrater. Høye nitrater kan drepe reker.

Tips

 • RCS kan overleve en rekke pH varierer så lenge de blir vant til det sakte.
 • En mørkere grus, som svart, gjør reke mer rødt som de prøver å matche fargen på underlaget.
 • Reker som blir klar til å molt vil danne en "u" form. De bøyes og prøve å ta halen. Hvis du er heldig vil se dem skur. Det er veldig fort. De flick ut av sin gamle hud i løpet av et øyeblikk, etterlater en perfekt hule kopi av seg selv.
 • Red Cherry reker spiser mange flere typer alger enn Caridina japonica (Amano reker), som ofte regnes som de beste rengjøringsmidler for fisk tanks. Kanskje den beste måten å vokse java mose er å bare la Red Cherry Shrimp plukke den ren for alger.
 • I et fellesskap tank er det viktig å gi noen tilfluktsrom etter reker som nettopp har molted. Selv i en reke eneste tank vil settes pris på. Det finnes spesielle tilfluktsrom for salg, men enda noen små terracotta blomsterpotter vil gjøre pent.
 • RCS kan overleve kaldt temps ned til 60F i lange perioder av tid, så lenge som temperaturen endringen var langsom (over timer i stedet for minutter). Men de vil ikke avle på denne temperaturen.
 • Den største feilen en ny person kan gjøre er å bruke for mange kjemikalier. Hvis ammoniakk = 0, nitritt = 0, nitrat <50, og ph er 6,0-8,0, bør du være i orden. Du bør aldri bruke pH opp eller pH ned, stress pels, eller andre kjemikalier. De vil bare sammensatte problemene dine. Den eneste kjemiske du trenger er en dechlorinator som nøytraliserer klor og kloramin.
 • Reker elsker et lite stykke kokt gulrot. Det forbedrer også sin farge. Gjør fjerne den innen 24 timer, eller det vil forurense vannet.
 • Hvis vann fra springen har høye nivåer av dårlige kjemikalier, som nitrater, kan du bruke Omvendt osmose vann i stedet for vann blandet med dechlorinator. Tapp vann noen ganger inneholder et mylder av andre kjemikalier som kan endre din vann parametere. Disse inkluderer fosfater som er en ledende årsak til algeoppblomstring. Forskere har knyttet fosfat nivåer til høyere vekst av cyanobakterier. (Discover Magazine, januar 2009.)
 • Når du legger til nye vann, tilsett dechlorinator til en 5 gallon eller 20 liters bøtte. Den nye vann bør være omtrent samme temperatur som vannet i tanken. Bruk fingrene til å føle temperatur. Temperaturen av de to vann behøver ikke å være nøyaktig den samme, men det må være tett.
 • For best resultat bør reker gis sin egen tank med ingen andre fisk. Noen fisk vil spise disse små reker, som: oscars, angelfish, ciklider, de fleste steinbit (unntatt veggie eaters). Annen fisk er trygge med reker, som livebearers (guppyer, platies, mollies).
 • Du vil ved behov finne hvitaktige, hule, reker-formede skjell i reker tank. Dette er normalt! Reker kaster skallene sine slik at de kan vokse. Et skall (eller exoskeleton) vil se hvitaktig, klar og hul. En virkelig døde reker vil se rosa, eller ser mer solid hvitt. Det vil sannsynligvis har venner som spiser det.

Advarsler

 • Ikke fjern noen tomme skall av molted reker. Mange vil konsumere dette for å få frem verdifulle mineraler.
 • Mange fisken vil spise voksen reker, samt baby reker. Enhver type steinbit, vil predator fisk, angelfish, oscars, klovn loaches, eller ål spise reker. Hvis du har massevis av omslaget, vil flere barn overlever. Java mose gjør utmerket dekning og fôr.
 • Reker generelt er følsomme for og kan drepes ved kloramin, klor, ammoniakk, nitritter, nitrater og høye. Sørg for at vann dechlorinator tar seg av klor og kloramin.
 • Ubestrøket tungmetaller som sink, bly (fra plante vekter) og elementært kobber vil drepe reker, spesielt kobber. Hvis en tank har hatt fritt kobber i den, vil du ha en hard tid å holde reker i live. Kobber sulfat i fiskefor er trygt som det er en kobber compound i lave mengder. Den farlige ting er elementært kobber (kobber metall). Kobberet stoff som finnes i sneglen drepe påfunn er giftig for reker og invertert fordi det er så konsentrert.
 • Voksen RCS er trygge med guppyer, mollies, platies, porkchop Rasboras, eller noen fisk for små til å spise reker.
 • Noen kobberforbindelser synes å være trygt for reker. For eksempel er små mengder av kobbersulfat som vanligvis anvendes som et konserveringsmiddel i nesten alt fiskefor. Det er trygt å mate reker maten med kobber sulfat siden det ikke er fritt kobber.
 • Til tross for en vedvarende myte, er en jod supplement IKKE nødvendig for ferskvann krepsdyr. Det er ikke vitenskapelig støtte som ferskvann reker bruk jod i vannsøylen. De får nok jod fra maten. Saltvann krepsdyr kan ha behov for supplerende jod.