Wkino

Hvordan ta vare på triops


Så du ønsker å ta vare på den nye batch av triops du bare fikk? Triops kan synes å ha mange krav til dem om ikke å dø, men samlet er det ganske enkelt. Faktisk er de lettere å heve enn Goldfish!

Trinn

Hvordan ta vare på triops. Fylle tanken med ca 1 liter (1/4 av gallon) destillert eller kildevann på flaske (helst kildevann på flaske).
Hvordan ta vare på triops. Fylle tanken med ca 1 liter (1/4 av gallon) destillert eller kildevann på flaske (helst kildevann på flaske).
 1. 1
  Fylle tanken med ca 1 liter (1/4 av gallon) destillert eller kildevann på flaske (helst kildevann på flaske). Pass på at vannet er mellom 23 og 29 grader Celsius eller mellom 75 og 80 grader Fahrenheit, og det er et lys før du legger eggene. Legg et stykke svart papir bak tanken. Hvis du kjøpte en kit og det fulgte med detritus (egg), følg instruksjonene og legge dette.
 2. 2
  Rør i din pakke triop egg og vent i minst 18 timer. Etter denne tid, se nøye på tanken. Du bør være i stand til å se små hvite prikker svømme over den svarte bakgrunnen. Noen av disse er dine triops! De andre skapninger (Fairy Reker, Cyclops, Vann Lopper etc.) vil trolig bli spist av triops, så ikke bekymre deg.
 3. 3
  Vente ytterligere tre dager etter at de fleste av triops har klekket. Etter det venter periode, kan du heve temperaturen i vannet til 25 grader Celsius (77 grader Fahrenheit) og ha dem på en dag / natt planen. Mate dem maten settet ga deg eller bruke tropiske fisk pellets, ikke gullfisk pellets. Knuse dem mellom to skjeer, deretter legge halvparten av dette til tanken.
 4. 4
  Fortsett å mate en gang om dagen til de er 5 dager gamle, da de spiser 2-3 ganger om dagen. På 7 dager og over, mate dem en full pellet til hver triops 2-3 ganger om dagen. Holde fôring till de ikke spise lenger, så ta ut overflødig mat de ikke spiser.

Tips

 • Sett i litt sand eller små grus etter 11 dager med dine triops slik at de kan grave og legge egg i underlaget, men du trenger ikke å så de lå 10-30 egg om dagen!
 • Hvis du ikke har noen destillert vann for å bruke, ikke få panikk! Forlater vann fra springen i en åpen beholder utsettes for luft i 24 timer vil tillate det meste av klor til å fordampe. Dette er hva akvarium keepere kaller "alderen vann fra springen". Imidlertid er vann fortsatt ikke så god et alternativ som destillert vann eller annen drikkevann på flaske, fordi den har mer mineraler (se "Advarsler" nedenfor).
 • Fôring triops små biter av frossen gulrot, reker, blod ormer, eller fisk vil føre dem til å vokse raskere, og større.

Advarsler

 • Triops kan befrukte. De er egentlig ikke en eksakt sex heller. Så du kan se noen rosa fargede egg sted i tank!
 • Prøv å bruke destillert eller kildevann. * Ikke bruk vann fra springen som kommunene legger til kjemikalier som fluor og klor til det. Selv om dette er bra fra et menneskelig synspunkt, er det ikke for triops!
 • Et annet stort problem med vann fra enkelte lokaliteter er de oppløste mineraler det kan inneholde. Disse saltene kan være en blanding av kalsium, magnesium og natrium med mindre mengder av andre mineraler. Disse har vist seg å redusere klekking i triops. Ved valg av vann, er det tilrådelig for å oppnå vann som er så ren som mulig og fri for bakterier. Det er nå mange drikker vann tilgjengelig som er relativt ren. Bare henvise til flasker etiketten for å finne ut hva som er i den, og unngå de som inneholder noe klor, kloramin eller ozon.

Ting du trenger

 • Triop egg
 • Tank (2 liter er bra, 1/2 liter er best)
 • Destillert vann eller kildevann på flaske
 • Andre tank (for rengjøring)
 • Rengjør tanken minst en gang hver uke
 • Triop mat
 • (Valgfritt) planter (ikke plast planter, men ekte vannlevende seg) triops vil mate seg fra planter hvis de er sultne. Planter er som en 24-timers salatbar for triops.